Demirkol: "Sporcu üretmek lazım imparator değil" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Demirkol: "Sporcu üretmek lazım imparator değil"


İşte Demirkol'un yazısı:

"Biz kurarak değil, bozarak bir gelecek kuruyoruz. Halbuki Arda, Cengiz Ünder’di. Şimdi Cengiz’e, elenmenin sebebinin kadro dışı kalması olduğunu söylüyoruz. Emre ve Arda’yı böyle delirttik. ‘Dayı’ kültürü değişmeli, ‘İmparator’ değil, ‘sporcu’ üretmeliyiz.

2003 yılında Letonya’ya elendiğimizde, ‘Neden o dönem parlak bir dönem geçiren Ümit Milli Takım’la o maçı oynamadığımızı sormuştuk Şenol Güneş’e’. Bugün Cengiz neden yok? Abdülkadir neden çağrılmıyor? diye soruyoruz ya, o gün de neden Selçuk Şahin yok? diye soruyorduk. Çünkü biz daha genç olanı getirince sorun çözülür sanıyoruz. Kurarak değil, bozarak bir gelecek tahayyülü... Orada olan herkes gitsin gençleri gelsin. Bulduğumuz çözüm bu. İnsan öğütmek. Gençlerin de aynı tarlada yetiştiğini ve son ürün haline geldiklerinde en iyi ihtimalle ‘abileri’ kadar olabileceğini düşünmüyoruz. Arda, Cengiz Ünder’di, Emre, Abdülkadir’di halbuki. Şimdi Cengiz’e de, elenmenin tek sebebinin kendisinin kadro dışı kalması olduğunu söylüyoruz.

BUNU BİZ YAPIYORUZ

Cengiz bu sistemde en iyi ihtimalle Arda olacak halbuki. Çünkü biz Emre ve Arda’yı da böyle delirttik. 17 yaşında Leeds’te sahanın ortasında Terim’den dayak yiyen ‘adam’dan ne olabilir ki! O gün maç kazanıldı diye anlı şanlı siyasi yazarlar Terim’in bu tavrını alkışlamadı mı? Terim’i Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermediler mi? Açın bakın. Biz yaptık bunları... Sorunun kaynağı Terim mi peki? Hayır ona da aynı şeyi yaptılar yıllarca... Sistem bu çünkü. Yetenek Delirtme Cumhuriyeti... ‘Cengiz olsa Dünya Kupası’na gidecektik...’ Bu genç adama söylediğimiz bu. İşte böyle olduğu için Çağlar gibi şahane bir genç, rakip kaleciye faul yaptıktan sonra bir de üstüne yürüyor. Dövecek... Bunu biz yapıyoruz. Sistem üretiyor bu ‘dayı’ kültürünü. Değiştirmemiz gereken bu. Sporcu üretmek lazım, imparatorlar değil. Yani ikinci olarak da yapılması gereken kaynağı düzgün işlemek."
 
Yerli ücretleri azaldıkça iyi oyuncu çıkacak. Biraz sabretmesini bilmiyorlar. Futbolda kaşarlardan oluşan bir yerli çetesi var. Aynı şekilde bu kaşarlarla beraber yolunu bulan teknik direktörler ve yöneticiler var. Altyapıya ve milli takım torpilden geçilmiyor. Dolayısıyla alttan tabiki oyuncu gelmez. O kadar para verirsende kaymağını yemek isteyen bir sözde seçkinler grubu oluşur. Amatör ruh kaybolur.
 
İnsan veya genç yetiştirmek sadece futbolla alakalı bir problem olmadığı için çözüleceğini düşünmüyorum.
 
Bos bir yazi olmus

Profesyonel bir zihniyette degil futbolcular, ama bunun tek sorumlulari da kendileri

Yabanci sinirinin kalkmasiyla duzelecek olan piyasa ve yikilacak olan curumus oyunculara dayali duzen bizim kurtulusumuz olacaktir.

Ayrica ulkenin iyi yonetilmesi, siyasetin sacmalamamasi, spora dogru yatirimin yapilmasi, genclerin spora ozendirilmesi ve egitim sisteminin duzelmesi de lazim.


Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
 
Fatih terime laf atanlar hep boyle fenerbahceliler besiktaslilar iste.

Ulan fatih terim cikmasa Turk futbolunun basarisinin yarisi belki daha fazlasi yok olurdu.
 
Üst Alt