# Dimitar Berbatov | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Dimitar Berbatov


Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın rüya golcüsü geniş yankı uyandırmıştı. Yeni bir gelişme...



aysal-in-golcusu-dunya-basininda-2405832.Jpeg




Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın Dimitar Berbatov hakkında yaptığı transfer açıklaması geniş yankı uyandırdı. MANU'nun resmi internet sitesinin Aysal'ın sözlerini yayımlamasının ardından dünya basınında Berbatov ve Galatasaray eksenli haberlere yer verildi.



Aysal'ın, "Bulgar oyuncu harika bir forvet. Onun Galatasaray'a gelmesini istiyorum ama son sözü Fatih Terim söyleyecektir" ifadeleri, 'Berbatov Galatasaray yolunda' haberlerine zemin hazırladı.



ESPN; Galatasaray'ın Paris Saint Germain, Bayer Leverkusen ve Lazio ile yarıştığını yazarken, bu haberin ardından birçok basın organı etkilendi ve haberi sütünlarına taşıdı.



Sarı-kırmızılıların, yabancı golcü transferini kiminle gerçekleştireceği merakla beklenirken, Ünal Aysal kısa bir süre önce yaptığı açıklamada golcü transferini en sona bıraktıklarını söyleyerek 'Pastanın üzerindeki çilek' yakıştırmasını yapmıştı.



ESPN'DE BERBATOV...



fft16_mf2405817.Jpeg
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



Berbatov çok genç bir oyuncu değil,ama çok iyi bir oyuncu. Bizim ligimiz için çok çok çok iyi futbolcu. Gelmesinde sakınca yok.
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



Su piyasada dönen haberler dogruysa yani İstersek dembaba hemen bize imza atar söylemi ve daha iyisini arastırıyoruz söylemi dogruysa ve bu söylemden yola cıkıp berbatov daha iyi olarak düşünülüyorsa yok artık gökmenin gazetesi bence tabiki dembaba duruyorken berbatovu almak hafif tabirle ahmaklık olur..
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



demba ba bizde daha çok iş yapar sanki. berbatov a hayır demiyorum ama onun gibi bi forvetimiz var zaten
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



Demba Ba alım-satım için genç değil, 27 yaşında 8-9m euro bonservis + 2.5m-3m yıllık odeyeceksin, ilk yıl topunu oynayacak, sonra sallanmaya başlar, 2014-2015'te satmaya kalkarız, yaş olmuş 29-30 ancak 4-5m euroya satarsın o da gitmek isterse gitmez tabi kimse net 3m euro vermez, net 3m vermesi için 4.5m euro ödemesi lazım.



Berbatov'la ile 3 yıllık yerine 2+1 yıllık anlaşma yapılmalı, varsın alsın 3-3.5m net. İmza bedeli bile versek yıllık maliyeti 4m euroyu aşmaz, en azından bonservis zararı olmayacagı için yırtarız yine. Berbatov 2 yıl daha yardırır. 3 yıl yatar iyice artık.



Zarate kadar genç olsa Demba Ba sorun değil. Kuyt'un 2.75 aldıgı yerde berbatov 3-3.5m alması normal,şayet bonservis ödenmeyecekse...



Demba Ba'nın 3yıllık maliyeti 17-18m euro. Satmaya kalksan butun Turk kulupleri gibi satman kolay değil bkz. Quresma, fernandes, Elano, Lincoln, anca Araplar ya da ruslar isterse olur. 30 yaşındaki gitmek için tazminat isyecek olan Demba'ba'nın bonservisi 3-4m euro ancak eder. Demba' ba'nın 3 yıllık net maliyeti 14-15m euro.



Berbatov'a 3 yıllık maliyeti 10m euro. Ki bence 2+1 yapılmalı 3.sene opsiyon kullanmadan yollar ayrılmalı Berbatov'la, 2yıllık maliyeti 7m euro olsun yine iyi. Çunku bonservisli aldıgımız oyuncudan buyuk ihtimal ciddi bir bonservis zararı yasacagız.
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



Şimdiki takım yapımıza göre : Necati-elmander ve Umut tam bir forvet hamallarıdır..



Yanlarına Demba ba da olur Berbatov da...



ama en çok Berbatov.
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



Fiilen Demba Ba bugun Berbatov'dan daha iyi iş yapar. İş yapmaya bakacaksak en iyi fiyat/performans açık ara Burak Yılmaz'da, hem de yerli...
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



Berbatov roportajında artık eskisi gibi olmadıgını performasının dustugunu, bu yuzden daha makul bir kulupte oynamasının kendi için dogru olacagını soyledi, Sofya'yı sevdiğini de söylemişti. Ya para için Araplar, Ruslara falan gidecek ki Rusya güzel bir ulkedir. Eger Rusya olmazsa en mantıklı tercih Galatasaray olacaktır Berbatov için.



menajer payı, imza bedeli falan fıstık 2 yıl için toplam 7m euroyu koyardım önüne, kim ne kadar alacaksa... 3. yıl içinde opsiyon koyardım.
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



Şimdi maddi boyutu beni cok ırgalamıyor o yönetimin işi ama söyle kabaca bakarsak..



Dembaba:Formunun zirvesinde Forvetlerin en verimli yas idealinde 8 mn € yıllık 3 mn € bence cok degil ayrıca 30 sunda satmaya kalksak en az bonservisinin yarısına satarız.. Bize getirisi cok fazla olur hem maddi hem manevi acıdan..



Berbatov: Aradıgımız forvet stiline sahip degil Yası bir forvet icin verimli sayılacak dönemde ismi ve tecrübesi var Eger bonservis verilmiyecekse yönetim bakımından makul bir transfer olur getirisi ne olur götürüsü ne olur tartısılır.. Son durak olacagı kesin ama..



Zarate: Genc Bir cok posizyonda oynuyor harika yeteneklere sahip son durak olmıcagı kesin Ama İstikrarsız Formsuz ve sorunlu Bonservis bedeli en az 8 mn € diye düşünüyorum Yıllık 2,5 tan assagıyada getiremezsin bu riske degermi özellikle forvet olarak düşünülüyorsa zarate kanat alternatifi olarak düşünülüyorsa belki girilir ama forvet posizyonu icin düşünülüyorsa girilmez bence
 
Cevap: Aysal'ın Golcüsü Dünya Basınında



Forvet için Bonservis ödenecekse Zarate, Mirallas vb. gibi 25 yaş ve altında olmalı... 26 yaş ve üstü için ya bonservissiz olmalı ya da uygun bir miktar olmalı. Demba Ba ne yazık ki 8.5m euroluk bonservisi cüzi sayılmaz, yaş da 27. satışımız zor olur.
 
Üst Alt