Dursun Özbek: "Galatasaray, dünyanın sayılı spor kulüplerindendir" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
48166b95c57748b28b9a772486047265.jpeg

Galatasaray Spor Kulübü'nün yeni üyelerinin berat töreni Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleşirken kulübe katılan 384 yeni üye, beratlarını ve üyelik kartlarını teslim aldı.

Tören öncesi, Atatürk ve silah arkadaşları, vatan uğruna yaşamlarını yitirmiş şehitler, kulübümüzün bir numaralı üyesi Ali Sami Yen ve arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Berat töreninde konuşma yapan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yeni üyelere seslendi. Dursun Özbek şu ifadeleri kullandı:

“Bizler; kurulduğu günden bu yana bu topraklarda, tarihinin verdiği misyonla, spor kulübü olmanın çok daha ötesinde, geleneklerine sadık bir anlayışın temsilcisiyiz. Galatasaray, hepimizin bildiği üzere kültürel ve tarihsel mirasıyla ve kazandığı başarılarla dünyanın sayılı spor kulüplerindendir. Siz de Galatasaray Ailesi’ne katılarak bugünden itibaren yüz yılı aşkın bir emek ve değerler bütünün yansıması olan asil duruşun üyesi oldunuz. Ancak dünyanın en büyük ailelerinden birinin ferdi olmak çok büyük sorumlulukları da beraberinde getirir. Çünkü bu aile; yeri geldiğinde Kurtuluş Savaşı’nın harcını oluşturmuş; yeri geldiğinde dünya bilimine sayısız yenilik armağan etmiş, hem kendi topraklarında hem de yurt dışında ülkesini her alanda başarıyla temsil etmiştir. Bu toprakların batıya açılan penceresi olan Galatasaray, bir spor kulübü olarak her zaman kazandığı kupalarla ve şampiyonluklarla Türkiye’ye ilkleri ve enleri yaşatmış, en önemlisi karşılaştığı her zorluğa karşı daima hırsla, mücadeleyle ve alın teriyle dimdik ayakta durmuş bireyleri içerir.”

“Elbette Galatasaray çok büyük bir camia. 500 yıl aşkın bir mazisi var. Bir kültür ve eğitim kurumunun birikimiyle bugünlere kadar gelmiş. Bu kurumun içinden bir spor kulübü doğmuş, 113 yaşında... Bu spor kulübünün, hangi şartlarda kurulduğu konusunu iyi bilmekte fayda var. Bir edebiyat sınıfında, bu kutsal çatının altında Ali Sami Yen Bey ve arkadaşları bir spor kulübü kurmanın hazırlıklarını yapıyor. Birisi formaları yıkıyor, birisi ayakkabıları yağlıyor, birisi topun deliklerini tamir ediyor. Tam bir başarı öyküsü. Onlar; ülkesinin müdafaası konu olduğu zaman da hiç düşünmeden vatan müdafaasına gittiler. Biz böyle bir kulübün temsilcileriyiz. Söylemek istediğim özünde şu. Geçmişimizden gelen değerlerin en üst seviyede korunmasına dikkat etmemiz lazım. Al Sami Yen Bey ve arkadaşlarının karşılaştığı bir anekdotu anlatmak istiyorum. Ali Sami Yen Bey ve arkadaşları bir maç yapıyor. Maçtan sonra duş almak veya temizlenmek söz konusu değil. Üstümüzü değiştirelim diyorlar. Okula gelecekler. En tenha yer neresi? Mezarlığın bir köşesinde üstlerini değiştirirken hafiye baskınına uğruyorlar. Hafiyeler geliyorlar, top oynadık diyorlar, bomba mı, top mu... Hafiye eline alıyor, bakıyor, eski topları hatırlarsınız meşin, şandelin içinde yırtığı var üzerinde kapamak için bir mekanizma var o da dışarı çıkmış sanki bir bombanın fünyesi... Açar mısın açıyor, ‘fıs’ diye ses çıkıyor, hafiyeler atlıyorlar ve kaçıyorlar. Böyle mizah dolu bir gerçekten buralara kadar gelindi.”

“Bildiğiniz gibi bugün kayıtlı yaklaşık 17 bin üyemiz var. Bir kısmı iptal olmuş, bir kısmı rahmetli olmuş. Şu anda kaydı açık 7500-8000 üyemiz var. Genel kurul yapıyoruz, toplantılar yapıyoruz. 1500 kişi ila 2000 kişi geliyor. Yüzde 20 ile yapıyoruz. Bu, Galatasaray’a yakışmıyor. Bu kulübün dünya markası olmasının arkasındaki emekleri izah ettim. Galatasaray Genel Kurulu’nun bu sayıyla yapılması kabul edilebilir değil.”

“Yeni üye olan kardeşlerimizin Galatasaray’a katkı vermesi lazım. Fikri, maddi, manevi ne veriyorsanız kulübümüze vermeniz gerekliliği ortada. Genel Kurullara katılın. Galatasaray’ın ortak aklını daha kolay oluştururuz. Birlik ve beraberliğin simgesi olan kulübümüze katılımınızın hayırlı olmasını diler ve şahsınızı en samimi duygularımla tebrik ederim.”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in ardından söz alan Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, yeni üyelere bilgi verirken Galatasaray kulübünün geçmişinden günümüze çok önemli bireyleri bünyesinde barındırdığını aktardı. Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder'in Galatasaray’ın değerlerini ve Galatasaraylılığı anlatan duygusal konuşmasının ardından yeni üyelere beratları takdim edildi.

galatasaray.org
 
Son düzenleme:
Bütün branşları şamar oğlanına çeviren başkanın bu açıklamayı yapması da lütfen bana daha sinkaflı cümleler kurun gayesi galiba. Sayende az olan diğer sportif başarılarımız yok olmakla kalmadı, şubeler kapansa daha iyi denecek duruma geldi hala şu açıklamayı yapıyor bu adamın hangi lafına güvenilir ki? Stadın çatısı, araziler, kaçırılan sportif başarılar vs vs tarihin en kötü başkanı açık ara. Sözde borcu azaltıyordu, hiçbir başarı elde etmediği halde o da giderek artıyor nereden tutsak elimizde kalıyor hala utanmadan başkanlık yapmak istiyor, sende suç yok seni orada tutanların ben...
 
Son düzenleme:
Trollügün de bir siniri var.

Sirf trollük olsun, baskalarini sinir etmek icin olsun diye su adama güzelleme yapan kim varsa Galatasarayi sevmiyordur demektir benim gözüm de.

Son 20 yilda gördügümüz en büyük kötülüklerin basinda gelir Dursun Özbek.
 
Galatasaray sayılı bir Dünya kulübüydü evet ancak sen geldikten sonra mahalle takımına döndük, yalanların ve aktroll'lüğün ile camiaya tecavüz ettin değerleriyle oynadın, Florya ve Riva'nın ekmeğini yedin.

Galatasaray tarihinin en karanlık sayfalarında olacaksın.
 
Üst Alt