Dursun Özbek: "Hatalarımızdan ders çıkardık" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dursun Özbek: "Hatalarımızdan ders çıkardık"


df00ca36798c4db1b7745e6b2f78e7e4.jpeg

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Mayıs Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Başkan Dursun Özbek’in sözleri şu şekilde:


“RİVA VE FLORYA KONUSUNDA DİKKATLİ VE BİLGİLİ HAREKET EDİYORUZ”
Türkiye'nin kendi içindeki dinamizmi çerçevesinde Galatasaray Spor Kulübü'nde de dinamik gelişmeler oluyor. Galatasaray'ın en önemli projelerinden biri olan Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesiyle ilgili anlaşma 8 Haziran tarihinde ihaleye çıkacak. Dolayısıyla, bilgi kirliliğini engellemek açısından bu ihaleye nasıl hazırlandığımızı ve bu ihale sonrası hedeflere nasıl gideceğimizi kısaca açıklamak istiyorum. Mevcut imar durumuna bağlı bir ön çalışma yaptık. Buradaki imar çalışmaları 2010 yılında yapılmış ve ruhsata bağlanmış. İmar durum belgesi emsale bağlı yapılaşma 173 bin 904 metrekaredir. Zorluk çektiğimiz hususlardan biri inşaat sektöründe emsal uygulaması. İmar durumunda emsal 0.20 olarak gösterilmiş; emsale dayalı inşaat alanı 173 bin 904 metrekare gösterilmiş. Ruhsatla müracaat etmişiz; ruhsatta inşaat alanı 249 bin metrekareye çıkmış. Burada kavram kargaşası var. İnşaat alanında söz konusu yönetmelik tarihi 2010… İstanbul'da dev dev binalar görürsünüz. İstanbul imar yönetmeliği ‘3 emsalden fazla imar uygulanmaz’ der. Mecidiyeköy’deki otelin imar durumu ise 2 bin 127 metrekare ve emsal 2 buçuk. İnşaat alanı 5 bin küsur metrekare. Ruhsatta yapı inşaat alanı 15 bin 614 metrekareye çıkmış. Dolayısıyla esas inşaatı ve alanı dikkate alıp yorumlara gitmek yanlış. Biz; Riva ve Florya konusunda son derece dikkatli ve bilgili hareket ediyoruz.

“BİRAZ SABIRLI OLALIM”
Geçen sene Ekim ayında yaptığım sunum çerçevesinde değişen bir şey yok. Sadece inşaat sektöründeki gelişmeler bizi etkileyebilir. Satış fiyatları 3 bin dolar, yarın 5 bin dolara çıkarsa başka bir şey, düşerse başka bir şey. Bilgi kirliliği ile yapılan işi sulandırmaya, yönetimi yıpratmaya izin vermek istemiyorum. Bu Galatasaray’a fayda getirmez. Söylemlerimizde bir tek arzumuz var o da Galatasaray’a fayda sağlamak ve projeleri nihayete erdirmek. 8 Haziran'daki ihale çok önemli. Bilgi kirliliği çerçevesinde tartışırsak o kadar zarar veririz. İhaleye girecek firmalar konunun kötü manada eleştirilmesinden endişelenebilirler. Biraz sabırlı olalım. Ne kadar çok ihaleye giren firma olursa Galatasaray'ın menfaati oradadır.

“150 DÖNÜM CİVARINDA STADA 8 DAKİKA MESAFEDE…”
Florya'daki arsamızı geliştirmek için Emlak Konut ile bir anlaşma yaptık. Florya'yı geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü'nün taşınabileceği yer verilmesini istedik. Yaklaşık 150 dönüm civarında, stada 8 dakika mesafede bir arsa gösterildi. Çalışmalara başladık; arsa kısmen orman niteliğinde. Hasdal Kışlası’ndan dolayı askeri kullanımda olan bir yer. Milli Emlak her iki müesseseye yazılar yazdı. Yerinde inceleme yaptık; ‘olur’ yazısını verdiler. İkinci olur yazısı ise Milli Savunma Bakanlığı’na yazı yazıldı. Oradan da 1. Ordu'nun idaresine... Bölgedeki arazilerin bir kısmı İstanbul Üniversitesi'nde ve bazı diğer kurumlarda. Milli Emlak’tan mutabakatımız tam; inşallah en kısa sürede arsayı alacağız. Florya'daki tesisleri terk etmemiz için olmazsa olmazımız bu alan. Kemerburgaz'daki yeri alacağız ve geçen Divan’da da anlattığım gibi 6 nizami sahası olan son derece mükemmel bir tesis elde edeceğiz.”

“PROJEDE DEĞİŞİKLİK YOK”
Kapalı salon ve Mecidiyeköy’deki otel inşaatı ile ilgili de yıpratmaya yönelik ifadeler var. Salon ile ilgili projelerimizi bitirdik ve Sarıyer Belediyesi'ne müracaatımızı yaptık. Ruhsat aşamasında çok küçük bir pürüz çıktı. Stada giren yollar var. Stadın inşaatından sonra yapılan bazı yollar iptal edilmiş ve iptal edilen yolların olduğu arsa belediyeye terk edilmiş. Yeni plan verdik; yapıldı. Bugün yarın askıda olacak. Projede en ufak bir değişiklik yok.

“20 MAYIS’A KADAR SÜRE VERDİK”
20 Mayıs’a kadar üyelerimize süre verdik. SMS ve mail vasıtasıyla uyarı yaptık. 3000 kişiden sadece 250-300 kişi yanıt verdi. Diğer 2700 kişiden hala ses yok. Burada; tüzüğü çalıştırmak zorunda kalacağımızdan dolayı son derece üzgünüm.”

“AŞAĞILAMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”
Etrafı yangın yerine çevirdiler. ‘Başkan kendisini ve yönetimi eleştirenleri disipline veriyor’ dediler. Aşağı yukarı 2 senedir bu kulüpte yönetim kurulu olarak görev yapıyoruz. Bu manada benden veya bizden bu manada bir tavır gördünüz mü? Tabi disipline sevk edilen arkadaşlar var. Başkan, yönetim kurulu, muhatap alınan kim? Dursun Özbek değil. Muhatap alınan kişi Ali Sami Yen'in koltuğu. Bunlar için ne söylesem? Üslup bu olmalı? Genel Kurul Üyesi’ne yakışmayan ifadeler. Yönetim iyidir, kötüdür, iyi iş yapar, kötü iş yapar. Bu ifadelerle aşağılamaya kimin hakkı var. Ne oluyor bize? Çok önemli camianın çok önemli üyeleriyiz. Yönetim kurulları başarısız, beceriksiz olabilir. Bu, Genel Kurul'un seçtiği yönetim kurulu. Genel Kurul'un iradesine karşı böyle ifadeler kullanılmaz. Bu manada disipline sevk edilmişlerdir. Hiçbir zaman ‘beni ya da yönetim kurulunu eleştirdiler’ diye bir hesabım yok. Önemli bir topluluğumuz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir topluluğuz. Eleştirilerinizden kuvvet alıyorum ve bunun disiplin araştırması gereği olacağını düşünmüyorum. “Yönetim cadı avına başladı, eleştirenleri disipline sevk ediliyor" diyenleri kınıyorum. Böyle bir tavır ve niyet içinde değiliz.

“İYİ BİR SEZON GEÇİRMEDİK”
Yeni bir sezona başlayacağız. İyi bir sezon geçirmedik, özellikle futbolda. Yaptığımız hata ve yanlışlar var. Bunlardan ders çıkarmasını biliyoruz. Önümüzdeki sezon hazırlığı içindeyiz. Etkili çalışmalarımız var. Zaman içinde bunları aktaracağım. Özellikle futbolda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. 2000 jenerasyonumuz var. Hırvatistan'da U17 turnuvasında bizim 2000 jenerasyonumuzdan 7 sporcumuz var. U17 milli takımımızın omurgası. Bu futbolda altyapıya verdiğimiz hizmetin göstergesidir.”

“GALATASARAY'IN FAYDASINA OLAN HER ŞEYİ YAPARIM”
2 seneden beri buradan bangır bangır bağırıyorum. Eğer elinizde proje varsa, imkân varsa, yaptığımız işleri beğenmediğiniz nokta varsa gelin beraber çalışalım. Genel Kurul'da da söyledim, burada da söylüyorum. Galatasaray için hep birlikte bu savaşı vermemiz lazım. Yönetim iyi yapar veya yapamaz. Ben sizden katkı beklerken Galatasaray'ı bu kadar önemsiyorsanız elinizde de çözüm varsa ya buradan açıklayın ya da gelin bize... Biz buna açığız. Galatasaray'ın faydasına olan her şeyi yaparım. İstişare edelim, birbirimizi ikna edelim ve Galatasaray'a fayda üretelim.

“KAPIM AÇIK”
Birçok konuşmacı çıkarak fikirlerini söyledi. Hepsinin başımızın üzerinde yeri var. Bir şeyi tekrarlamak istiyorum. İmza kampanyası demokratik bir haktır ve saygı duyuyorum. Tüzüğümüzde de yeri vardır. Herkes bir şey söylüyor; çözüm çok. Allah kitap severseniz çözümlerinizi söyleyin. Allah aşkına, kapım açık; altını sürekli çiziyorum. ‘Bende çok proje var’ lafı laf değil. Hangi proje varsa koy ortaya, beraber yapalım. Elbette ki eksiklerimiz olabilir. Her şeyi biz yapıyoruz demiyoruz. ‘Sizin bildiğiniz bir şey varsa gelin beraber yapalım’ diyorum. Belki 8. 10. kez çağrı yapıyorum. Galatasaray’a fayda üretecek hangi beceriniz varsa hepinizi bekliyorum. Galatasaray’a ortak bir menfaat sağlamak için kapım açık.

galatasaray.org
 
Bu daha hangi yüzle konusuyor ? Hala bir cikipda bizi dolandirdin demiyor? bu nasil bir camiya bu nasil bir gamsizlik yeter ya
 
Defol git lan milyonlarca insanla dalga geçmeye haddin yok. Sokakta tek başına yürüyemez hale geldin, Galatasaray çiftlik değil 1 sezon başarılı olmayan ve rezil eden adam gider. Senin 2 senedir rezil etmediğin yer kalmadı. Arkanda ki siyasi güce ve seni o koltuğa oturtan siyasi amcalarına güvenme, onlarda yakında seni satınca Adnan Brothers gibi piyasadan silineceksin.
 
Üst Alt