Dursun Özbek: ''2023 yılında Galatasaray tüm borçlarından kurtulmuş olacak'' | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dursun Özbek: ''2023 yılında Galatasaray tüm borçlarından kurtulmuş olacak''


dursunozbek_8.jpg

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü genel kurulda katılımcılara hitap ederek, değerlendirilmek üzere yetki istediği Riva ve Florya projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'de gerçekleştirilen kongrenin ilk bölümünde kürsüye gelen Dursun Özbek, kulüp tarihinin en önemli genel kurullarından birini yaptıklarını söyledi.

Bu kongrede kulüp için çok hayati kararların alınması gerektiğini dile getiren Özbek, "Mali sıkıntı çerçevesinde çıkış aradığımız ve uzun süredir çalıştığımız bir projeyi onayınıza sunacağız. En önemlisi Riva'daki arazimiz. Geçmişte muhtelif çalışmalar yapılmış. Üzerinde sadece ot biten bir arazinin Galatasaray'a faydasının olmadığı düşüncesindeydim. Bu projeyi illaki bir sonuca götürmek gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Riva projesinde yeşil alan ve okul alanları olarak Beykoz Belediyesine terk edilmiş yerlerin de tekrar kendi kullanımlarına alındığına dikkati çeken Özbek, buraya okul ile spor akademisini kendilerinin kuracağını aktardı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin üzerinde bulunduğu arazinin tapu paylaşımına değinen başkan Özbek, buranın artık ihtiyaçları da karşılamadığını vurgulayarak, hem Türk Telekom Arena'ya yakın yeni bir tesis arazisine kavuşacaklarını hem de önemli bir gelir elde edeceklerini paylaştı.

"5 YILDA BİR RİVA ELDEN GİDİYOR"

Dursun Özbek, kulübün 1,5 milyar lira borcu bulunduğunu ve bankalara olan borç miktarının 235 milyon dolar seviyesinde olduğunu tekrarlayarak, şunları söyledi: "Borç her sene artıyor. Her yıl 120 milyon lira civarında faiz ve kur farkı gideri oluyor. Son 5 yılda 500 milyon lira bu şekilde ödeme yapılmış. Beş yılda bir Riva elden gidiyor. Bu gidişin durması lazım. Elimizdeki mevcut değerlerin geliştirilmesi, yeni kaynaklar oluşturulması lazım. Geçmişteki yönetim tarzının sonucu olarak tüm gelirler 2020 yılına kadar temlikli. Şu basit hesabı yapmamız lazım; kur farkı ve faizden kurtulduğumuzda, Galatasaray mali açıdan kimseye bağlı olmayacaktır. Bir yıldır çalışıyoruz ve projemizi bugün huzurunuza getirdik. Benim birinci görevim, Galatasaray'ın mali bağımsızlığını kazanması. Bana çok değerli bir emanet verdiniz. Yolun sonuna geldik. Buradan çıkış projelerimizi beraber yapalım ve destekleyelim."

Mevcut gayrimenkullerin değerlerini daha yukarılara çekmek suretiyle, kulüp gelirini en üst seviyeye çekmeye çalıştıklarını belirten başkan Özbek, son derece dikkatli hareket ettiklerini ve yerlerine konulacak yeni gayrimenkuller için de çalışmaları olduğunu anlattı.

Üyelere bir görsel sunum da yapan Dursun Özbek, Riva için 2023 yılına kadar 300 milyon dolar, Florya için de 2019 yılına kadar 200 milyon dolar gelir beklentileri olduğunu ifade ederek, "Faiz farkından kurtulduğumuz an kendi kendimizi yöneteceğiz. Ben kelepir bir satış peşinde değilim. 2023 yılında Galatasaray tüm borçlarından kurtulmuş olacak.TT Arena'nın kullanım hakkıyla ilgili bir sorun kalmadı. Benden sonraki yönetime pırıl pırıl, borçlarından arınmış bir sistem, bir Galatasaray bırakmak istiyorum" dedi.

Özbek'in konuşmasının ardından, Riva ve Florya projeleriyle ilgili Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yapılan protokolü incelemek üzere kurulan bağımsız komisyonun başkanı Doğan Hasol, hazırladıkları raporu üyelere okudu.


Gamaspor
 
Dedik burada bu Dursun'un arkasındaki güç belli. Yoksa bu adama bizim entel dantel liseliler bu kadar dayanmazdı.

Lanet olsun şu ülkenin haline. Şeyimizden kan alacak namussuzlar.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk
 
beklenen rakamlar gerçekleşirse bizim için süper bir proje. umarım bir dalavere olupta bu rakamların altında kazanmayız.

banka borçlarını kapatmak için 2023 ü beklemeye gerek yok, eğer bu projelerden gelen paralar direk banka borçlarına giderse rivadan ilk taksitin geldiği gün banka baroçlarını kapatırız.

ama bu projelerden gelen parayla transfer falan yaparlarsa işte o zaman yandık.
 
Gizli kapaklı protokollerle Galatasaray’ın geleceği satılıyor!



Galatasaray’da yılan hikâyesine dönen Riva ve Florya arazilerinin kaderi yarın belli oluyor. Yönetim, şu ana dek hayal sattığı üyelerden, kulübün kaderini oylamasını isteyecek.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Genel Kurul öncesi Kalamış Tesisleri’nde Genel Kurul üyelerini bilgilendirmek için bir toplantı gerçekleştirdi. - Bir diğeri, bu akşam Levent Galatasaraylılar Derneği’nde yapılacak.

Özbek 500 milyon dolar bekliyor, TOKİ'nin taahhütü 500 milyon TL

Çarşamba günü yapılan bilgilendirme toplantısında, Genel Kurul üyelerine, Riva-Florya paket satışından 5 yıllık sürede 500 milyon dolar gelir elde edileceği açıkladı. Tabii bu sadece bir beklenti. Çünkü Emlak Konut'un taahhüt ettiği para 500 milyon TL. İki rakam arasındaki farkı hesaplamak çok zor olmasa gerek. Bunun yanında ülkenin ekonomik şartlarını ve belirsiz flu tabloya bakıldığında, bu iki rakamdan hangisinin daha gerçekçi olduğunu görebilirsiniz.


Florya’daki tesisler yerine de Sarıyer'de var olan arazinin iki katı büyüklüğünde arazi verileceği, sadece üst kullanım hakkının ve tesisin kaba inşaatının Emlak Konut tarafından yapılacağı açıklandı.

Toplantıdan bir gün sonra Galatasaray Spor Kulübü Gayrimenkul Projeleri Değerlendirme Komisyonu raporu açıklandı. Komisyon raporunda kısaca, Riva ve Florya’nın satılmasına yönelik görüş çıktı.

Protokoldeki gizlilik kararı niye?

Peki Galatasaray’da yarın Genel Kurul üyeleri neyi oylayacak? İlginçtir kimse bilmiyor çünkü Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in şapkadan tavşan çıkartırcasına Florya’yı ekleyiverdiği protokolde gizlilik kararı var.


Özbek, gizlilik kararının Emlak Konut tarafından talep edildiğini açıkladı. Mal benim, karar verecek merci benim, ortalarda başka talip yok ama gizlilik kararı alınıyor. Kimse kusura bakmasın ama var olan devletle masaya oturanın el sıkışırken, kolunu kaptırması, mahkemelerle boğuşma ihtimali çok uzaklarda bir ihtimal olarak görünmüyor.

Galatasaray Kulübü en büyük iki taşınmazını satacak ama kimse devletle yapılan protokolün içeriği hakkında bilgi sahibi olmayacak. Gizli kapaklı protokollerle Galatasaray’ın geleceği satılamaz, satılmamalı.

Masanın diğer tarafında protokol yapılan kurum devlet. Hani şu, verilen kararların bir kişinin iki dudağının arasında olduğu devlet. İstediği zaman metro kapattırıp, istediği zaman açtıran, istediğinde taahhüt ettiği çatı projesini iptal ettiren devletten söz ediyoruz.

Genel Kurul üyeleri, Dursun Özbek’e güvenerek, hayali ve içeriği ne olduğu belirsiz bir projeyi oylayacak. Güveneceği kişi, başkan da olsa, yetkisi olmadan satış yapmaya çalışan bir adam.

Eğer Riva arazisi satılacaksa bu yangından mal kaçırır gibi olmamalı. Genel Kurul üyesi olsun ya da olmasın, her Galatasaraylı bilgilendirilmeli, insanlar suya yazı yazmadığını bilmeli.

Elinde yetkisi olmadığı halde Florya'yı satmaya çalışan Dursun Özbek, sanki Galatasaray'ın arazilerini satmaya gelmiş gibi!


Umut Ozan Darıcı T24
 
Bunun böyle olacağı bu herifin kimin uşağı olduğu kime hizmet ettiği belliydi her şey belliydi. Bile bile lades dendiyse demek ki biz bu heriflere boyun eğmişiz. 2023 diyor herif utanmıyor bir de dalga geçiyor gözümüzün içine baka baka :red: Bence de bizim bildiğimiz Galatasaray bugün itibari ile bitti. Başka bir Galatasaray var artık maalesef.
 
Dediğim gibi arkasında devlet'i almış bu adam o yüzdendir kimsede hayır oyu veremedi 2023'de bunun kanıtı sadece şunu söylüyorum 25 milyon GALATASARAY taraftarının hakkı haramdır bu heriflere adeta klübü soymaya arazilerimizi çalmaya gelmişler belli
 
Lozan bitince riva ve floryadan maden çıkarma yasağı kalkıyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst Alt