diego armando maradona | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

diego armando maradona


30 ekim 1960, arjantin buenos aires doğumlu orta saha (oyun kurucu) oyuncudur. dünyada milyonlarca kişi tarafından dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından birisi olarak kabul edilen, dünyaca ünlü arjantinli futbolcudur.
 
Cevap: diego armando maradona



[video=youtube;tzc75cSIYcU]https://www.youtube.com/watch?v=tzc75cSIYcU[/video]



"büyük bir el bıraktım oyun sahalarında"
 
Cevap: diego armando maradona



Pele ile birlikte dünyanın gelmiş geçmiş en büyük 2 oyuncusundan biri olarak kabul edilir fakat birçok kesime göre en iyisidir.



Maradona farklı bir futbolcuydu...O'nu diğer futbolculardan ayıran ise, olağanüstü futbol yeteneğiyle birlikte "tutku"yu futbol topuyla buluşturmasıydı. Lider özellikleriyle genel karizması ve yüksek egosuyla birçok kesimi,futbolcuyu etkiledi.

Barcelona'da Kral Kupası finalinde İspanya Kralı'nın karşısında rakip takım futbolcularıyla giriştiği büyük kavga İspanya kariyerini bitirdi. İtalya'da büyük takımların hegemonyasını Napoli gibi mütavazi bir takımın şampiyonluğunda en büyük pay sahibi olmasıyla yıktı. Başlı başına devrim olan bu başarı bile Maradona'nın yanına yaklaşılamayacağının en büyük kanıtlarından biri. Rahatlıkla büyük takımlarda oynayabilecekken Napoli'de devrimin baş mimarlarından olmasıyla saygıyı hakeden büyük bir futbolcuydu.

Sadece kulüpsel bazda değil 1986 Dünya Kupası'na ve 1990 Dünya Kupası'na damgasını vurdu. Bu kupalar Maradona ismiyle anılır.

Maradona'yı geçmişteki ve şimdiki futbolculardan ayıran en önemli özelliği tutkusu ve futbol sahalarına verdiği ruhudur...Maradona robotvari bir futbolcu olmadı hiçbir zaman. Tutkuları ve duygularını takip etti...

Şu basit örnek bile bunu açıkça ortaya koyabilir :



Yıl :1989... Uefa Kupası yarı final maçı :Bayern Münih-Napoli... Maradona stadda çalan şarkıya ayak uydurarak ayaklarını ısıtıyor-bağcıklarını bağlamadan :)



[video=youtube;NZ2976_rR_s]https://www.youtube.com/watch?v=NZ2976_rR_s[/video]





Futbol bir din ise, Maradona peygamberdir !
 
Cevap: diego armando maradona



Bana göre gelmiş geçmiş gelecek en büyük futbolcuydu.Pele ile mukayese bile etmem kimsede kusura bakmasın.Adına din kurulan tek futbolcu.
 
Cevap: diego armando maradona



Bence de Sami... Maradona'nın yanına futbolcu koyan adamın doktora görünmesi şart. Malum hissizlik başlamış olabilir :)

Futbol mekanikleşti zaten, günümüz futbolcuları robot gibi kalır Armando Maradona'nın yanında. O yüzden O'nun gibi olmayı ancak düşleyebilirler.Gerçekleşmesi zor....
 
Cevap: diego armando maradona



[video=youtube;uZfye-hcIlg]https://www.youtube.com/watch?v=uZfye-hcIlg[/video]



Güzel yorumlar var; özellikle Socrates'inki süper :tiphat: Bana göre futbolcu olarak Pele>Maradona, salt yetenek olarak Maradona>Pele
 
b0880b11c699fad237e719ce702e1efa.jpg

0ea623d8f86410a163d5f8f902bd29a6.jpg
 
Üst Alt