Demirören: "Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralına sınırlandırma getiririz" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Demirören: "Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralına sınırlandırma getiririz"



TFF Başkanı Yıldırım Demirören katıldığı bir canlı yayında "Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralına sınırlandırma getiririz" açıklamasında bulundu


İşte Demirören'in Bein Sports'a yaptığı açıklamalar; "Benim ilk Federasyon başkanlığım döneminde yabancı futbolcu sayısı 11'e kadar serbestti. Daha sonra biz bu sayıyı 8'e düşürdük. Daha sonra kulüplerden yabancı futbolcu sayısının artması yönünde talep aldık. Herkes hemfikir olduğu için biz de hocamızla görüşerek böyle bir karar aldık. Bu karar 4 yıllık bir süreyi kapsıyor ama ben Cumhurbaşkanı'nın söylemine katılıyorum. Daha fazla yerli oyuncu olması lazım. Bundan sonraki Kulüpler Birliği'nde bu konuşulacak. Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralını kaldırırız. Eğer ondan sonra bize gelirlerse bizim kararımız olumlu olur. Bu sistemde yerli oyuncular yurt dışına giderek daha fazla oynama şansı yakalıyorlar. Emre, Enes, Çağlar gibi. Büyük kulüplerimiz amatör branşlara yıllık 15 milyon TL harcıyor. Bakanlık bunun için çalışma yapıyor. Buradan bir lira gelirleri yok kulübün. Kulüp mali probleme gidiyor. Kulüpler gerektiği kadar altyapıya harcama yapamıyor. "Altyapıya bugün kulüplerimiz gerekli kadar para harcayamıyorlar. Kulüplerin altyapılara 5-6 milyon yıllık harcamaları gerekiyor ama A takımın maaşlarını ödeyemediklerini için altyapıya da gerekli harcamaları yapamıyorlar. Böyle olunca da bizim istediğimiz şekilde oyuncu yetişmiyor"


Fatih Terim karşı çıkmıştı

İşte Terim'in Finlandiya maçı öncesi yaptığı açıklamalar;
"Biz bu kuralı açıklarken, '4 sene' diye açıkladık. Kurallar öyle hemen uygulanıp hemen kaldırılamaz.Ben yabancı kuralının Türk oyuncular için yapıldığına inanıyorum. Biz 14 Türk oyuncuyu mecbur ediyoruz. Türk futbolcular 'Burada aldığım parayı orada alamam' diyerek Avrupa'ya gitmiyorlardı. Şimdi Enes, Emre Çolak oralarda...Porto ve Ajax, altyapıya önem veren, 'fabrika' olarak adlandırılan takımlar. Hepsini inceledim ben. Porto kadrosundaki yabancı oyuncu oranı %50-60 civarında. Bu bir felsefedir. Yabancı kuralı, altyapı için size mani değildir. Şahsi kanaatim, bu kuralın faydalı olduğu yönünde. Ayrıca istemiyorsanız almayın. 28 Türk yapın kadroyu. Zorunluluk yok ki.Barcelona'da yabancı oyuncu yok mu? Var. Peki altyapısından İspanyol oyuncu çıkmıyor mu? Çıkıyor. 20-30 tane oyuncumuzu Avrupa'ya göndersek, milli takım zaten belli olur. Doğrusu bu. Oyuncularımız bu yarışın içinde olmalı. Her kaybeden buraları bahane edecekse, kuralın önemi yok."
 
??
Yıldırım Demirören: "İstediğimiz seyirci gelmeye başladı. Geçen sene ortalama 8 bin küsür, bu sene 9 bin küsür. Bayan seyirci %35'lerde"

tapatalk
 
Yabancı sınırlamasının geri gelmemesi lazım. Ancak bu yeni sisteme yeni düzenleme gelmesi şart altyapıdan oyuncu yetiştirebilmek için. İlk 18'de altyapıdan yetişmiş 3 oyuncu , 1 yerli kaleci gibi yada ilk 11'de altyapıdan yetişmiş 2 oyuncu gibi. Böylece bütün kulüpler mecburen altyapıya önem verecek.
 
Altyapı konusunda haklı ama

Kaldırmak için tek argümanı "daha çok yerli lazım"

Ondan sonra şuanki durumu övüyor

Bu sistemde yerli oyuncular yurt dışına giderek daha fazla oynama şansı yakalıyorlar. Emre, Enes, Çağlar gibi.

Bu demirfaggot ne rezil adam be
 
Buna kızmak yersiz aslında.Kimin kuklası olduğunu bilmeyen yok.Yukarından gelen emirleri uyguluyor sadece gerizekalı embesil.Kaldırır bunlar yabancı kuralını.Ondan sonra gelsin avrupa dünya şampiyonlugu.Allah belanızı versin.
 
Gelen seyirci oranını 8000'ken 9000 olmuş. İnanılmaz bir başarı hikayesi gerçekten!!! Bu başarıda katkısı olan kim varsa üstün başarı ödülü verilip adını tarihe altın harflerle yazmak gerekir . Bravo büyük iş!!!
 
Şike yaptığını kabul edip kupayı iade eden adamı fedarasyon başkanı yaparsan oda ülke futbolunun a...... koyar neymiş cumhurbaşkanına katılıyormuş seni oralara getiren adama tabiki katılacaksın dümbük
 
Mal herif. Yeni sistemde yurt dışına oyuncu ihraç etmeye başladık diyor sonra da sınır gelmeli.

IQ seviyesi yerlerde.
 
132991979470290.jpg


+
dursun-ayd%C4%B1n-%C3%B6zbek_1289028.jpg




Bitch-please-o-rly-oh-really-say-what-The-Big-Lebowski-What-GIF.gif
 
Ft istifa eder

_________________________

fapatalk'dan gönderildi.?
%100 daha 3 gün önce açıklaması var terim in.
Yabancı kuralı 4 yıllığına geldi bizzat ben istedim kaldırılma durumu yoktur diye.
Bu işin sonu terim in milli takımdan istifası - Albayrak yeni başkan - terimle ömür boyu sözleşme ile biter.

tapatalk
 
Üst Alt