Dursun Özbek: "İyi futbolcu iyi para alıyor" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dursun Özbek: "İyi futbolcu iyi para alıyor"


a137cf716c264f03a4ed8ef0f3a088bb.jpeg

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 4 futbolcu Ndiaye, Feghouli, Maicon ve Fernando'nun imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Dursun Özbek'in sorulara verdiği yanıtlar şu şekildeydi:

Galatasaray Futbol Takımı’nın bazı bölgelerinin yenilenmesi için takıma heyecan getirecek eksikleri tespit etmiştik. Gerek scout ekibimiz, hocamız ve sportif direktörümüzle yaptığımız toplantı sonrası harekete geçmiştik. Eksikliğini hissettiğimiz noktalar var. Çalışmaları yapıyoruz. Bu bir bütçe işidir. Bütçeye bağlı olarak bu transferler yapılıyor. Daha ne kadar gitmek isteyen futbolcu var, ne kadar bonservis getirisi olan oyuncu var; bunların tespiti yapılıyor.”

Arda Galatasaray’ın yetiştirdiği ve Türkiye'nin gururu olan, futbolu seven herkesin iftihar ettiği bir futbolcumuz. Çok iyi bir Galatasaraylı. Türkiye'de futbol oynamak isterse geleceği yer Galatasaray. Galatasaray yönetimi ve taraftarı böyle bir buluşmadan mutlu olacaktır. Bu çok kolay bir olay değil. Bu manada iradelerin oluşması lazım. Amacımız; Galatasaray olarak en iyi takımı kurmak ve şampiyon olacak kadroyu kurmak. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Detay vermek yanlış olur. Hazırlıklarımızın devam ettiğini söylemek istiyorum.”

“3 sezondur yönetici olarak görev yapmaktayım. En çok heyecanlanarak seyrettiğim maç dünkü maçtı. 5 yıldır Galatasaray'da performans sergileyen bir takımın revizyonuna soyunduk. Doymuşluk vardı. Bu son derece riskli bir iş. Attığınız maya tutar mı tutmaz mı son derece zor bir karardı. Ama Galatasaray'ın bu kararı verme zorunluluğu vardı. İki sezondur sergilenen performans tatmin etmiyordu. Neticeler de öyle. Dünkü maçı heyecanla seyrettim. Son derece de memnun oldum. Yeni arkadaşlar gayet güzel performans sergiledi. Zannediyorum ki maçı seyredenler büyük keyif almışlardır. Bu yenilemenin bir iki eksiği daha var ama bütün bu eksikliklerin giderilmesi biraz da mali yapının izin verdiği çerçevede olacaktır.”

“Diyorlar ki ‘Riva'dan gelen parayı transfere verdi’… Riva'dan Şubat'ta para geldi, adresini de buldu. Söz verdiğimiz gibi bankalara borçları da ödedik. Daha sonra da gelmedi. Futbolcunun maliyetini alıyorlar. Bir senelik maliyeti 4 milyon Euro ise kontrat süresi ile çarpıyorlar; primi de üzerine koyuyorlar. Bunu gelen futbolcularla çarpıyorlar. Böyle abartılı kafa karıştırıcı algı yaratmaya yönelik rakamlar oluyor. ‘75 milyon Euro’ diyor. Ya siz hesap kitap bilmiyorsunuz ya da açıklamaları dinlemiyorsunuz. Seçildikten sonraki 3 senelik zarfta alınan ve satılan oyuncular birbirine eşitti. Bu sene takımı yenilemek üzere hareket etme zorunda olduğumuz için 30 milyon Euro’luk bütçe yaptık. Feghouli dahil 34 milyon Euro bonservis bedeli... Bugüne kadar 20 milyon Euro’ya yakın bonservis getirisi kulübe girdi. Eli kulağında bir transferimiz daha var. Onu da yaparsak 20 milyon Euro'ya ulaşıyoruz. 34 milyon Euro’luk alış, 20 milyon Euro’luk da satış yapmışız. 14 milyon Euro, 4 sene hizmet edecek bir takıma bonservis bedeli ödemişiz. Yeni kurduğumuz takımda maaş rakamları son iki sezon gibi. Ödeyeceğimiz sabit ücret, maç başları ve stopaj dahil 60 - 61 milyon Euro çerçevesinde kalacağız. Bunu sağlarken takımın içinde ayrılmasını beklediğimiz oyuncular da var. İyi futbolcu iyi para alıyor. Devraldığımızda Galatasaray Futbol Takımı'nda 42 futbolcu vardı. Tribünde oturttuğunuz 18 oyuncuya maaş veriyorsunuz. Biz bu oyuncuları iki senedir tasfiye ediyoruz. Bugünkü kadromuz 28 kişiden ibaret. Oynatmadığınız oyuncuların masraflarından kurtulabilirseniz dün seyrettiğiniz gibi keyif veren bir takım kurmanız mümkün. Bir bütçemiz var, bunu en faydalı nasıl kullanabiliriz diyerek tartışmak daha doğru olur. Kimse algı yaratma peşinde olmasın. Galatasaray’a uzun yıllar hizmet edecek bir takım kurmaya çalışıyoruz.”

“Taraftarımız bizim her şeyimiz. Bizim çektiğimiz tüm eziyetin bir amacı var: Galatasaray taraftarına mücadele gücü yüksek bir takım seyrettirmek. Özellikle bu sene Galatasaray’ın en çok ihtiyacı olan şey taraftar ve camiasıyla kenetlenmek. Birbirine sarılmak ve zor dönemde bu dönemi kenetlenme sayesinde atlatmak istiyoruz. Sezon yeni başladı; daha birinci maç. Burada herkesi alkışlamak motive etmek lazım; antrenörünü, futbolcusunu… Sahada 11 isim var o 11 oyuncuyu yönetin isim de Igor Tudor. Aleyhte bir tavır sergilemek ne fayda getirir? Taraftardan rica ediyorum. Bu sene şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Dünkü performansı gördüler. Artık kenetlenme zamanı. Herkes tribünlere gelsin. 40 bin 50 binlere oynamak istiyoruz. Oynamamız lazım. Hocamızı, futbolcularımızı yüreklendirecek şekilde alkışlamalarını istiyoruz. Taraftarlarımızın kombinesini alması lazım. 40-50 bin kişiye oynarsak buradan hiç kimse çıkamaz..."

Selçuk bizim kaptanımız. Şu an hala bizim oyuncumuzdur. Selçuk çok sevdiğim, takımımızın kaptanı. Takımdaki oynayıp oynamayacağı; ne kadar oynayacağı Tudor'un inisiyatifinde.”

galatasaray.org
 
Gerçek Dursun Özbek Haziran 2017'de bir yat turunda denize düşerek kaybolmuştur , yerine Yossi Kohen geçmiş olup başkanın yerini almıştır.
 
Kimse boş atmasın verdiğimiz paralara yaptığımız transferler normal.

Her oyuncuya yüksek maaş verdik. Ha Tolga ve Eren gibilere verilen paralar ayrı bir boyuttu.
 


“3 sezondur yönetici olarak görev yapmaktayım. En çok heyecanlanarak seyrettiğim maç dünkü maçtı. 5 yıldır Galatasaray'da performans sergileyen bir takımın revizyonuna soyunduk. Doymuşluk vardı. Bu son derece riskli bir iş. Attığınız maya tutar mı tutmaz mı son derece zor bir karardı. Ama Galatasaray'ın bu kararı verme zorunluluğu vardı. İki sezondur sergilenen performans tatmin etmiyordu. Neticeler de öyle."



Kesinlik çok doğru söylüyor. Kendimizi kandırmayalım. Galatasaray'da gerçekten böyle bir değişime ihtiyaç vardı! Mayanın tutup tutmayacağını da zaman gösterecek.

Medyada çıkan haberlere ve de ortalığı ateşe veren ama asla elini taşın altına koymayan kokuşmuş eski yöneticilere itibar etmeyin. Arda haberi bile kasıtlı olarak çıkarılıyor. Hatırlayın aynı şeyi geçen sene Ibrahimovic ile yaşadık. Arda'yla görüşme yok ama Arda Galatasaray'da haberleri servis ediliyor. Amaç tamamen Galatasaray'ı karıştırıp yöneticisinden taraftarına kadar herkesi bölmek. Taraftarlar içinde yapılan bütün anketlerde Arda %51 istenmiyor; %49 isteniyor. Tamamen Türkiye fotoğrafı. Bunun üzerinden camia karıştırılmak isteniyor.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bence geçen iki sezon "feda" sezonuydu. Ama taklit olur ve yıpratılırız endişesiyle böyle bir şey dile getirilmedi. Bu durum da yönetimin devamlı çelişkili davranmasına sebep oldu. Biz taraftarlar olarak üzerimize düşenin yönetime çok saldırmadan sessizce izlememiz gerektiği olduğunu düşünüyorum. Gaza gelmeden sessizce. Gidecek para getirecek oyuncular var diyor. Kim bu? Tabi ki Selçuk! Gerçekten Selçuk'u gönderirlerse samimiyetine inanacağım. Kafamda eksilerde olan Dursun Özbek algısı nötr olacak.​
 
Şampiyon olduğumuz sezondan sonra bu revizyonu başlatsaydınız şimdi bir anda bu kadar fazla transfer yapmamız gerekmezdi. Hem de son 2 sezonda bu kadar başarısız olmazdık.
 
Şampiyon olduğumuz sezondan sonra bu revizyonu başlatsaydınız şimdi bir anda bu kadar fazla transfer yapmamız gerekmezdi. Hem de son 2 sezonda bu kadar başarısız olmazdık.

Hahaha şimdi sneijder diye laf ediyosunuz şampiyon takıma revizyon yapsalar adamları linc edersiniz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Hahaha şimdi sneijder diye laf ediyosunuz şampiyon takıma revizyon yapsalar adamları linc edersiniz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O şampiyon takım alarm veriyordu zaten. Şampiyon takıma revizyon yapılmasına başta sen karşı çıkardın muhtemelen. Çünkü revizyona Burak, Selçuk ve Sabri gibilerden başlanması gerekiyordu. Ama yönetim bunun yerine sezona Sabri ile başlayıp Burak'ı alın size yıldız diye önümüze koydu. Melo'yu gönderip yerine Bilal'i aldı. (Melo'nun gönderilmesini de istiyordun diye hatırlıyorum)
 
Bu arada Riva'dan şubatta para gelir gelmez banka borçları için direk bankalara gönderilmiş ve başka para da henüz gelmemiş. Riva'nın paralarını transfere yatırmamışız yani, sallayanlara duyurulur.
 
Üst Alt