Haber - Dursun Özbek, Riva İhalesini ve Gelirin Nasıl Kullanılacağını Açıkladı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Haber Dursun Özbek, Riva İhalesini ve Gelirin Nasıl Kullanılacağını Açıkladı


Özbek: "Hedefim borçsuz bir kulüp bırakmak"

Galatasaray’ın son dönemlerde eleştirilen Başkanı Dursun Özbek, Riva ihalesini ve gelirin nasıl kullanılacağını Hürriyet’e açıkladı. Özbek, “Büyük paralar harcayıp efsane başkan olursunuz ama sizden sonraki yönetimlere borç bırakırsınız. Dayağı da sizden sonrakiler yer. Ben dayak yiyen oldum. Ama borçla efsane başkan olmayacağım. Geliri giderine eşit bir kulüp bırakacağım” dedi.



GALATASARAY Başkanı Dursun Özbek, Riva ihalesi, Florya projesi, borçlar, UEFA ile yapılan anlaşmalar ve kendisine yönelik yapılan eleştirileri Hürriyet’e değerlendirdi. 942 milyon lira gelir beklenen Riva arazisinin ihalesinin tamamlanmasıyla borçları kısa sürede sıfırlayacaklarını açıklayan Özbek, “Bizler belli bir dönem için seçiliyoruz. Bu dönemde yapılan harcamalar bizden sonraki döneme devrediyor. Yapılan harcamalarla efsane başkan olursunuz ama dayağı sizden sonrakiler yer. Ben dayağı yiyen oldum ama borçla efsane başkan olmayacağım. Benden sonraki yönetimlere fıstık gibi bir tablo bırakacağım” diye konuştu.

Önceki gün gerçekleştirilen Riva ihalesinin hasılat paylaşım modeliyle gerçekleştiğini vurgulayan Dursun Özbek, buradaki gelir modelini ve bu gelirin nasıl kullanılacağını anlattı. Özbek, şu hesabı yaptı: “Biz Emlak Konut GYO ile anlaştık. Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı ihaleyi kazandı. Ama bizim muhatabımız Emlak Konut. Buradan bizim kasamıza en az 942 milyon TL girecek.

Şubat ayına kadar Galatasaray’ın banka borcu 265 milyon dolardı.


* Emlak Konut ile anlaşınca bize 92 milyon dolarlık temlik yapıldı. Biz de bu para ile bankalara ödeme yaptık ve borcu 173 milyon dolara indirdik.


* Bu borcun sadece faiz ve kur farkı ödemesi 240 milyon TL’ydi.


* Şimdi sözleşmeler imzalandığı gibi Emlak Konut bize 562 milyon TL daha temlik yapacak.


* Biz de bu temliki kırdırıp borcun önemli bir bölümünü kapatmış olacağız.


* Böylece Galatasaray 240 milyon TL’lik faizi de ödemekten de kurtulmuş olacak.

Borcun kapanmasıyla Galatasaray’ın gelir-gider dengesinin bir birine eşit olacağını anlatan Özbek, şunları söyledi: “Galatasaray Sportif ve Galatasaray Kulübü’nün yıllık toplam geliri 140 milyon Euro. Eğer faiz ödemeyen bir kulüp olursak giderimiz de sadece 140 milyon Euro olacak. Tüm bunlardan sonra kendimizi normal bir yapıya çekmiş olacağız. Tüm bu senaryo Galatasaray’ın Riva’dan 942 milyon TL gelir sağlaması üzerine kuruldu. Ancak Emlak Konut bugüne kadar yaptığı projelerde hep iki katı gelir sağlamayı başarmış durumda. Yani buradaki konutlar değerlendikçe Galatasaray’ın geliri de artacak. Hatta biz buradan 1 milyar TL daha kazanabiliriz.”


Galatasaray’ın diğer borçları hakkında da bilgi veren Özbek, “Bankalara olan borçlar dışında tedarikçi ve sporcu borçlarımız var. Futbol sporcularına olan borcumuz yıllık 60 milyon Euro, amatör sporlarda bu rakam 25 milyon Euro. Tedarikçi borçları ise çok daha düşük rakamlar. İşte Galatasaray’ın kurtuluş reçetesi dediğimiz Riva’dan elde edilecek gelirler ve bu gelirlerin kullanılacağı alanlar bunlar. Çok ağır bir tablo devraldık. Enkaz edebiyatı yapmak istemiyorum, bunları bilerek geldim. Bu proje için camiada taraftar aradık ama bulamadık. Benim hedefim borçsuz bir kulüp bırakmak. Mali yapıyı düzeltemez iseniz sportif başarı da zor geliyor. Büyük transferler yapabilirim ama bunun sonu yok. Bir süre sonra yol bitiyor. Biz geldiğimizde yol bitmişti. Hedefim mali durumu düzeltip sportif başarıları yakalamak” ifadelerini kullandı.


GALATASARAY için Çinli işadamlarından gelen teklifler olduğunu da doğrulayan Dursun Özbek, şu yorumu yaptı: “Yolun sonuna gelince en kolay şey satmak. Biz de ‘kulübü satalım ve bu işin içinden çıkalım’ diyebiliriz. Ama bir gün sorarlar; ‘Sattığın malı, sen mi dünya markası yaptın da satıyorsun’ diye. Galatasaray, Galatasaraylılara ait olması gereken bir kulüp. Ben hisse satışı yapmam. Geçmişte böyle satışlar oldu. AIG’nin faturasını insanlar hatırlamıyor. Biz bunları insanları yıpratmamak için hatırlatmıyoruz. O dönemde Galatasaray’ın hisselerini alan AIG’nin bize faturası 30 milyon dolardır. 15 sene sonra bu para 300 milyon dolar olur. O para GS’nin kasasında kalsaydı bu tabloyu konuşmuyorduk belkide.”


GALATASARAY’ın İstanbul Florya’daki tesisleriyle ilgili de bilgi veren Dursun Özbek, “Antrenman sahaları yetersiz. A Takım oyuncuları her gün aynı sahada antrenmana çıkıyor, zemin bozuluyor. Sinan Gümüş de bu yüzden sakatlandı. Diğer sahada ise farklı yaş grupları antrenman yapıyor. Maç günü tesislerden stada, 1.5 saatimiz trafikte geçiyor. Biz de Emlak Konut GYO ile bu konuda bir anlaşma yaptık. Kemerburgaz’da yeni tesisler yapılacak. Bu konuda final aşamasına geldik. Daha sonra Florya’daki arazi değerlendirilecek” dedi.


KULÜBÜN bundan sonraki hedefinin ise gelir modelini çeşitlendirmek olduğunun altını çizen Dursun Özbek, “Eski kulüp binamızın bulunduğu yerde Mecidiyeköy’de bir otel projemiz vardı. Bu proje başladı. 100 milyon dolarlık bir proje. Galatasaray’a her yıl 15 milyon lira gelir bırakacak. Turizmin canlanması durumunda ise bu gelir artacak. 190 odalı otel 5 yıldızlı olacak ve adı da Ali Sami Yen olacak. Ayrıca Türk Telekom Stadı’nın yanında kapalı spor salonu projemiz de devam ediyor. Burada kiralanabilir alanlar da olacak” dedi.

Kaynak : Hürriyet
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
pWo0PN.jpg
 
Yine mi para kırdıracaz yaw.

ilk ödemede 508 milyon tl'yi kırdırıp 342 milyon aldık.

Şimdi 562 milyon TL daha gelecek, yine kırdıracaz.
 
Eğer faiz ödemeyen bir kulüp olursak giderimiz de sadece 140 milyon Euro olacak.

Bu giderini ciddi anlamda düsürmesen ilerde gene ayni bu günlere dönecegiz.

Turizmin canlanması durumunda ise bu gelir artacak.

Ha turizim canlanmadan sen ama kendi Hotellerini aciyorsun efendi, neden hala bitmedi bizim Hotel? Madem 100milyon Dollarlik bir proje ise bitince derhal satin
 
Yine mi para kırdıracaz yaw.

ilk ödemede 508 milyon tl'yi kırdırıp 342 milyon aldık.

Şimdi 562 milyon TL daha gelecek, yine kırdıracaz.

Bende bunu anlamiyorum neden kirdiriyor ? neden gidip bu geliri baska bir bankaya teminat gösterip cok daha düsük faizden yeni kredi cekip eski banka borcalari sifirlamiyor? Belliki parayi kirdirirkene bile komisyonunu aliyor bütün mesele budur
 
Son düzenleme:
Hisse satisi yapmam diyen adam daha 20 gun once satti. Sattigin mali sen mi dunya mali yaptin da satiyorsun diye soran adama sorarlar brumayi, podolskiyi sen mi dunya markasi yaptin da satiyorsun. Sneijderi sen mi marka yaptinnda gondermeye calisiyorsun.
Bir konuda bisey siciyorsun bari bunun baska yerlere sicrayacagini dusunde konus. Aig konusunda da agir sicmis yani hepo topu 25 milyon dolara aysal tarafindan geri alinip kulube karsiz satildi hisseler.
O gunun kurunda dolar max 1.5 liradir. 50 milyon lira 15 sene sonraya nasil etki ediyor sicmis batirmis resmen. Ayni kafayi yasayan rahmetli vardi kuculelim zarae etmeyelim diye.
Eger otellerinde aylik musterin azalirsa teker teker kapatirsin umarim 1 tanesi yeterli olur sonucra zarar etmemek gerek
 
Herife bak yav geldiğinden beri her ay rekor zarar veriyoruz sportif başarı kupa filan hak getire

"Hedefim borçsuz bir kulüp bırakmak" diyor pişkin pişkin

Bu kafayla devam edersen batırırsın sen klübü elde avuçta ne varsa satıyor adam var mı böyle bişey

Galatasaray'ın önemli topçuları Melo-Telles-Burak-Amrabat-Bruma-Poldi gibi adamlar hep Dursun yönetiminde satıldı
Galatasaray'ın hisselerini sattı
Arazilerimizi sattı

Daha neyi satacan la ? neyi kaldı ki Galatasaray'ın yeter artık bir doy
 
Eğer faiz ödemeyen bir kulüp olursak giderimiz de sadece 140 milyon Euro olacak.

Bu giderini ciddi anlamda düsürmesen ilerde gene ayni bu günlere dönecegiz.

Turizmin canlanması durumunda ise bu gelir artacak.

Ha turizim canlanmadan sen ama kendi Hotellerini aciyorsun efendi, neden hala bitmedi bizim Hotel? Madem 100milyon Dollarlik bir proje ise bitince derhal satin
Olur mu simdi satarsan 100 milyon dolar alirsin o da hepi topu 360 milyon lira yapar. Fakat yillik 15 milyon liralik bir gelir var bu ne demek 24 senede parayi amorti etmek demek niye satilsin bak 25.senede kulup satmaktan daha fazla kazanmis olacak.

Mantikli dusunmeyelim lutfen.
 
Çilek Transferine karşıyım.

Dursun Özbek : Basında hergün yeni bir isimle anlaştığımız yazılıyor , yıldız isimler havada uçuşuyor.İhale sürecinde elde edilecek gelir transfere harcanacak gibi bir algı oluştu.Başkan çilek getirecek diyorlar.Bakın ben buna karşıyım, bizden önceki yönetimler har vurup harman savurmuş , biz bunu disipline etmeye geldik.

Sportif Başarı için Görevi Devralmadım.

Dursun Özbek : Ben göreve geldiğimde bir enkaz devraldığımı biliyordum , mali açığı kapatmak için çabaladık , sportif açıdan başarısız olduğumuzu iddia ediyorlar , bu doğru değil.Birçok kupa kazandırdık müzemize , Galatasaray hala Türkiye'nin en değerli kulubüdür.Benim amacım mali sıkıntıları ortadan kaldırmak , sportif başarı ondan sonra gelecek.

Transfer konusunda temkinli hareket ediyoruz.

Dursun Özbek : Basında yazılan isimlerin çoğu spekülatif , elimizde geniş bir liste var.Tudor hocamızın bilgisi dahilinde alternatif isimlere bakıyoruz .Kadromuzun kalitesi ortada , birkaç takviye ile şampiyonluğu kovalayan bir takım kimliğine ulaşacağımızı düşünüyorum.Transferde önceliğimiz ligi tanıyan tecrübeli isimleri kadroya katmak , birkaç genç oyuncu ile yaş ortalamasını düşürmek istiyoruz.Gurbetçi oyuncular çok pahalı , açıkçası bu paraları harcamak büyük risk , bizim alt liglerimizde de çok iyi cevherler var.Scout ekibimize bu konuda direktif verdim , genç yerli oyuncular için geniş bir rapor hazırlıyorlar.

Transfer için aceleci olmayacağız .

Dursun Özbek : Biliyorsunuz birçok oyuncumuz kiradan geri dönüyor , elimizde hala geniş bir kadro var.U17'den de genç arkadaşlar aramıza katılacak.Tudor herkese eşit fırsat vermek istiyor , 1.kamp dönemi bittiğinde transfer çalışmaları hız kazanacaktır.
 
Son düzenleme:
Dinlemeyin konuşur konuşur gider.

Enkaz devraldım demiş bir de utanmadan hain.

Sen 10 numara kulüp devir aldın, geldin anasını silktin, tecavüz ettin senden sonra gelecek adam 20 sene toparlayamaz bu camiayı.

Peşkeşçi rantçı.
 
Beyler biri bana aciklama yapabilirmi lüften, demin de yazdim sekilde Rivadan gelecek parayi teminat olarak gösterip suanki yüksek faizli banka borclari yeni ama cok daha düsük faizle cekilmis bir Kredi ile neden kapatilmiyor? Ve zamani gelince Rivadan alcagmiz para ilede düsük faizle alinmis Krediyi kapatmiyoruzda gene parayi kirdirmiya gidiyoruz? Bu sekilde zarar daha büyük degilmi?
 
Şimdilik dursuna laf yok borcu sıfıra indirirsin efsane olur iki yıldır ünalın pisliklerini temizledi sıra sportif başarıya geldi o da bu yıl olacak umarım
 
Beyler biri bana aciklama yapabilirmi lüften, demin de yazdim sekilde Rivadan gelecek parayi teminat olarak gösterip suanki yüksek faizli banka borclari yeni ama cok daha düsük faizle cekilmis bir Kredi ile neden kapatilmiyor? Ve zamani gelince Rivadan alcagmiz para ilede düsük faizle alinmis Krediyi kapatmiyoruzda gene parayi kirdirmiya gidiyoruz? Bu sekilde zarar daha büyük degilmi?

1-Teminatı kırdırmak,en ucuz krediden bile daha ucuza gelir.En ucuz kredi yıllık %12 ise,kırdırınca 9-10 civarı oluyor % olarak.
2-Kredi bilançolara negatif yansır kısa vadede,bu şekilde direk pozitif yazılıyor bilançoya gelir olarak.
Parayı kırdırmasak beklesek 5 yıl ne olurdu?Hem faizden senede 100 milyon gidiyor,hem kur artışı olabilirdi.dolar 5 lira olursa mesele 3-4 yıl sonra?
Dursundan nefret ederim ama bu hamleler iyi gibi duruyor.Rivada iyi şekilde değerlendirildi,kırdırıp banka borçlarını bitirmekte olumlu.Tabi yine yalan söylemiyorsa,parayı alıp yerse bişey diyemem.
 
Kirdir kirdir paranın 3 te 1 ini millete yedirdiler.

O kadar erkekseniz
Kirdirma yerine cebinizden 500 milyon koyup 3 sene içinde tokiden gelecek olan 500 milyondan geri almış olursunuz ve 150 milyon çöpe gitmemiş olur.

Ha faiz ödedin ha kirdirdin ikiside aynı.


Sürün hain herif!
 
Evet devre arası 13 tane adam alıp 100 milyon kazandırdı nasıl oluyorsa artık ffp cezasından başka hiçbişey bırakmadı o sallama bu kulübe
iyi o zaman bunun aldığı pislikler ne olacak?.....podolski hariç hepsi leş...daha biz Ünal Başkanın aldığı adamlarla tutunuyoruz....Basketbolun içine etti, engelilerinde içine etti....geldiğinden beri hep geriye gidiyoruz.....bunun sayesinde Başakşehir bille bizimle alay etmeye başladı...sen halla umut ara bu başımızdaki yalaka şarlatandan...

Gesendet von meinem SM-G920F mit Tapatalk
 
iyi o zaman bunun aldığı pislikler ne olacak?.....podolski hariç hepsi leş...daha biz Ünal Başkanın aldığı adamlarla tutunuyoruz....Basketbolun içine etti, engelilerinde içine etti....geldiğinden beri hep geriye gidiyoruz.....bunun sayesinde Başakşehir bille bizimle alay etmeye başladı...sen halla umut ara bu başımızdaki yalaka şarlatandan...

Gesendet von meinem SM-G920F mit Tapatalk

Umut aradığım yok sportif olarak sürünüyor transferleri berbat ünal kadar zeki olmadığıda aşikar ama onun gibi kötü niyetli değil en azından benim için öyle değil ünal adam olsaydı şuan üst üste 5. kez şampiyonluk kutluyor olacaktık belkide
Ünal aysal gibi bir şarlatanı forumda seven kollayan kişiler drogba ve sneijderi bu kulübe kazandırdığı için sözde vizyonlu olduğu için seviyor halbuki o gün yaptığı o transferler sonun başlangıcı oldu kimse bunu göremiyor.Al birini vur ötekine ünalda dursunda yüz karasıdır başkanlıkta benim için ama dursunun önünde yaptığı yanlışları düzeltecek zaman var ünal ise bizim biricik galatasarayımızı ortada bırakıp en zor zamanında terkedip gitmiş ipliği pazara çıkmış bir düzenbazdır
 
Üst Alt