Doğan Can Davas 3.Ligi Sallıyor! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Doğan Can Davas 3.Ligi Sallıyor!


Çorum Belediyespor'da kiralık olarak forma giyen 20 yaşındaki Galatasaraylı orta saha oyuncusu Doğan Can Davas 13 maçta attığı 10 gol 5 asistle dikkatleri üzerine çekti. Genç oyuncunun Sarı-Kırmızılı takım ile 31 Mayıs 2019'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

5228730.jpg

3. Lig ekibi Çorum Belediyespor 14. hafta maçında deplasmanda Cizrespor'u 5-1 yenerek takımın dikkat çeken ismi Galatasaray'dan kiralanan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Doğan Can Davas oldu.

5-1 kazanılan maçta 3 gol 1 asistle mücadede eden ve maça damga vuran genç oyuncu bu sezonki performansı ile dikkatleri üzerine çekti. 13 maçta sahaya çıkan Doğan Can attığı 10 golle gol krallığında zirveye oynuyor. Ayrıca oyuncunun 5 asisti bulunuyor...

Geçen sezonun ikinci yarısını 3. Lig ekibi Erbaaspor'da geçiren 10 numara pozisyonundaki genç oyuncu 16 maça çıkarak 9 gollük bir performans sergilemişti.


Doğan Can Davas kimdir?


22 Ağustos 1997 Edirne doğumlu olan Doğan Can Davas 2009 yılında Uzunköprüspor'da futbola başladı ve aynı yıl amatör olarak Galatasaray alt yapısına transfer edildi.

Doğan Can sırasıyla Galatasaray'da U14, U15, U16, U17 ve U19 takımlarında forma giydi. 10 numara ve orta sahanın değişik bölgelerinde forma giyebiliyor.



fanatik
 
abi yazık ya nasıl bu kadar düşebiliyor bu adamlar hayret birşey yani.
alt yapilarin hali ortada, tüm alt yas grup milli takimlari dökülüyor. eskiden de böyleydi gerci. anil dilaver, yaser yildiz, emirhan ergün, cem sultan gibi bir sürü gelecek vaad eden oyuncu var dediler durdular. hicbiri mehmet güven kazmasi kadar olamadi.
 
alt yapilarin hali ortada, tüm alt yas grup milli takimlari dökülüyor. eskiden de böyleydi gerci. anil dilaver, yaser yildiz, emirhan ergün, cem sultan gibi bir sürü gelecek vaad eden oyuncu var dediler durdular. hicbiri mehmet güven kazmasi kadar olamadi.

Mehmet Güven altyapıdan yeni çıktığında kesinlikle en umut veren oyunculardandı. Yani öyle kazma söz konusu değildi. O da beklentilerin altında kaldı bizde
 
Son düzenleme:
Kante 22 yaşına kadar, Vardy 25 yaşına kadar 3.ligde top oynuyorlardı, bu bence bir kıstas değil. Böyle oyuncuları U21 maçlarına çıkaracağına 3.lig bile olsa kiralık göndermek lazım. Bu sayede rekabetin içine girmiş olur, neyin ne olduğunu daha iyi öğrenir. Sadece kendi yaşıtları ile değil, kendinden büyüklerle de boy ölçüşebilme şansı yakalar. Ha gelecekte iyi futbolcu olur veya olmaz onu bilemem ama 17-18 yaşlarına geldikleri anda oyuncuları böyle yerlere kiralamak ve rekabetin içine sokmak gerek. Bana göre doğru olan yöntem bu.
 
Bizde bu tur gencleri oyanatacak hocayi 4-5 yilldir ariyoruz. gectigimiz sezon 3cu ligde oynadiysa bu sezon 2inci ligde oynamasina israr etmemiz gerekiyordu. Baktin ki ayni performansi gosteriyor ozaman anca A takiminda sans bulma imkani dogmus olur.

Asil problem hem genc oyuncu yetistiremiyoruz hemde olan genc oyunculari dogru sekilde sinavdan geciremiyoruz.
Bazen mac spikerleri 24-25 yasindaki oyunculara genc yetenek dediklerinde yuzum guluyor, icimden agliyorum.... Bu tur yorumlar algi olmus, 17-18-19 yasindaki oyuncular altyapilarda geziniyorlar.

Kendini gelistirmek icin kendi yas grubunla degil kendinden daha guclu daha iyi daha olgun oyuncarla oynaman sart.
 
Ücüncü lige oyuncu kiralik göndermek kimin aklina gelmis bari ikinci lig olaydi

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk
 
13 golü var şu an ve gecen yaz gökay abinin dediğine göre 20 takım istemiş ...erbasporda da performansı cok iyiymiş.

ortasahanın her yerinde oynuyo.yazın dönecek,kampa mutlaka almalı hoca.gol yüzdesi yüksek hep.
 
Üst Alt