Dünyaya Benzeyen Gezegen Bulundu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dünyaya Benzeyen Gezegen Bulundu


Bilimadamları, yeni gezegenin yüzeyinde sıcaklığın yaklaşık olarak 22 santigrad derece olduğunu, yıldızının Güneş'e ikizi kadar benzediğini, muhtemelen su ve toprağa sahip olduğunu söyledi.



Yeni gezegenin NASA'nın "gezegen avcısı" teleskobu Kepler tarafından bugün yaşanabilir bölgenin ortalarında bulunduğu, bunun da yaşam koşullarının uygunluğuna işaret ettiği belirtiliyor. Kepler'in ilk defa Güneş Sistemi'nin dışında yaşanabilir bölgede ne çok sıcak ne de çok soğuk bir gezegen bulduğu kaydedildi.



Astronomlar sözü edilen bölgede daha önce iki kez gezegen bulduklarını açıklamışlar ancak yaşam için umut vadetmeyen gezegenlerden birinin konumunun çok tartışmalı olduğu, diğerinin de sıcak sınırda olduğu belirtilmişti.



Kepler Teleskobu, adını Alman gökbilim, fizik, matematik bilgini Johannes Kepler'den (27 Aralık 1571-15 Kasım 1630) alıyor.



Dünya'ya benzeyen gezegen bulundu CNNTurk.com





Bu da NASA'nin sitesindeki konu ile ilgili haber.



NASA - NASA's Kepler Mission Confirms Its First Planet in Habitable Zone of Sun-like Star



Bu gezegen avcisi Kepler baya ise yariyor sanirim :) Eger 100-200 yil icinde salaklik yapip dunyayi yok etmezlerse birsekilde turunun devami icin dunyanin kaderine bagli kalmayacak insanoglu.
 
Cevap: Dunyaya Benzeyen Gezegen Bulundu



Dünyanın ortalama sıcaklığı 24 derece. Yeni bulunan gezegenin sıcaklığı 22 derece hemen hemen aynı gibi. Mevcut gezegenler arasında yaşam olanakları dünyaya en yakın gezegen bu. ( Yaşam bulgusu aradıkları Marsda bile sıcaklıklar kış ayları -140 derece yaz ayları en yüksek 20 derece oluyormuş insanoğlunun yaşamasına elverişli değil gibi yani ) Yeni bulunan gezegende su bulunursa yaşanabilir bir yer olur yani
 
Cevap: Dunyaya Benzeyen Gezegen Bulundu



Şimdi bu gezegenden arsa satanlar ve daha kötüsü buna inananlar çıkar ortaya.
 
Cevap: Dunyaya Benzeyen Gezegen Bulundu



derhal altın ve maden rezervlerini tespit edip sömürmeliyiz o gezegeni
 
Cevap: Dunyaya Benzeyen Gezegen Bulundu



Yıl da 2-3 defa Dünya'nın kardeşi, ikizi, çift yumurta ikizi, kuzeni, amcasının kızı bulunuyor.



Ama gören, giden vs... yok.
 
Cevap: Dunyaya Benzeyen Gezegen Bulundu



Dünyanın kardeşini bulana kadar şu hıçkırığa bir çare bulun anasını satayım.
 
Cevap: Dunyaya Benzeyen Gezegen Bulundu



600 ışık yılı uzakta olunca keşfetmenin pek bir anlamı da kalmıyor.Işık hızının 100 kat üstüne bile çıksan ve o hıza bir insan evladı dayanabilse bile varman 6 yıl sürer.
 
Üst Alt