Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Tamamlandı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Tamamlandı


101020172357214824148.jpg



2018'de Rusya'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'nın Avrupa Elemeleri bugün oynanan maçlarla tamamlandı.

Avrupa Elemeleri'nden Rusya'ya gitme hakkı kazanan ekipler; Fransa, Portekiz, Almanya, Sırbistan, Polonya, İngiltere, İspanya, Belçika, İzlanda olurken, Rusya da ev sahibi olduğu için otomatik olarak Dünya Kupası'na adını yazdırdı.

EN KÖTÜ İKİNCİ SLOVAKYA OLDU

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 9 grup yer alırken, bu 9 grubun 8'inin 2'ncisi play-off turuna katılma hakkı kazanırken, en az puanı toplayan ekip, turnuvaya veda ediyor. F Grubu'nda yer alan Slovakya, 18 puanla İngiltere'nin arkasından 2'nci sırada yer alırken, bu puan onları play-off turuna taşımaya yeterli olmadı ve Slovaklar 2'nci olmasına rağmen play-off turuna katılamayacak.

PLAY-OFF TURUNDA YER ALACAK TAKIMLAR BELLİ OLDU

Öte yandan F Grubu dışındaki gruplarda 2'nci sırada yer alan takımlar, play-off turuna katılma hakkı kazandı. Türkiye A Milli Takımı'nın bulunduğu I Grubu'ndan Hırvatistan play-off turuna katılacakken, İsveç, İsviçre, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, Danimarka, İtalya ve Yunanistan da play-off turunda yer alacak. Bu 8 takımdan 4'ü, play-off sonucunda Rusya'ya gitme hakkı kazanacak.

HOLLANDA DÜNYA KUPASI'NDA YOK

2016 Avrupa Şampiyonası'na katılamayan Hollanda, 2018 Dünya Kupası'nda da yer alamayacak. Dünya Kupası'nda yer almak için, A Grubu son maçında İsveç'i 7 farkla mağlup etmesi gereken Hollanda, bu mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrılınca Dünya Kupası hayalleri de suya düşmüş oldu. Dick Advocaat'ın öğrencileri grubu 3'üncü sırada tamamladı.



DHA
 
Türkiye bosna hersek slovakya ve hollanda olarak yazın 4lü bir turnuva düzenleyelim

sırf süper ligden birer 11 çıkar sanırım 4 ülkeye de , süper vörld kap
 
Üst Alt