Danıştay, Yaz Saati Kararını İptal Etti! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Danıştay, Yaz Saati Kararını İptal Etti!


Türkiye 27 Mart 2016 tarihinde son kez yaz saati uygulaması için saatleri ayarladıktan sonra bir daha "doğal saat" olarak da bilinen kış saati kullanılmamıştı.
Burcu Berent adlı vatandaş buna itiraz ederek Başbakanlık ve Enerji Bakanlığı'na karşı dava açmıştı.
Danıştay Onuncu Dairesi yeni uygulamanın yürütmesinin durdurulması talebini reddetmişti.
Berent'in buna da itiraz etmesi üzerine konu Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na gitti.
Kurul, 14 Eylül tarihinde oy çokluğuyla aldığı ve bugün açıklanan kararıyla yürütmeyi durdurdu.
Kararda, 697 sayılı kanuna göre Bakanlar Kurulu'nun başlangıç ve bitiş tarihlerini belirterek yaz saati uygulamakla yetkilendirildiği, söz konusu karar ile bu yetki kullanımının aşılıp yaz saatinin kalıcı kılındığı belirtildi.
 
işte davacı , teşekkürler

berent.jpg
 
Böyle bir karar çıkacağını şahsen beklemiyordum. Hala tarafsız ve hak hukuk gözeten insanlar olduğunu bilmek içimdeki umudu yeşertti.
 
Kardesim bosverin saati fln biz dertliyiz ya dertliyiz bizim derdimiz var bazi sahislar cikmis diyorki yok akrep suraya gelsin yelkovan suraya gelsin. Ya komik olmayin benim milletim bunlari yemezzzz bunlar eski turkiyede kaldi, sen kimsin ya
 
Bu kararla ekim ayının son pazar günü saatler geri alınacak anlamına gelmiyor.

Ama bu kararın Türkçe açıklaması şudur. Hem ekonomik hem de sosyolojik yıkımlara sebep olan bu uygulamadan vazgeçilmek isteniyor. Hiçbir şey olmadan yeni bir khk ya da bakanlar kurulu kararı ile saatleri geri almayı kılıfına uyduramayacakları için hukuki kararı istinaden yeni düzenlemeyle saatler geri alınacak. Hem eskisi gibi saatlerimiz düzelecek hem de toplumda zedelenen adalet ve hukuk'a karşı güven tazelenecek.
 
Konuyla ilgili KHK ile düzenleme yapılacak ve Danıştay'ın kararı pasifize edilecekmiş. Yani kim takar Yalova kaymakamını.
 
[FONT=&quot]Danıştay [/FONT]yaz[FONT=&quot] [/FONT]saati[FONT=&quot] ile uğraşacağına "Motorlu Taşıtlar Vergisi" ne el atsa daha faydalı bir şey yapmış olur .[/FONT]
 
Üst Alt