Dalga mode ; "ON" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dalga mode ; "ON"


420jx0aziz_yildirim.jpg




Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevaplandırdı. Üst üste üç yıl şampiyon olarak beşinci yıldızlarını takacaklarını belirten Yıldırım, gelecek sezon dünya yıldızı futbolcuları getireceğini söyledi. Fenerbahçe'nin gelecek yıllarda gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri, transfer politikası, hedefleri ve Türk futbolunun geleceği olmak üzere olmak üzere birçok soruya cevap veren Yıldırım, devre arasında özelikle transfer yapmadıklarını söyledi.



Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada şöyle konuştu:



"Şu anda 2009-2010 sezonu oynanıyor. Üç yıl üst üste şampiyon olarak 2011 yılında formamızda ki yıldız sayısını 5'e çıkartacağız. Şu anda 17 şampiyonluğumuz var. 20'nci şampiyonluğumuz bizim markamıza çok büyük değer katacak Bu sözü söyleyince neye güveniyorlar diyorlar... Hedefsiz yaşam olmaz. İddialı olacaksın. Aykut'a, Daum'a, oyuncularıma güveniyorum. Türkiye'nin en iyi yerli de yabancı da oyuncuları bizde olduğunu düşünüyorum. Devre arasında herkes transfer diye bağırdı. Yapmadık. Çünkü Fenerbahçe formasını giyen her futbolcumuzun değerini biliyoruz. Real Madrid, Barcelona, Milan, İnter, Chelsea transfer yaptı mı? Yapmadı. Çünkü büyük hedefleri olan takımlar, büyük yıldızları devre arası getiremez. İyi futbolcu alamazsın, vermezler... Ama sezon sonunda istediğini alırsın. Biz kimsenin yapamadığını yapan, çıtayı çok yukarılara çıkaran kulübüz. Onun için de sezon sonunda transfer yapacağız. Kimsenin düşünemeyeceği tahmin edemeyeceği dünya yıldızlarını getireceğiz."



"BU KADRO İYİ MOTİVE OLURSA AVRUPA'DA İŞ YAPAR"



Kaliteli bir kadroya sahip olduklarını söyleyen Aziz Yıldırım, "Bu kadromuz iyi motive olursa, Avrupa'da da iş yapar. Şu anda futbolcular yüzde 40 kapasite ile oynuyorlar. Bunu yüzde 60'a çıkardıkları anda önümüzde kimse duramaz. Türkiye'de lig şampiyonluğu maddi katkı bakımından çok önemli. Avrupa'da ise kazanılan başarılarda işin maddi kısmından daha önemli olan bizim için manevi yönü. Bizim için kulübü daha fazla büyütmek, Şampiyonlar Ligi'nde söz sahibi olmak için lig ara istasyondur. Fenerbahçe'nin, kulübünü seven, bize güvenen çok özel bir taraftarı var. Bugün maçlara ortalama 30 bin kişi geliyorsa, 24 bin kombine sattıksa bu Fenerbahçe taraftarının kulübüne verdiği değeri gösterir. Fenerbahçe'nin marka değerini çok yukarı çıkardık. 16 milyon dolara aldığımız bütçeyi 220 milyon dolar yaptık. Seneye de bu rakam 300 milyon dolar olacak" diye konuştu.



Fenerbahçe Kulübü'nün Türk futbolunun çok önemli bir markası olduğunu belirten Yıldırım, "İlk geldiğimizde salon maçlarında seyirci yoktu. Sadece sporcuların anneleri babaları vardı. Sporcular boş tribünlere oynuyorlardı. Bugün basketbol, voleybol, yüzme dahil bütün branşlarda her yer tıklım tıklım ve herkes Fenerbahçe forması giyerek gidiyor. Yalnız futbolda değil, bütün branşlarda şampiyonluğa oynuyoruz. Fenerbahçeliler göğüslerini gere gere dolaşıyorlar.



Fenerbahçe Stadı'nda da yenilikler yapacağını söyleyen Yıldırım. "İlk hedefimiz 15 Mayıs'tan sonra zemini düzeltmek ve ısıtmalı yapmak. Çimleri kaldırıp, sahayı stadımıza yakışır hale getireceğiz. Bu sene İstanbul'a tahmin edilen yağmurun üç katı fazlası yağdı. Araya kupa maçları girmese zemin daha da iyi olurdu. Çünkü Avrupa'da 42 statta uygulanan bir sistemi getirdik. Çimler toparlandı, kök saldı ama kötü hava şartları tam iyileşmenin önüne geçti. Ayrıca stadın dış çevresiyle birlikte içinde de önemli düzenlemeler yapacağız. Hepsinin planı hazır. Maçlar biter bitmez düğmeye basacağız



"HAKEMLER BAŞKA İŞ YAPMASIN"



Hakemlerin meslek dışında başka işler yapmalarının da yanlış olduğunu söyleyen Yıldırım, "Hakemlik meslek; ikinci iş olmamalı. Onların hayat standartlarını yükseltip, kaliteli bir yaşam sağlanmalı. Futbol Federasyonu'nun geliri, kulüpler kadar. 45 milyon dolar geliri var. Bu para hakemlerin eğitimine kullanılmalı. Yurtdışına gönderilmeli. Ve hakemliğin dışında da başka bir iş yapmamalılar. Ben bu hakemlerle ligi götüreceğiz görüşüne katılmıyorum. Yanlış yapan cezasını görmeli. Önce eğiteceksin.





Olmuyorsa, o vakit dışarıdan getireceksin. AB'ye gireceğiz diyoruz, o vakit dışarıdan hakem de gelecek. Türkiye'de hakem atamaları iyi yapılmalı. Maçların değerine, riskine göre hakem verilmeli. Bugün birçok hakem spor programlarından etkileniyor. Ama hakemlik meslek olursa o vakit etki de ortadan kalkar" dedi.





Türkiye'de yabancı futbolcu sınırlamasının kaldırılması gerektiğini söyleyen Yıldırım, Devamlı Batı'yı konuşuyoruz. 20-30 sene önümüzde diyoruz. Ama işimize geleni alıyor, işimize gelmeyeni de almıyoruz. Mesela yabancı futbolcu... Neymiş, milli takıma zararı dokunurmuş... İngiltere, Fransa ve diğer ülkelerin milli takımlarına bakın. Biz Aurelio'yu Türk yaptık, milli forma giydirdik. Kötü mü oldu? AB'ye girince nasıl engelleyeceğiz. Bırakın, kaliteli yabancılar gelsin, örnek olsun, ufkumuzu açsın. Biz Türkler niye yaşadığımızı bilmiyoruz. Devamlı kavga ediyoruz. Gelecek kaliteli yabancılar Türk futboluna da, Türk futbolcusuna da katkı yapar. Onun için serbest bırakılsın" diye konuştu.



"ANADOLU'DAN DA ŞAMPİYON ÇIKACAK"



Gelir artışının özellikle Anadolu takımlarına büyük katkı yapacağını düşündüğünü söyleyen Yıldırım, "Yayın gelirleri, reklamlar, Anadolu'yu fakirlikten kurtardı. Çok iyi takımlar var. Onlardan da bir gün şampiyon çıkacak. Mutlaka şehrin konumuna, ihtiyacına göre 10-15 bin kişilik yeni statlar yapılmalı. UEFA kriterleri uygulanmalı. Federasyonun denetlemelerine uymayanlar tasfiye edilmeli. Kulüplerin gelirleri, giderleri dengeli olmalı. Borçlar ödenecek borç olmalı.. Gelen yönetimler, borç bırakıp gitmemeli. Altı ay, bir sene görevde kal, ondan sonra borcu yap git. Bu anlayışın önüne geçilmeli. Ve futbol Federasyonu yeniden yapılandırılarak Türk sporu çağdaş bir yapıya oturtulmalı. İkinci, üçüncü ligde takım adedi azaltılmalı. Bölgesel lige önem verilmeli. Oralardan iyi futbolcular gelmeli" dedi.



"YETENEKLİ FUTBOLCULARIMIZ İYİ EĞİTİLMİYOR"



Türkiye'de çok yetenekli çok oyuncular olduğunu ama bunlarım iyi eğitilemediklerini söyleyen Yıldırım, "Çok yetenekli futbolcularımız var ama hiçbirisi iyi eğitim almıyor. 18 yaşına kadar geliyor, temeli olmadığı için de tıkanıyor. Genç takımları çalıştıran hocalar ya eski futbolcu veya spor akademisi mezunu. Bugün topa nasıl vurulacağını, nerede duracağını bilen gençler yok. Fenerbahçe'nin alt yapısına İngiltere'den eğitmen getirdik. Gençlere nasıl çalışacaklarını, hocalarına da nasıl idman yaptıracağını gösteriyor. Bizdeki görevi bittikten sonra bütün kulüplere mektup yazarak, isteyen geç takım hocalarını göndermesini, eğitim almalarını önereceğim. Amacımız gençlere doğruyu göstermek. Yalnız Fenerbahçe'nin değil, Türk futbolunun da buna ihtiyacı var" diye konuştu.



Aziz süpersin. :D
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



Ya mallar varya maçtan sonra şampiyon olduklarını sanıp sevindiler. 15 dakika sonra farkettiler şampiyonluğun kaçtığını. Gülmekten kırıldık burda.
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



bursanın şampiyonluğnu gölgelemek için hemen istifa eder 3 güne geri döner...
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



anlat anlat heyecanlı oluyor aziziziziziiz :D
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



:kupa::kupa: aziz bak 2 kupada bende :D:D:D





:Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::ciftetelli:
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



3 yıl üsüste eline alcak bence kupayı azize:D:D
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



Aziz Yıldırım istifa edecek.
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



Dönsene Dönsene Azize Yildirim Dönsene.. Dansoz Aziz! ALLAHIN ADALETI BU!
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



antuya şu yukardaki nah ı koyacam üyeliğim feda olsun zuhahahaha :D::D altına not düşmemi isteyen varsa söylesin hatta gscimbomdan slm olsun derim resmini çekerim varmı orjinal söz :D
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



Ahmet çakarda kahrolmuş gibi hissettiniz mi hani fb arayı açıp kaptırıp gidecekti :D
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



Bugün istifa eder yarın geri döner.
 
Cevap: Aziz YILDIRIM "ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ" | Evet Aziz'im Dinliyoruz



Noldu lan pazar eziği. Aldınmı başka birşeyi :D:D
 
Üst Alt