Dursun Özbek: "Taraftar biraz da 'Futbolcu istifa' desin" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dursun Özbek: "Taraftar biraz da 'Futbolcu istifa' desin"


galatasarayli-taraftarlar-dursun-ozbek-e-9231143_855_amp.jpg

Galatasaray'daki kötü gidişatın baş sorumlusu olarak gösterilen ve taraftarın büyük tepkisini çeken başkan Dursun Özbek, duayen gazeteci Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı.


İşte Özbek'in açıklamaları:


Soyunma odasına girdim, çünkü...

Kasımpaşa maçından sonra çok üzüldüm. Beklediğimiz bir skor değildi. O üzüntüyle beraber, bu kulübün başkanı olarak, üzüntümü oyuncularımla ve teknik heyetle paylaşmak istedim. Biz büyük bir aileyiz. Eğer üzüntülerimi paylaşmak istedim. Hepimiz aynı amaç için savaşıyoruz. Aile içinde zaman zaman böyle şeyler olur. Paylaşınca üzüntüler azalır, paylaştıkça sevinçler çoğalır.

Ben takımla konuştum, soyunma odasında üzüntülü bir ambians vardı. Selçuk İnan'la da üzüntümü paylaştım. Bundan sonra 4 maçımız var. Fikstür ve sıralamanın ne kadar önemli olduğunu konuştum. Bu durumdan çıkmak için Selçuk İnan'a da bir iki söz söyledim.

Galatasaray Futbol Takımı, profesyonel bir kurum. Bu kurumda birçok şartlar var. Kontratlar var. Sabit ücretler, maç başılar, şampiyonluk primleri, kupa primleri var. Bir sürü madde var. Yıllık kontratlarda disiplin yönetmeliği var. İstenmeyen sonuçlarda yaptırım yapma maddeleri de var. Eğer yönetim kurulu böyle bir karar aldıysa, takımın koyduğu hedeflerden uzaklaşması halinde uygular. Bir bütün olarak bakmak lazım. 4 haftalık bir süreç var önümüzde. Onun durumuna göre uygulayacağız. Ödül olduğu kadar ceza var. Bunu kabul etmek lazım.

Gelecek sezon Igor Tudor'la devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun, devam edeceğiz.

Sneijder'in durumu ne olacak?


Sneijder yıldız ve marka bir futbolcu. Henüz lig bitmemiş, önümüzdeki sene kontratımız var. Mevcut kadromuzdaki yıldızlarla tabi ki devam etmek isteriz. Sneijder gayet iyi performans sergiliyor. Riekerink'in başına geçmesi tamamen yönetimin fikri. Sneijder'lik bir durum yok.

UEFA'yla durum ne?

UEFA'yla ilgili şu anda herhangi bir kısıtlamamız yok. 2 yıldır futbolcu maaşları üzerinden kısıtlama vardı. Bu sene son sene. Gelecek sezon herhangi bir kısıtlama yok. Galatasaray'ın yılda 150 milyon Euro'luk bütçesi var. Tüm branşlarla birlikte söylüyorum bu rakamı. Gelirlerimiz var. Zarar etmemimizin nedeni, bankalara olan borç yükü ve faizlerdir. Bunlardan kurtulursak, hiçbir sıkıntımız kalmaz.

'Yakında para gelecek'

Yakın zamanda yeni bir para akışı daha gelecek. Bu paralarla da banka borçlarını kapatacağız. Daha önceden temlik konulan bazı gelirlerimiz serbest kalacak. Bugün bile bazı gelirlerimiz serbest kalmıştır. Bunun için uğraş veriyoruz.

'Galatasaray'a layık isimleri alacağız'

Galatasaray'a transfer olacak futbolcular, adımıza layık isimler olacak. Geçmişte bu konuda hatalar yaptık. O yüzden çok titizleniyorum. Taraftar ve camia bu isimlerden çok memnun olacak. Herkes emin olsun, konuştuğumuz isimler tatmin edecek.

'Cavanda hataydı, Serdar değil!'

Serdar Aziz'i hata olarak görmüyorum. Aldığımızda tüm kontrollerini yapmıştık. Şanssız bir şekilde sakatlandı. Cavanda'yı Riekerink istedi. Belçika'dan tanıdığı bir oyuncu olduğunu söyledi. Ancak bu transferde hatalı olduğumuzu düşünüyorum. Amacım bu transferlerden zarar etmeden kurtulmak.

'Tüm mesaimi Galatasaray için harcıyorum'

Kendi işimi çocuklarıma emanet ettim ve tüm mesaimi Galatasaray için harcıyorum. Hatalarım elbette oluyor ama maddi yapıyı düzeltmek için çok çalışıyorum. Projelerimizi bitirmek için uğraşıyoruz. Otel sektöründe sorun olduğu için Mecidiyeköy'de yavaş gidiyoruz. Spor salonu için projemiz bitti. Ruhsatı bekliyoruz. Tüm bu işleri yapmak kolay değil. Ancak sportif başarı hepsinin önünde oluyor.

'Federasyona güveniyorum'

Başkanın, hakem hataları için ne yapması lazım? Başakşehir maçından sonra konuştum, federasyon hemen 45 gün cezayı bastı. Çok laf üretmektense, Galatasaray'a verilen zarara dikkat edilmeli. TFF'ye güveniyorum. Bizim seçtiğimiz federasyona güvenmiyoruz demek olmaz. MHK, çağrılarımıza kulak asmıyor. Fazla yorum yapmaya gerek yok.

'Bana algı yapılıyor'

Popülist değiliz. İşimize bakıyoruz. Genel Kurul hiç kimsenin vermediği yetkiyi verdi. Mali Genel Kurul'da yine ibra olduk. Yüksek yüzdelerle. Camia bana tepkili değil. Algı yapıldığını düşünüyorum.

'Mehmet Özbek neden eleştiriliyor?'

Biz ailece Galatasaraylıyız. Mehmet Özbek 16 yıldan beri genel kurul üyesi. Başkan dahi olabilecek şartlara sahip. Mehmet Özbek'in, Galatasaray'a hizmet etmesinin neresi tenkite değer? Sürekli konuyla ilgili eleştiri yapıyorlar. Mehmet Özbek artık futbolla ilgili faaliyetleri bıraktı. Özel işlerimize daha fazla yoğunlaşacak. Kendisi benim ortağımdır aynı zamanda.

Taraftar 'futbolcu istifa' desin!

Florya'daki işleyişe hakim olunması gerek. O yüzden daha sık vakit geçireceğim. Florya'da futbolcuya dayalı düzen varsa, ''Futbolcu golü atamıyor, yönetim istifa'' Taraftar biraz da ''Futbol istifa'' desin. Futbolcuya dayalı bir düzen elbette ki yok.

Futbolculara ödemelerde geriden geliyoruz. En son mart ayındaki ödemeleri kapattık. 4 aylık bir durum söz konusu değil. 90 güne kadar limit var. Onu aşmıyoruz. Futbolcuların da herhangi bir endişesi yok. FIFA, federasyon tarafından takip ediliyor kontatlar.

'Her gün 500 telefon alıyorum'


Tartışıp doğruyu bulmak varken yönetim aleyhine çalışmak doğru değil. Telefonumu internete verenleri savcılığa verdim. Sonuçlarını göreceksiniz. Her gün 500 telefon alıyorum. Küfür, tehdit... Bir sonraki seçimde adayım deme lüksüne sahip değilim. Benim yaptıklarımdan genel kurul memnunsa beni aday gösterir.

Önümüzdeki sene çok kararlıyım. Taraftarı memnun etmek için elimden geleni yapacağım.

Gelecek sezon Ergin Ataman'ın kalmasını istiyorum. Sezon bitince gerekli görüşmeleri yapacağım.

Fanatik
 
bi insan salaklık sınırlarını ancak bukadar zorlayabilir. adamdaki mantık futbolcu ve t.direktör başaramıyor benim ne suçum var ulan kerkenez madem bütün iş onlarda bitiyor senin işin var orda. bu takıma gerekli transferleri yapamayan,yaptıklarının tamamı da yanlış transfer olan kişi sensin.
 
bi insan salaklık sınırlarını ancak bukadar zorlayabilir. adamdaki mantık futbolcu ve t.direktör başaramıyor benim ne suçum var ulan kerkenez madem bütün iş onlarda bitiyor senin işin var orda. bu takıma gerekli transferleri yapamayan,yaptıklarının tamamı da yanlış transfer olan kişi sensin.

aksine çok zeki. sadece safa yatıyor
 
Küfür mı etsek; Aglasak mı karar veremedim...

Insan hayret ediyor....GS Başkanı olmak okadar kolay olmamalı!
 
Son düzenleme:
Teknik Direktörle futbolculari sen almadin mi ? Kimi elestircez sari cizmeli mehmet agayi mi ? Donka 6 ay kala 2.5 mulyon euro vermedin mi ? Serdar 4.5 milyon euro + 2 milyon euro senin adamin vermedi mi ? Tolgaya 3.5 milyon euro + yillik 2 milyonu sizin yonetim vermedi mi ? Tum bunlardan sonra futbolcuyu mu istifaya cagiralim?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bu Dursun'u ben biraz malum şahısa benzetiyorum. O da ülkeyle ilgili kötü olan hiçbirşeyin sorumluluğunu almıyor başkalarını suçluyor ya da "kandırıldık" diyor. Dursun'da hedef olarak futbolcuları seçmiş anlaşılan.
 
Bu adam nasil üniversite bitirmis cok sasiriyorum. Ülkenin egitim sistemini sorgulamak icin en güzel argüman bu gerizekali iste.
 
Bir insan istese bukadar capsiz olamaz dursun kendi basina baska bir alemde yasiyor ne dedigini bilmiyor. Acik ve net bu adam hicirseyden anlamiyor ve birilerinin kuklasi oldugu asikar.

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk
 
Birde merak ettim tek bir basarin yok tek bir tane dahi yok !!! Madem oraya cikiyorsun az bucuk bilmem gerekli ne gibi sorular gelecek ona göre hazirlanirsin ama dursun allah ne verdiyse hesabi direkt gitmis sansalin yanina en basit sorulara dahil mantikli cevaplar veremiyerek iq durumunu gene ortaya koyup kendini rezil etmistir. ben sahsen bundan memnunum cünkü birdaha herkese gösterdi nasil rezil bir insan oldugunu ve galatasarayi hic düsünmedigini.
 
Adam makina mühendisliği bitirmiş.
Işletme, Spor, Medya ve Iletişim Bilimlere uzak bu şahıs.

Iste o yüzden diyorum ya bu gerizekali adam nasil üniversite bitirmis. Konusma iletisim falan gectim adam gercekten beyinsiz.

Sirf bu adamin üniversite mezunu olmasi bile ülkenin egitim sistemini sorgulamak icin yeterli. Allah korusun bunun tasarladigi makina aninda patlar.
 
Üst Alt