Darius Songaila Galatasaray'da | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Darius Songaila Galatasaray'da


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gelecek sezon hem Türkiye'de hem Avrupa'da ses getirecek bir takım kurmayı hedefleyen ve geçen seneki başarılarını daha üst seviyeye taşımak isteyen Galatasaray erkek basketbol takımında transfer hamleleri devam ediyor. Daha evvel kadrosuna Ender, Cevher, Furkan, Gordon, Lakovic gibi önemli isimleri katan erkek basketbol takımımızda sıradaki isim Litvanyalı tecrübeli oyuncu Darius Songaila. Basketbol kariyerinde son 7 yıldır NBA'de forma giyen Litvanyalı oyuncu bu sezon Philadelphia 76ers forması giydi. Sözleşmesi sona eren ve free agent olan, hem 4 numara hem 5 numaralı pozisyonda oynayabilen tecrübeli oyuncu ile anlaşma sağlandı. Oyuncunun menajeri Mark Bartelstien'in açıklamasına göre Songaila ile 1.5 milyon dolar karşılığında, 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Basketbol kariyerinin önemli bir bölümünü Amerika'da geçiren tecrübeli oyuncu Avrupa basketbolunda önemli bir yere sahip olan Litvanya ekolünden geliyor. 1978 yılında Kapsukas'ta dünyaya gelen Darius Songaila'nın basketbol hayatı 1998 yılından sonra şekillenmeye başladı. 1998 yılında Nike Hoop Summit organizasyonunda mücadele ederek NBA'e göz kırptı. Kolej liginin ardından Avrupa basketbolunda sadece 1 yıl CSKA Moskova forması giyen Litvanyalı uzun oyuncu bu deneyiminin ardından basketbolun en büyük ligi olan NBA'e adım attı. Kariyerinin hemen hemen tamamını NBA'de geçiren deneyimli oyuncu 2010/11 sezonunda sadece 10 maçta forma şansı buldu. Philadelphia 76ers forması altında 10 maçta mücadele eden Songaila yaşadığı sakatlık nedeniyle takımına fazla katkı sağlayamadı. 10 maç sonunda maç başı 7 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu 1.6 sayı - 1 ribaund - 0.2 asist ortalaması ile oynadı. Bu sezon son olarak 23 Şubat tarihinde Washington Wizards karşısında 7 dakika süre bulan tecrübeli oyuncu o tarihten bu yana herhangi bir maçta forma giyemedi. Tecrübeli oyuncunun sözleşmesi bu yıl (2011 Temmuz) sona ermiş ve boşa çıkmıştı.

fcn blog



Bence çok kötü bir transfer olur hemde piyasada bourosis dor fischer nesterovic,nbade sure alan kontrati bilen 5 numara bulunurdu...
 
Cevap: Darius Songalia



canisbakan Can Isbakan

Hem espn hem @1x1sports acikladi: Darius Songalia resmen Galatasaray'da.. 1 yil icin nba cikissiz 1.5 milyon dolarlik kontrat imzalandi
 
Darius Songaila



act_darius_songaila.jpg


Marc J. Spears

Sixers FA Darius Songalia signs $1.5 mill, 1yr deal with Turkey Galatasaray, agent Mark Bartelstien said. Wouldve stayed in NBA w/o lockout.



Kisa bi degerlendirme:

Darius Songaila G.Saray’da | Salsa Basket



Darius Songaila's profile | 2007 EuroBasket | ARCHIVE.FIBA.COM

Eurobasket 2007`de istatistikleri gayet iyi, yani avrupa icin normalde baya üst düzey bir oyuncu ama iste aradan 4 yil gecmis. su anda sakatlik durumunun ne oldugunu ve bundan nasil geri dönecegi soru isareti.



Birazda size problemi var gibi, herkez saf bi 5 numara beklerken Darius 4/5 tarzi oyuncu.



Pekovic`i beklerken ufak bi hayal kirikligi olabilir belki (yasi ve saglik durumundan dolayi) ama yinede Galatasarayimiza hayirli olsun.



(Fazla izlemedigim icin teknik analiz yapamicam kusura bakmayin)
 
Cevap: # Darius Songalia



kaankural Kaan Kural

Songaila önemli bir katkı. Çok iyi orta mesafe şutu var. Basketbolu biliyor. Sert değil ama mücadeleden kaçmaz.
 
Cevap: # Darius Songalia



kaankural Kaan Kural

Furkan'ın zıttı sanki Songaila. Biri pota yakınlarında, biri orta mesafe oynuyor. Birbirlerini tamamlayacak, gerekirse alternatif olacaklar



bence bu önemli
 
Cevap: # Darius Songalia



kaankural Kaan Kural

"Songaila önemli bir katkı. Çok iyi orta mesafe şutu var. Basketbolu biliyor. Sert değil ama mücadeleden kaçmaz.

Furkan'ın zıttı sanki Songaila. Biri pota yakınlarında, biri orta mesafe oynuyor. Birbirlerini tamamlayacak, gerekirse alternatif olacaklar.

Bu transferle G.Saray'ın geçen seneden farklı bir kimliğe bürüneceği de kesinleşti... Daha hareketli, temelinde ikili oyun bulunan bir takım.

Geçen sene Tutku-Andriç dışında ikili oyun az oynanıyordu. Bu sezon herkes ikili oyun oynayacak. Pick&rol, pick&pop bolca izleriz.

Daha hücumcu bir takıma evriliyorlar.Ama doğal olarak geçen seneki en az sayı yiyen takımı sertliğinden ödün vermeleri gerekti bu evrim için."
 
Cevap: # Darius Songalia



Yürekli ve gözü kara bir oyuncu. Şutu da temiz. Geçen sezon sakatlığı nedeniyle sadece 10 maçta forma giymiş olması ufak soru işaretlerini de beraberinde getirebilir. Bir de bence sarı kırmızılı takımın biraz daha net bir 5 numaraya ihtiyacı vardı. Songaila 5′ten ziyade 4 gibi. Ama Mahmuti onu 5 numarada kullanacaktır. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.



Alıntı Salsa Basket.



birde bu arkadaş omzuyla basket atmış

videosunu bulan eklerse iyi olur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt