Dexter | New Blood | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Sezon 1







Dexter'la tanışın...Karanlık düşlerine şahit olun..

Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir!

Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor.

Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış.

Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor: Sevgilisi Rita da, kız kardeşi Debra da, patronu da... Sadece mesai arkadaşı Doakes, onda bir tuhaflık olabileceği hissine kapılıyor.



Sezon 2









Dexter, 2. sezona Doakes'un takiplerinden usanmış, öldürme isteğini bastıramamış bir vaziyette başlar. Ancak ilerleyen zamanla Dexter için daha önemli bir sorun ortaya çıkar: Hazine avcıları denizin dibinde Dexter'ın kurbanlarını parçalara ayırdıktan sonra onları son yolculuklarına yolladığı kısma ulaşırlar ve Miami Metropolis Karakolu'nda “Bay Harbor Butcher” isimli yepyeni bir seri katil avı başlar ve tabi Dexter için de zor anlar...



Sezon 3







Miami polis teşkilatında adli tıp görevlisi olarak çalışan Dexter Morgan aynı zamanda detaylı planlarla hareket eden serinkanlı bir katildir. Kurbanlarını özenle seçer ve oldukça profesyonel şekilde cinayetler işler. Küçüklüğünden bu yana insanlarla iletişiminde problemler vardır. Soğuk ve ilgisiz bir çocuk olarak büyümüştür. Babasının etkisiyle adli tıp görevlisi olmuş, bu yolla katillere daha yakın olarak kendine yeni yöntemler öğrenmiş ve de aynı zamanda katillerin aklından geçenleri anlamasıyla olayları daha kolay çözmeye başlamıştır.



“Dexter”, sıradışı bir karakterin karanlık iç dünyasını, toplumla olan soğuk ilişkilerini başarıyla ekrana yansıtan, TV’de sıkça göremeyeceğimiz ürküten cinayet sahneleri barındıran bir dizi. Kesinlikle alışık olduğumuz CSI tarzı dizilere benzemiyor. Oldukça karanlık, sert ve soğuk. Tüm dizi takipçilerinin izlemesi gerek.



Sezon 4







Sezon 5







4. sezonun bitiminde sevgilisi Rita’nın cansız vücudunu bir küvetin içinde ve oğlunu annesinin kanları içinde bulan Dexter, bu sezonda insani duygularını yeterince kontrol edemeyecek gibi görünüyor. Bir yandan yetim kalan kardeşlerden Astor, Dexter’ı annesinin ölümü için suçlarken, diğer yandan Dedektif Quinn, Dexter’ın cinayetin zanlısı olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.



Sezon 6







Dexter, ürkütücü gerilimin ve beklenmedik dönemeçlerin yer aldığı 6. Sezon için bir öç alış ile geri dönüyor.



Geçen sezonun şoku ve yürek burkan sonunun üzerinden bir yıl geçti ve yumuşak huylu, tüyler ürpertici seri katil Kriminolog Dexter Morgan, kim olduğu üzerine hesaplaşmaktaydı. Fakat daha önceden karşılaştığı düşmanıyla yolları kesiştiği zaman varlığı paramparça oldu.



Gözükara inançları ile sanrısal dini bir bağnaz olan bu yeni düşman, Dexter’ı kısa sürede felaketle sonlanabilecek tehlikeli bir oyunun içine çekiyor.
 
Cevap: Dexter



Merakla bekliyoruz.



Lumen ile tam çift oldular derken bırakıp gitmesi iyi olmamıştı son sezonda ama alıştık artık bu tarz sonlara Dexter için.6.Sezonun Final Bölümü ile dizi sona erecek iddiaları var umarım yalandır.Zira daha çok erken
 
Cevap: Dexter



6.Sezon başladı nihayet:tiphat:



Manavın içini açıp yılan doldurdukları yerde bi hoş oldum.Dini ögeler ve değişen ilişkiler farklı bi hava katmış diziye.Umarım böyle devam eder.
 
Cevap: Dexter



6.Sezon 3.Bölümü de izledim



O sondaki atların üstündeki kesik,biçik ceset sahnesi fenaydı.Senaristler cidden seri katil galiba :D Nerden akıllarına geliyor bu kadar ilginç şeyler anlamıyorum :D
 
Üst Alt