Dr. İnce: "Gomis'in bayılmalar yaşaması muhtemel ve yaşayacaktır da" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dr. İnce: "Gomis'in bayılmalar yaşaması muhtemel ve yaşayacaktır da"


2492603e3e5d4684bbe76dbcf04783f2.jpeg

Yeni transferimiz Bafetimbi Gomis'in imza töreninin ardından Galatasaray Futbol Takımı Doktoru Yrd. Doç. Dr. Yener İnce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Yrd. Doç. Dr. Yener İnce'nin sözleri şu şekilde:

“Transfer sürecinde ismi geçen oyuncular için bir ön araştırmamız oluyor. Çok yakın zamanda bildiğiniz gibi Galatasaray, UEFA Sağlık Toplantısı'na ev sahipliği yaptık. Bu nedenle oyuncularla ilgili çok iyi bir ağımız var. Hem Saint-Etienne ile hem de Marsilya ile Gomis'in genel durumu ile ilgili bir görüşme yaptık. Hem Paris'te hem de burada oyuncuyu da yoracak birtakım testler yaptık.”

“Oyuncunun şöyle bir sağlık sorunu var; Dönem dönem sebebi ortaya konulamayan bayılma atakları oluyor. Hem Fransa'da hem de İngiltere'de oynarken 2002'den bu yana yapılan tüm sağlık kontrollerinin raporları elimizde. Hem İngiltere hem Fransa Futbol Federasyonları ayrıca UEFA nezdinde tüm karşılaşmalarda oynayabilir raporu var.”

2017 yılında transfer söz konusu olduğunda Fransa'da tarafsız ve Paris'in en iyi hastanesine davet edip orada değerlendirdik. Son olarak da burada sponsor hastanemiz Medical Park'ta değerlendirmeleri yaptık. Yapısal bir kalp problemi biz de bulmadık; daha önceki raporlarında da bulunmamış. Oyuncunun benzer bayılmaları yaşaması muhtemel ve yaşayacaktır da... Bu son derece normal ve takip eden bütün sağlık kurulları tarafından da kayıt altına alınmış. Durumunu biliyoruz. Fakat bu durumun altında futbol oynamasına engel olacak bir kalp problemi son 15 yılda yapılan sağlık kontrollerinde rastlanmamış. Bizim de yaptığımız kontrollerde böyle bir duruma rastlanmadı. Galatasaray tüm riskleri bilerek bütün önlemleri kontrat düzeyinde aldı. Futbol oynamasına engel bir durum yok. Fakat her an bir yerde; antrenman ya da maçta olabilir bir bayılma yaşayabilir. Bizim hazırlıklı olduğumuz, sürpriz bir durum olmayacak. Doğuştan bir kalp hastalığı ya da yapısal bir bozukluk söz konusu değil. Fransa'da iki gün süren detaylı bir araştırma yaptık. Bizzat benim de katıldığım oradaki kardiyologlar ile görüşme imkanı buldum. Buradaki kontrollerinde de futbol oynamasına engel bir duruma rastlamadık.”

İlerleyen günlerde eğer bir sorun olursa speküle edilmemesi açısından bugünden açıklamakta fayda var. Bilgimiz dahilinde bir durum. Swansea ve Marsilya da benzer açıklamalar yaparak sezona başlamışlardı. Durumu bilmeyen, özellikle sosyal medya üzerinde bazı hesaplar tarafından çok kötüye kullanılabileceğini bildiğim için oyuncu ile ilgili tüm bilgiler bildiğimizi; geçmiş tüm yıllara ait sağlık kontrollerinin elimizde olduğunu; imza aşamasına gelmeden oynadığım tüm kulüplerle iletişim halinde olduğumuzu bilmenizi isterim…”

galatasaray.org
 
olursa diye tedbir açıklamaları,birşey olmayacak inşallah
adam kariyerinde vura vura atmış golleri,boş yapmasın kimse
müthiş bir golcü gomis
 
sosyal medya maymunları tetikte bekler şimdi bayılsada maaşı üzerinden vursak diye.

kaç kez bayılmış ki şimdiye dek maç esnasında
 
Son düzenleme:
Dert edilecek bir durum yok arkadaslar, oyle bir sey olsa zaten adam kariyerinde 500 e yakin maca cikamazdi.

Kariyerindeki 489 resmi maçta 178 gol atan Bafe Gomis’e hoş geldin diyor, Galatasaray kariyerinde bol gollü sezonlar diliyoruz…(GSLive)

Dr. Ince de zaten bu konuya deginip bilgilendiriyor spekulasyon olmasin diye. Kontratinda da ozel maddelerin olmasi da guzel bir sey, en kotu ihtimali de dusunmek lazim ki dusunmusler zaten:

Galatasaray tüm riskleri bilerek bütün önlemleri kontrat düzeyinde aldı.

Messi de ara sirada mac esnasinda saha ortasinda kusuyor sebepsiz bir yere, onun da saglik sorunlari yok diyor Barcelona doktorlari ama oluyor iste. Benzer bir sey demek.
 
Allahın izniyle hiç bir şey olmayacaktır, taraftarın duaları yeter. Ayrıca Hasta diye istemeyen avrupalı takımlara da kapakları takacaktır. Vurduğun gol olsun GOMİS reyiz...
 
Üst Alt