Dursun Özbek: "Kadınlara Taciz Uygulandı" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dursun Özbek: "Kadınlara Taciz Uygulandı"


Roma’daki maç öncesinde stada girişte Galatasaraylı taraftarlar ve Türk basın mensuplarına yönelik adeta işkenceye dönüşen eylemlerden ötürü Galatasaray Yönetimi hiç vakit kaybetmeden çağrıda bulundu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek İtalya’dan döndükten sonra Yönetim Kurulu ile acil toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulundu ve İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne uyarı mektubu yazdı. Mektupta ayrıca Türk taraftarlara yönelik tacize varan hareketlere karşılık İtalyan Hükümeti’nin sorumlular hakkında gerekli işlemi yapmak için harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Başkan Dursun Özbek’in bizzat ıslak imzasıyla gönderilen mektup aynen şöyle:

“Sayın Luigi Mattiolo,
İtalya Büyükelçiliği, Ankara

Sayın Büyükelçi,

Spor, ülkeler arası ikili ilişkileri kuvvetlendiren, toplumların kaynaşmasına vesile olan, barış ve dostluğa aracılık eden çağımızın en güçlü sosyal faaliyetlerinin ve iletişim araçlarının başında yer almaktadır.

25 Şubat 2016 akşamı, Lazio ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşması için, sizin de doğduğunuz kent olan Roma’ya giden binlerce Galatasaray taraftarı, bu duygularla tribündeki yerlerini alma arzusundaydı. Ancak, yasal olarak İtalya’ya girmiş olmalarına, belirtilen toplanma yeri ve ulaşım düzenlemelerine uymalarına, ellerinde biletleri bulunmasına, biletlerde isimleri, pasaport numaraları yer almasına rağmen, Roma polisinin keyfi uygulamaları sebebiyle maçın büyük bölümünü izleyemediler. Şiddete ve hakarete maruz kaldılar. Kadınlara, kapalı odalarda üst araması bahanesiyle resmen taciz uygulandı. Tek amaçları tribünden gönül verdikleri takımı izlemek olan çocuklar bile uygulanan kontrolsüz şiddetin mağduru oldu.

Sadece taraftarlarımız değil, görev yapmak üzere Roma’da bulunan Türk basın mensupları da benzer sıkıntılar yaşadılar.

Galatasaray Spor Kulübü olarak taraftarımıza ve basın mensuplarına yönelik bu insanlık dışı muameleyi kabul etmiyor, yaşananları şiddetle kınıyoruz.

Rönesans’ın beşiği, Akdenizli sıcak insanların ülkesi İtalya’ya yakışanın bu olmadığına inanıyor ve zat-ı alinizden, yaşanan sıkıntılarda sorumluluğu bulunan yetkililerin gerekli uyarı ya da cezayı alması için, hükümetiniz nezdinde girişimde bulunmanızı talep ediyoruz.

Saygılarımızla.”
 
Suriyeli göçmen araması yapmışlar diyor.
Milan ı Çinliler ele geçirmiş zaten akıl mantık işi değil adam Vietnamlı gitmiş dönerci açmış.
Roma yıda Suriyeliler alsın ne olacak

Envoyé de mon Nexus 6 en utilisant Tapatalk
 
Valla tacizi falan bilmem de İtalyan Polisi iyi aramış helal olsun.Bizimkiler yine meşale falan atıp ceza aldıracaktı takıma.Zaten geçen seneki Dortmund ve Arsenal maçları nedeniyle sınırdaydık.

CcN3GCAW4AA86xJ.jpg

CcN3GHWWoAEAg2i.jpg


CcN3GGNXIAAMqJz.jpg


CcN3GK7WAAEBGnY.jpg
 
Kardeşim böyle bir olay yaşanmışsa, o stada girmeyeceksin. Kimse beni ya da bir vatandaşımı orada soyamaz. Gerekirse girmem o stada. Maçı da izlemem. Ama o tür bir muameleye maruz bırakmam kendimi.

Keşke öyle yapsaymış bizimkiler. Girmeselermiş stada. Anadan üryan soymak ne demek arkadaş ?
 
Taraftara tacizde bulunuldu futbolcularada saha içerisinde tecavüz edildi dursun başkan tecavüzle ilgilide birşeyler söyleseydin keşke.
 
Üst Alt