Deniz Çoban: "Halil Umut Meler, Başakşehir'in kadrolu hakemi" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Deniz Çoban: "Halil Umut Meler, Başakşehir'in kadrolu hakemi"


Eski hakem ve spor yazarı Deniz Çoban, Galatasaray-Başakşehir maçına hakem Halil Umut Meler'in atanmasını eleştirirken çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

dak23opwsaa5lvk-640.jpg


Eski hakem ve spor yazarı Deniz Çoban, Galatasaray ile Başakşehir arasındaki maça Halil Umut Meler’in atanmasını yorumladı.


İşte Deniz Çoban'ın sözleri...

"Galatasaray - Başakşehir maçına Halil Umut Meler atandı. Bu atamayla birlikte Meler, Başakşehir takımının ‘kadrolu hakemi’ olma yolunda ilerlemesini sürdürdü. Meler, ligin ikinci yarısında Başakşehir’in Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı maçları da yönetti. Çok mu başarılıydı? Bence değildi. MHK bu atamayı yaparak, Halil Umut Meler’in kariyeriyle oynuyor.

Geçtiğimiz hafta da Fenerbahçe - Osmanlıspor maçındaydı. 16. dakikada çok net bir Fenerbahçe penaltısını vermedi. Sonrası malum... Çizgiyi geçen top tartışması ve Fenerbahçe’nin ofsayttan attığı ikinci gol. Yardımcı hakemi Cevdet Kömürcüoğlu bu hafta maç alamamış. Hata yapan cezalandırılıyorsa, Meler neden cezalandırılmamış? Ya da MHK ofsaytı görmüş de, penaltıyı görememiş mi?

Halil Umut Meler’i Yusuf Namoğlu çok tutuyor. O kadar ki; FIFA talimatlarına uymamasına rağmen, FIFA’ya doğru olmayan beyanda bulunarak onu FIFA hakemi yaptı. Bir hakem hatalarına rağmen taltif ediliyorsa; benim aklıma “Bu hakem yetenekli mi, yoksa seçilmiş mi?” sorusu geliyor.

ALİ PALABIYIK VE HÜSEYİN GÖÇEK VASATIN ALTINDA
Zirve yarışının diğer takımları, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin maçlarına Hüseyin Göçek ve Ali Palabıyık gibi ligimizin tecrübeli iki FIFA hakemi atanmış. Bu iki isim tecrübelerine rağmen, son haftalarda genel hakem performansına ayak uydurmuş durumdalar. Performansları vasatın altında. Palabıyık Trabzon’daki Fenerbahçe maçından sonra ilk defa Fenerbahçe maçı yönetecek. Umarım bu maçlardaki performansları yüz güldürür."
 
Eski hakemin bunlari demesi ne kadar pislik icinde oldugunu gosteriyor Turkiye’de sporun. Garip halkim de ciddiye aliyor Turkiye’de sporu ve futbolu, birbirine giriyor. Birakin artik bos islere kafa yormayi.
 
Arkadaşlar yanlış okudunuz herhalde adam bizim lehimize konuşmuş hakemin maçı ibb lehine yöneteceğini söylemiş maçtan önce kamuoyu oluşturmaya çalışmış siz ne diye ibb'yi tutup adama kızıyorsunuz ki?
 
Başak yenilmesin diye elinden ne geliyorsa onu yapacaktır.

________________________________
Bu rezalete bir son vermek için,
Aysal Başkan Göreve!
 
Üst Alt