Dünya Kupası'na Giden Ülkeler Yabancı Sınırı Uygulamıyor! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dünya Kupası'na Giden Ülkeler Yabancı Sınırı Uygulamıyor!


5223972.jpg

Dünya Kupası’na giden ülkeler, yabancı sınırı uygulamıyor.

KPMG, 2018 Dünya Kupası’nda yerini ayırtan ülkelerin liglerini inceledi. Dev organizasyona Avrupa’dan grup aşamasında başarılı olup, katılma şansı yakalayan 9 ülkede de yabancı sınırı uygulanmıyor. KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, “Avrupa kıtasına baktığımızda uluslararası arenada başarılı olan ülkelerde yabancı sınırı uygulaması yok. Avrupa’nın neredeyse her ülkesine futbolcu ihraç eden Almanya bile yabancı transferi konusunda kulüplere sınırlama getirmiyor” dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2018 Dünya Kupası Elemeleri’ndeki başarısız performansı sonrasında Süper Lig’deki yabancı uygulaması masaya yatırılmıştı. KPMG, 2018 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde başarılı olan ülkelerin liglerindeki uygulamaları inceledi. İşte Avrupa elemelerinde mücadele edip, Rusya bileti alan dokuz ülke ve o liglerde uygulanan yabancı sınırlamaları:

- Belçika: Kulüpler istedikleri kadar yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabiliyor. 18 kişilik kadroda 6 futbolcunun altyapıdan yetişmiş olma şartı bulunuyor.

- İzlanda: Kulüpler istedikleri kadar yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabiliyor. Maç kadrosunda AB dışından 3 oyuncu bulunuyor.

- Sırbistan: Sınırlama bulunmuyor.

- İngiltere: Sınırlama bulunmuyor. Kulüpler oyuncuları transfer ederken, futbolcunun milli takım düzeyindeki kariyeri değerlendiriliyor.

- Polonya: Sınırlama bulunmuyor.

- İspanya: Kulüpler istedikleri kadar yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabiliyor. AB ülkesi dışındaki ülkelerden üç futbolcu kadroda bulunabiliyor.

- Fransa: Kulüpler istedikleri kadar yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabiliyor. AB ülkesi dışındaki ülkelerden dört futbolcu kadroda bulunabiliyor.

- Portekiz: Sınırlama bulunmuyor.

- Almanya: Kulüpler istedikleri kadar yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabiliyor. Ancak kadroda 12 Alman futbolcunun yer alması gerekiyor.

İzlanda’nın tüm futbolcuları yurt dışında oynuyor

Katılımı garantileyen 10 ülke arasında sadece Rusya’da katı bir yabancı sınırı uygulandığına dikkat çeken Hakan Uçak, “Rusya’nın elemelerde mücadele etmediği ve ev sahibi kontenjanıyla Dünya Kupası’na katıldığını belirtmek gerekiyor. Belçika, İngiltere, Polonya, İspanya, Fransa, Portekiz ve Almanya ise Dünya Kupasında yerlerini ayırttı. Bu ülkelerin bazılarında sınırsız yabancı sistemi uygulanıyor. Son dönemde büyük çıkış yakalayan İzlanda’nın çok mütevazı bir ligi var. Hava şartları sebebiyle lig Mayıs ile Eylül arasında oynanabiliyor. Ligleri üst düzey olmasa da üst düzey futbolcular yetiştirdiler. Ancak 2000’li yılların başında kurulan altyapı sisteminin başarısıyla şu anda Avrupa’da top koşturan milli futbolcularla büyük turnuvalarda yer alıyorlar” dedi.

Fanatik
 
Bizimkilere göre bunlar başarısız oluyorlar. Niye yabancı serbest çünkü, kırk yılda bir alınan kupanın üstüne yatmaya devam edeceğimizin resmidir.
 
- Belçika: Kulüpler istedikleri kadar yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabiliyor. 18 kişilik kadroda 6 futbolcunun altyapıdan yetişmiş olma şartı bulunuyor.

en güzeli

- Almanya: Kulüpler istedikleri kadar yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabiliyor. Ancak kadroda 12 Alman futbolcunun yer alması gerekiyor.

bizimkine yakin. Sadece 14 lük YK diye bir bok yok
 
Üst Alt