Dark | Netflix | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dark | Netflix


24232723_1766645106972285_1231738760902036276_n.jpg

Netflix'in ilk orjinal Alman dizisi: Dark

Prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan Dark, iki çocuğun gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğu Alman kasabası Wilden'de geçiyor; çocukların kaybolmasının ardından dört aile arasındaki karmaşık ilişkilerin gün yüzüne çıkmasını konu ediniyor. Birer saatlik on bölümden oluşan dizi, aynı kasabada 1986'da yaşanan olaylarları da izleyiciyle buluşturacak.

 
sezonun son bölümlerine kadar azap çektirdi ama son bölümlerde kim neydi neciydi falan dıye kafada iyice oturtunca konuyuda kavrayınca baya iyi bi dizi olduğu anlaşılıyor.
zamanda yolculuk paradokslar vs merakı olanlar için bulunmaz nimet.
 
Eğer açıldıysa birleştirirsiniz ancak bulamadım , bu dizinin konusunun olmaması kabul edilebilir değil zaten.

Açıkçası çok az kişi tarafından bilinse de yakında herkesin diline düşeceğini düşündüğüm bu senenin bence en iyi çıkış yapan dizisi ve en iyi Netflix yapımı diyebilirim.

Dizinin senaryosu Almanya'da geçiyor ve dili de almanca.Başlangıçta fantastik öğeler içeren gerilim-korku temaları varmış izlenimi verse de zamanla aslında bilim-kurgu temalı bir yapım olduğunu anlıyoruz ama diziyi ilginç yapan asıl şey bu değil.

Bundan sonrası spoiler içinde devam edecek , ana temalarıyla bahsedeceğim , okusanız da büyük bir spoiler yemezsiniz ama dizinin ilk birkaç bölümündeki gizem havasının bozulmaması için bence okumayın.

Diziyi özel yapan şey 3 farklı zaman diliminde geçmesi ve her zaman dliliminde olayın geçtiği kasabadaki karakterlerin çocukluk ve yaşlılık hallerini aslına çok benzer aktörlerle oldukça gerçekçi bir kurguyla sunması ve olay örgüsünün gerçekten tüm karakterleri içine dahil ederek beyin zorlayan bir derinlik sunması.Öyle ki hangi karakter kimdi , kim kimin akrabasıydı , bu kimin yaşlı hali bu kimin çocukluğuydu derken sık sık diziyi durdurup düşündüğünüzü yada geriye sarıp karakterleri ayrıt etmeye çalıştığınızı görür gibiyim.

Daha fazla spoiler vermek istemiyorum.

1.sezon 12 bölüm , birşey kaybetmezsiniz , izleyin efenim.

Dark (TV Series 2017– ) - IMDb

DQglm04VwAAiTQh.jpg:large
 
Daha 3 bölüm izledim ama şunu kesinlikle söyleyebilirim bana göre Stranger Things'den çok daha güzel

Kasvetli hava müthiş bir şekilde yansıtılmış sırf o atmosfer için bile izlenir.
 
Bitirdim mükemmeldi. Müzikleri, kasvetli ortamları, Alman soğukluğu vs olsun müthişti. 2.sezonu merakla beklemedeyim. Stranger Things beni hiç sarmadı o yüzden bırakmıştım ama Dark çok daha farklı ve güzel.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Birkaç bölüm anca dayanabildim. Ruhsuz oyunculuklar ve çok yavaş işleyen senaryo güzelim konuyu mundar etmiş bence. Ki konusunu görünce çok heyecanlanmistim. Ama uykum geldi yav izlerken.
 
Gayet güzel dizi. Zaman paradoksu içeren dizi ve filmlere zaafım var o yüzden ekstra beğenmiş olabilirim ama her haliyle gideri var dizinin.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst Alt