David Guetta | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

David Guetta




DavidGuetta-OneLove.jpg







David Guetta (d. 7 Kasım 1967, Paris), Fransız DJ ve prodüktör. On üç yaşında ilk mixlerini hazırlamaya başlayan David, on yedi yaşında çeşitli partilerde çalarak kariyerine başladı. 2005 yılında Simple Minds'ın "Someone Somewhere In Summertime" sample'ı içeren "The World Is Mine" adlı parçasıyla Avrupa dans listelerinde zirveye oturdu.



2007'de ise "Love Is Gone" adlı parça ile ABD dans airplay listesinde bir numara oldu. 2009'da ise One Love adını taşıyan dördüncü stüdyo albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde "When Love Takes Over" (featuring Kelly Rowland), "Gettin' Over You" (featuring Chris Willis, Fergie & LMFAO) ve "Sexy Bitch" (featuring Akon) gibi hitlerde yer alıyor. Bu üç şarkı Amerika'da ilk 5'e kadar yükseldiler ve İngiltere'de 1 numara oldular.



Aynı yıl The Black Eyed Peas'in "I Gotta Feeling" parçasının prodüktörlüğünü üstlendi ve şarkı, One Love albümünde de yer aldı. Ayrıca, grubun "Boom Boom Pow" şarkısının "Boom Boom Guetta" adında bir remixini de yaptı.





Kariyerinin başından bu yana Chris Willis, Cozi Costi, Akon, Kelly Rowland, Lil' Wayne, Kelis, Madonna, Kid Cudi, Estelle, Fergie, Jennifer Lopez, K'naan, will.i.am, LMFAO, Flo Rida ve Shakira gibi vokallerle çalıştı.





[video=youtube;hWjrMTWXH28]https://www.youtube.com/watch?v=hWjrMTWXH28[/video]



[video=youtube;vTKEnyClayw]https://www.youtube.com/watch?v=vTKEnyClayw[/video]



[video=youtube;cQyGYdRqulQ]https://www.youtube.com/watch?v=cQyGYdRqulQ[/video]



[video=youtube;jLBSyhTyIYk]https://www.youtube.com/watch?v=jLBSyhTyIYk[/video]
 
Cevap: David Guetta



Reisin başlığını açmayı ben de düşünüyordum.İyi olmuş.İlk albümünden beri takipçisiyimdir.House işinde kuşkusuz bir numara.One Love albümü 2009un en iyi albümü bence
 
Cevap: David Guetta



en azindan bir tarzi var ama pek takdir ettigimi soyleyemeyecegim bir zat

dj likten cakmaz pek

biraz serdar ortaclik sezdigim sanatci:)
 
Cevap: David Guetta



Ayrıca Akon ile ortak şarkıları nefis oluyor.Akon'un çıkacak albümünde single'ların prodüktörü olacakmış.Merakla bekliyorum.
 
Üst Alt