Divan Toplantısı l Adaylar Açıklamalarda Bulundu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Divan Toplantısı l Adaylar Açıklamalarda Bulundu


Turgay Kıran



'En önemli gücüm Galatasaray aşkı'



Galatasaray Kulübü'nün 14 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan adayı olan Turgay Kıran, en önemli gücünün Galatasaray aşkı olduğunu söyledi.



''Kültürümüz bize sorunları çözmek için mücadeleyi işaret eder. Bizlere düşen belirsizliklerin üstesinden gelmektir. 14 Mayıs milattır, bir başlangıç noktasıdır. Bizim en önemli gücümüz Galatasaray aşkımız. Gelin güçlü bir başlangıç yapalım'' dedi.



Sorunların nedeni ve Galatasaray'ın geçmişi konusunda bilgi sahibi olduklarını anlatan Turgay Kıran, ''Değerlerimizi bir başkanlık yarışı uğruna feda edemeyiz. Gücümüzü bir tek hedef için kullanacağız, amaçlarımız gerçekleştirmek. Amacımız ileri gitmektir. Gençlerle kol kola hedeflerimizi doğrultusunda ilerleyeceğiz. 46 yaş ortalamasıyla yönetime aday en genç ekibiz'' ifadesini kullandı.



''GALATASARAY'IN ŞAMPİYON KADROSUNU KURACAĞIZ''

Bir spor kulübü olarak sportif başarının nihai hedefleri olduğuna dikkati çeken Kıran, ''Özlem duyduğumuz sportif başarı için altyapı çalışmalarını güçlendireceğiz. Tüm çalışmaları uzman kadrolara emanet edeceğiz. Önümüzdeki sezon Galatasaray'ın şampiyon kadrosunu kuracağız.



Maddi değerlere ilişkin ilkemiz akılcı varlık yönetimidir. Kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanacağız. Markamızını küresel ölçeğe taşınması bir gerekliliktir. Galatasaray bir dünya markasıdır. İdari açıdan, kurumsal yönetimin gereklerini yerine getireceğiz. Yönetim işleri ehline devredilecektir. Söz veriyoruz yönetime katılımı sağlayacağız. Mali konularda hedefimiz doğru gelir gider yönetimidir. Borçla yönetiliyoruz, verimli kaynak yönetimi artı değer yaratan finans anlayışımız borç dönemini bitirecektir. Kendi mevcut varlıklarımızı verimli yöneterek, 1 metrekaremizi satmadan yöneteceğiz. Bir söz daha veriyorum. Tüm zamanların eylem yönü en kuvvetli ekibi biz olacağız'' dedi.



Turgay Kıran, daha sonra yönetim kurulu aday listesinde yer alan Orhan Sürek, Cemal Akar ve Ozan Korkut'a söz verdi.



Sürek, mali konularda, Akar taraftarla iletişimde, Korkut ise uluslararası alanda Galatasaray markasının hedefleri konusunda bilgiler verdi.



Bu arada, Kıran'ın sunumu öncesi bir video gösterildi. Kıran, konuşma yapmak için kürsüye yönetim kurulu listesindekilerle birlikte çıktı.



Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın ''Size de Mehmet Helvacı gibi 30 dakika artı 5 dakika vereceğiz'' demesi üzerine Kıran, ''Biz kendimizi 30 dakikaya ayırdık, ek süre almayacağız'' dedi.



Mehmet Helvacı



"Vaatlerimizde kurumsallaşma yok"



Galatasaray başkan adayı Mehmet Helvacı, şu anda yaşadıkları üzüntü verici durumun seçim sonunda biteceğini belirtirken, Galatasaray markasının itibarlı hale geleceğinin sözünü verdi. Helvacı, vaatlerinde kurumsallaşmanın olmadığını da sözlerine ekledi.



"GALATASARAY'IN SEÇİME İHTİYACI VARDI"

"Hepimizin ortak noktası olan göz bebeğimiz Galatasaray için toplandık" ifadesini kullanan Helvacı, "Son dönemde Galatasaray'la ilgili hepimizin yaşadığı üzüntü verici dönem, seçimle beraber noktalanacaktır. Galatasaray'ın bir seçime ihtiyacı vardı ve artık o seçim yapılacaktır" dedi.



Daha önce adaylığını açıkladığı toplantısındakine benzer bir konuşma yapan Helvacı, Türkiye'nin en köklü kurumlarından Galatasaray için başkan adayı olmanın çok ciddi bir iş olduğunu belirterek, bu adaylığının da Galatasaray'a ve Galatasaraylılara olan borcunun bir göstergesi olduğunu bildirdi.



"PROJELERİM, 7 YILLIK YÖNETİCİLİĞİMİN SONUCU"

Mehmet Helvacı, başkan adayı olarak düşünce, plan ve projelerinin, 7 yıllık yöneticiliği sürecinde, sorunları yaşayıp çözerken oluştuğunu vurgulayarak, "Görüşlerimi başkanlarla da dönem paylaştım. Bir kısmı kabul gördü, bir kısmı görmedi. Şimdi anlatacaklarım uygulama fırsatı bulamadıklarımdır" diye konuştu.



Özhan Canaydın'ın kendisini, "Galatasaray'da görev alınmaz, verilir" diyerek yöneticiliğe ikna ettiğini anlatan Helvacı, "Böyle yönetici oldum. Uzmanlık alanım nedeniyle de yanlış şirket yapılanmasının düzeltilmesi görevini bana verdi. Şirketlerin birleştirilebileceğini ve bunun yapılması için de stat projesinin, Riva projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini saptadık. Bütçenin yüzde 80'inin, şirketlerde genel kurul denetimi dışında harcandığını tespit ederek, bir tüzük değişikliği gerektiğine dikkat çektik. Geride kalan 7 yıl içinde önce birleşmenin garantisi olarak stat ve Riva'nın yapılanması başladı, şirket birleşmesinin startı verildi. Tüzükte de değişiklikler yapıldı. Mali disiplinin sağlanması olanağı hazırlandı. Bir tüzük değişikliği hala gereklidir. Tüm bütçe ve mali durumun, genel kurulun gündemine alınması, ondan izin ve onay alınarak harcanması olanağını sağlamak zorunludur. Hesap verebilir, şeffaf ve dürüst yönetimler olmalıdır. Bütün mali kaynakların, Galatasaray Genel Kurulu'nun denetimi altına alınmasından bahsediyoruz. Şirketlerde mali disiplin dışında kaynaklar harcanamayacak. Bunu sözlü olarak taahhüt ediyorum. Bizim dönemimizde genel kuruldan izni alınmamış hiçbir harcama yapılmayacaktır. Yapılması halinde bedeli başkan ve yöneticilerin kendisi tarafından karşılanacaktır" dedi.



"SPOR KULÜBÜ OLUNDUĞU GERÇEĞİ UNUTULDU"

Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu ve bu gerçeğin zaman içinde unutulduğunu savunan Helvacı, "Galatasaray bir emlak ofisi, bir ticarethane veya kulis mekanı değildir. Burası bir spor kulübüdür ve işi de spor ile sporculardır" dedi.



Helvacı, mali yapının düzeltilmesi için tasarruflarda bulunulurken, bu gerçeğin dışında hareket edildiğini iddia ederek, "Asıl iş bir kenara bırakılıp, mali yapınını düzeltilmesi için çareler aramaktadır. Bu da Galatasaray'ı kendisine yabancılaştırmaktadır. Sportif başarını doğal sonucu, mali olarak durumun düzelmesidir. Bizim programımızda sizlere vaat olarak mali düzelme yoktur. Çünkü sportif başarının varlığı, mali düzelmeyi getirecektir. Vaatlerimizde kurumsallaşma yoktur, çünkü Galatasaray Kulübü 106 yıllık geçmişi, 530 yıllık gelenekleri ile bir kurumdur zaten. Bunu bilmeyen ve reddedenler, kurumsallaşmayı getirmeye çalışır. Ancak kurumsallaşma geliştirilebilir. Marka itibarını yükseltmekten de bahsetmeyeceğiz. Galatasaray markası her zaman itibarlı olacaktır. Olsa olsa, yapışmış olan tozları üflemekle yetineceğiz" ifadesini kullandı.



Taraftarların bugün kulüple arasına mesafe koyduğunu ve kulüple yabancılaştığını dile getiren Mehmet Helvacı, onları kulübe entegre edip, birlikte hareket edecekleri bir sistem oluşturacaklarını aktardı.



"GOLF, TENİS VE SATRANÇ BRANŞLARINI DA KURACAĞIZ"


Futboldaki planlarını, futbol kimliğini futbol aklı ile kazanmak, UEFA 2012 kriterlerine uyum, aile ortamının oluşumunda eski futbolcuların rolü, kadro revizyon ile 4 yabancı, 6 yerli oyuncunun transferi, transferde büyük isimlerden büyük yeteneklere geçiş ve altyapının katkısının artırılması konu başlıklarıyla anlatan Helvacı, diğer amatör branşlarda da özellikle tesisleşme konusu öncelikli olmak üzere çalışmaları olacağını söylerken, golf, tenis ve satranç branşlarını da kuracaklarını bildirdi.



"YENİ YÖNETİCİ YÜZLERİYLE KULÜBÜ TANIŞTIRACAĞIZ"

Helvacı, ayrıca, bir yönetici geliştirme programından da bahsederek, her yöneticinin yanında bir yönetici yardımcısı ile çalışması planını getirerek, genç isimlerin kulüpte tecrübe kazanmasını ve yeni dönemlerde yeni yönetici yüzleriyle kulübü tanıştıracaklarını vaat etti.



Helvacı daha sonra, yönetim kurulu aday listesindeki isimleri kürsüye davet ederek, üyelere tanıttı.



Ünal Aysal



"İlk hedef sürekli sportif başarı"



Galatasaray başkan adayı olan Ünal Aysal, en önemli hedeflerinin sportif başarıda sürekliliği sağlamak olduğunu söyledi.



Galatasaray Kulübünün olağanüstü seçimli kongresinde başkan adayı olan Ünal Aysal, 14 Mayıs Cumartesi günü tarihi bir genel kurul toplantısı yapılacağını belirterek, sarı-kırmızılı camianın birlik içinde bu süreçten çıkması gerektiğini söyledi.



Her Galatasaraylının, içinde bulunduğu karamsar psikolojiden çıkıp, "Yüreğindeki aslanı" uyandırma zamanı olduğunu vurgulayan Aysal, "Buraya kulübün durumunu anlatmaya gelmedim. Dönemimizin yol haritasını anlatmaya ve kulübün yeniden layık olduğu sürekli başarı seviyesine çıkması için hazırladığımız programı ve genel görüşlerimi sunmaya geldim" ifadelerini kullandı.



"GALATASARAY MODELİ ORTAYA KOYMAK LİSTEMİZİN EN BAŞINDADIR"

Ünal Aysal, Galatasaray'a gönül vermiş herkesin, takımını Şampiyonlar Ligi'nde büyük kulüplerle mücadele ederken görmek istediğini aktararak, "Dünya markası takımların maçlarını hangi heyecanla izliyorsalar, takımlarını da aynı heyecanla takip etmek istiyorlar. Bu da tüm Galatasaraylıların hakkı. Rekabet ve başarı ölçüsünde bu kulüplerle yarışma hedefimiz var. Hedefleri yakalayabilmek için bu şerefli ve zor göreve talip oldum. Bu bağlamda, sportif başarıyı sürekli hale getirecek bir Galatasaray modeli ortaya koymak, listemizin en başındadır. Bu hedefe varmak için öncelikle ekonomik gücümüzü sağlamak, kurumsal yapımızı uluslararası bir modele çevirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bunu başaracak güce de sahibiz" diye konuştu.



Florya Metin Oktay Tesisleri'nde disiplinin sağlanması, altyapıyı yeniden yapılandırma, amatör şubeler ile altyapılarını sürekli başarıya taşıyacak bir yapının oluşturulması hedeflerinin olduğunu anlatan Aysal, "Eski günlerdeki gibi yenilmez armadaları tekrar kuracağız. Bundan emin olun" dedi



3 AŞAMALI HEDEFLER

Ünal Aysal, göreve gelmeleri halinde 3 ayrı aşama belirlediklerini söylerken, bunun 100 günlük, 1 yıllık ve 3 yıllık hedefler olduğunu bildirdi.



Aysal, ilk 100 gündeki hedeflerinin, mali, idari ve hukuksal konularda bir durum tespitinde bulunmak, personel planlamasının temellerini kurmak, banka borçlarını yapılandırmak ve takımlar için gerekli transferlerin zamanında yapılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.



İlk 1 yıl içinde, borçların azaltılması, masrafların kısılıp sportif girdilerin artırılması, spor dışı gelir sağlayacak projelerin geliştirilmesi ve sportif başarı hedeflerine ulaşmak istediklerine dikkati çeken Aysal, 3'üncü yıl için ise kulüp ile şirket bütçelerinin açık vermeyecek duruma getirilmesini, borç ile faiz yükünün yüzde 40 azaltılmasını, stat gelirlerinin tatmin edici seviye çekilmesini ve yine spor dışı gelirlerin devreye sokulmasını sağlamayı istediklerini söyledi.



Aysal, parasız başarının olmayacağına değinerek, "Parayı getirecek yöntemler ise spor içinde son derece sınırlı. Muhakkak spor dışı gelir getirecek yöntemler gerekli. Yapamazsak, rakiplerimizin gerisinde kalırız. Belki Galatasaray ticari bir kurum değildir ama başarı ekonomi ile beslenir ve başarının kökünde ekonomik durum yatar" diye konuştu.



POLAT YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin 49 yıllık üst hakkının alınmasıyla ilgili anlaşmanın yapıldığını hatırlatan Aysal, bunu başaran Adnan Polat ve yönetimine teşekkür etti.



Stadın açılır kapanır çatısının yapılması konusunda kulübün taahhüdünün bulunduğuna işaret eden Aysal, yönetime gelmeleri halinde bunun gereğini kısa zamanda yapacaklarını belirtti.



Mecidiyeköy ve Riva'daki arazilerin değerlendirilmesiyle ilgili çalışmalara hız vereceklerini anlatan Aysal, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde GSGM'ye ait olan arazi ile irtifak hakkını ellerinde bulundukları araziyi kulübe kazandırıp, gelir getirici projeler için çalışma başlatacaklarını kaydetti.



Ünal Aysal, ayrıca, Galatasaray TV'yi de şifresiz yayın yapacak hale getirip, geliştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.









 
Cevap: Çarşamba Günü Divan Toplantısı Yapılacak



3. Yönetim Kurulunca tüzüğün 28/1 maddesi uyarınca tespit edilen 07 -14 Mayıs 2011 tarihli Olağanüstü Seçim genel kuruluna katılacak Başkan adaylarının programlarını açıklama konuşmaları.



I Like This.
 
Cevap: Mayıs Ayı Divan Toplantısı "Adaylar Kürsüye Gelecek"



Ntvspor ve Ligtv adayların konuşmasını kesin yayınlar. GS tv ise full verir gibime geliyor.
 
Cevap: Divan Toplantısı "Adaylar Kürsüye Gelecek"



Sagolun.

Nedense bu baslik pek itibar görmemis.

Asil yarin dogru dürüst projeleri hedefleri duyacagiz. Özellikle Ünal Aysal`in konusmasini merak ediyorum.
 
Cevap: Divan Toplantısı "Adaylar Kürsüye Gelecek"



Ünal Aysal icin cok önemli gün. Üyelere daha somut, daha iddiali aciklamalar yapmali. Bundan evvel daha cok yüzeysel, detaya girmeyen aciklamalar yapiyordu. Yarin müthis bir konusma yapmali.
 
Cevap: Divan Toplantısı "Adaylar Kürsüye Gelecek"



Hiçbir kanal vermezse bana özelden link atın.Gstv'ye abone değilim.
 
Cevap: Divan Toplantısı "Adaylar Kürsüye Gelecek"



1 30 da işim var pc başında olamayacağım artık akşam geldiğimde izlerim tekrarını
 
Cevap: Divan Toplantısı "Adaylar Kürsüye Gelecek"



divan konuşmasında ünal aysal dan isim bekleniyor....

bazı fenerli medyanın fatih terim teklifi red etti gibi saçma sapan haberleri sonrası son noktayı fatih terim ismini vererek koyacaktır. bunla ilgili duyum ünal aysal yönetiminin içinde bulunan haznedeoğlunun konuşması sonrası çıkan anlamdır.

özellikle fatih terimin ismimi çok duyacaksını yakında- şansal büyükanın bizzat kendi azından canlı yayında telafuz edilmesi ve yönetimi tanıttığı yemekte bazı yöneticlerin bu sorulara bekleyip görün şeklinde konuşmaları. son sözü ünal aysalın beklentisini ortaya çıkardı.



ÜNAL AYSAL VE EKİBİ

FATİH TERİM BUGUN NETLEŞEREK HAYIRLI OLSUN...
 
Cevap: Divan Toplantısı "Adaylar Kürsüye Gelecek"



divan konuşmasında ünal aysal dan isim bekleniyor....

bazı fenerli medyanın fatih terim teklifi red etti gibi saçma sapan haberleri sonrası son noktayı fatih terim ismini vererek koyacaktır. bunla ilgili duyum ünal aysal yönetiminin içinde bulunan haznedeoğlunun konuşması sonrası çıkan anlamdır.

özellikle fatih terimin ismimi çok duyacaksını yakında- şansal büyükanın bizzat kendi azından canlı yayında telafuz edilmesi ve yönetimi tanıttığı yemekte bazı yöneticlerin bu sorulara bekleyip görün şeklinde konuşmaları. son sözü ünal aysalın beklentisini ortaya çıkardı.



ÜNAL AYSAL VE EKİBİ

FATİH TERİM BUGUN NETLEŞEREK HAYIRLI OLSUN...



Dünden beri takip ediyorum, çok kesin konuşuyosun. Sana göre Aysal bugün Terim'i açıklayacak. Bu kadar güveniyosun kendine. Ben sana duyum var mı diye sordum. Kimden duydun diye sordum. Sen isim vermem dedin. Daha sonra anlıyorum ki zaten ortada isim falan yok galiba. Sen yöneticilerin konuşmasından Fatih Terim ismini ön plana çıkardın. Bu zaten açık seçik ortada. Ama sen ileriye gittin ve ismini açıklayacak dedin. Bakalım neler olacak ;)
 
Cevap: Divan Toplantısı "Adaylar Kürsüye Gelecek"



Kimse heralde kötü vaadler suncak değil, temennilerim reel olmaları, şeffaf olmaları, özenti olmamaları, kısacası Adnan gibi saçma sapan davranışlar yapmamaları.
 
Üst Alt