Dursun Özbek: "Yasakçı zihniyet hiçbir fayda sağlamaz" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dursun Özbek: "Yasakçı zihniyet hiçbir fayda sağlamaz"


47.jpg

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Iasmin Latovlevici, Jason Denayer ve Cedric Carrasso için Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenen imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Özbek’in açıklamaları şöyleydi:

‘İYİ BİR TAKIM KURDUK’
“Sayın Tudor, geçen sezonun yarısından itibaren bize katıldı. Kendisinin Türkiye’deki performansını çok yakından izledim. Genç, dinamik ve futbolun içinden gelen, futbolu seven Galatasaray’ı seven bir kişiliği var. Yönetim olarak da bizim bu transferin arkasında durmamız çok önemliydi. Çünkü Sayın Tudor’un gösterdiği performansa benim güvenim ve yönetimin güveni tamdı. Dolayısıyla biz görevimizi yaptık ve bunun başarısı olması için de bu sezon beraber yapılan çalışmaların sonucunda gereli oyuncuların transferleriyle iyi de bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Sayın Tudor da bizi yanıltmadı. Verdiğimiz desteğe bağlı olarak da bu sene istediği takımla gerçek performansını gösterme şansını buldu.”

‘GEÇMİŞTE OLAN GEÇMİŞTE KALDI’
“Karabükspor Başkanı Sayın Feridun Tankut Kulüpler Birliği’nde de benim başkan yardımcım. Dolayısıyla geçmişte olanlar geçmişte kaldı. Çok sevdiğim bir başkandır. Geçmişte de tanışıklığımız var. Geçmişteki olayları irdelemenin bir manası yok. Latovlevici’nin transferinde de konuştuğumuz şekilde yaptık. Son derece yardımcı da oldu kendisi. Aramızda herhangi bir sorun olabilecek bir şey yok.”

‘KAYNAĞI SINIRLAMAK KULÜPLERE FAYDA GETİRMEZ’
“Türkiye Süper Ligi’ndeki takımların yüzde yüze yakınında yabancı futbolcu mevcudiyeti aşağı yukarı aynı. Bu sadece Galatasaray’a özel bir sorun ya da konu değil. Ligdeki durum böyleyken kalkıp yabancı sınırlamasını konuşmanın bence çok fazla anlamı yok. Çünkü herkesin durumu aynı. Benzer soruyu bütün kulüp başkanlarına sormak mümkün. Dolayısıyla böyle bir yabancı oyuncu konusu Türkiye’nin gündemine bir şekilde düştü. Bu serbestiyi getirenler dahi hiçbir şekilde çözümünü ortaya koymadan böyle bir şey gündeme geldi. Yasakçı olmanın, yasakçı zihniyetin hiçbir fayda sağlamadığını herkes bilir. Yabancı futbolcu sınırlaması bugün itibarıyla bir yere gelmiştir. Bu kulüplere şu olasılığı getirmiştir. Elbette kulüpler, Avrupa’daki şampiyonalarda rekabet etme durumundadır dolayısıyla hiçbir zaman orada uygulanan kuralardan geriye götürmek mümkün olmaz. Çünkü bizim rakiplerimiz hangi şartlarda dünyadaki futbolcu stokundan oyuncu alabiliyorlarsa bizim de alabilmemiz lazım. Kaynağı sınırlamanın hiçbir kulübe fayda getireceğini düşünmüyorum. Futbol universal bir olay. Bu globalleşme içinde ayrımcı olmak bence çok doğru değil. Ayrıca şu da çok önemli; gelen yabancıların ülke futboluna, ülke futbolundaki gelişmeye de katkı verdiği bir gerçek. Bu böyle olmasaydı belki de sadece ‘Türkiye’de Türk futbolcular oynar’ gibi bir statüde oynardık. Onun için ben bu gündemin çok gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Evet, geriye doğru baktığınız zamanda belli dönemlerde daha düşük sınırlamalar gelmiş, tabii bu milli takımın sorunu olarak gündeme geldi. Bu durum, milli takım seçen kişilerin istedikleri kapasitelere uygun oyuncu bulamamaları nedeniyle gündeme geldi. Geçmişte de bakıldığı zaman daha düşük yabancı sayısıyla oynandığı zaman da milli takımda başarısızlık, kabul edilmeyen, beğenilmeyen sonuçların alındığı dönemler var. Türk futbolcu kaynağını yaratmanın şekli yabancı sınırlaması olarak görülmemesi gerekiyor. Eğer Türkiye’deki insan, sporcu kaynağından istifade etmek istiyorsak bunu yetiştirmek için daha farklı projeler geliştirilmesi gerekiyor. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi Almanya. Almanya’da 1999 yılından sonraki gelişmelere baktığınız zaman altyapıya verilen ehemmiyet çerçevesinde çok başarılı bir ekip kurdular. Türkiye’de de Türk futbolcunun yetişmesi, gelişmesi, iyi bir kanyak oluşması için altyapı son derece önemli. Yakında da Kulüpler Birliği’nde bu konuyla ilgili bir toplantı yapılacak. Kulüp başkanlarının fikri de gündeme gelecek. Konuyla ilgili Galatasaray’ın görüşü böyle. Kulüpler Birliği’nin görüşünü de size yansıtacağım.”

‘ASAMOAH İÇİN ARA TRANSFERDE İSTEĞİMİZİ TEKRARLAYACAĞIZ’
“Asamoah yapmak istediğimiz bir transferdi ama kulübü son anda transferin yapılmasını istemedi. Ama Asamoah hakkındaki Galatasaray Kulübü’nün isteği devam etmektedir. Bunu ara transferde tekrarlayacağız. Gelişmeleri o zaman göreceğiz. Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak şu anda transfer sezonunu kapattık.”

‘PROFESYONELLİĞİN GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK’
“Bazı oyuncuları satış listemize koymuştuk ama herhangi bir talip çıkmadığı için de kadromuzda kaldılar. Profesyonellik ilişkisi çerçevesinde oyuncuyla kulüp birbirine bağlı. Onun için anlaşmaların gereğini Galatasaray yerine getirecektir. Futbolcular da attığı imzaların gereğini yerine getirecektir.”

‘TARAFTARA VE CAMAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
“Futbol çok önemli ve güzel bir oyun. Futbolu yönetmek de çok zor. Kitleleri etkilemek, memnun etmek zorundasınız. İşin finansal ve şov boyutu var. Bunların hepsinin uygun şekilde yan yana gelmesi gerekiyor. Elbette yönetim kurulu olarak birinci hedefimiz taraftarın ve camianın memnun olacağı, seveceği bir şovu ortaya koymak. Seçildiğimiz günden beri ben ve yönetim kurulumuz bunun için sabırla çalıştık. Yapılan eleştiriler, bizim hatalarımızdan dönmemize de sebep olmuştur. Ben her zaman eleştirilerin fayda sağlayacağını kabul ettim. Bugün geldiğimiz noktada da taraftarın performanstan mutlu olması bizi misli misli sevindiriyor. Ben, bize yapılan eleştirilere teşekkür ediyorum. Taraftarın stada gelmesi, bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Ben buradan çok büyük bir teşekkürü değerli taraftarlarımıza gönderiyorum. Camia da bu gelişmelerden çok memnun. Onlara da bugüne kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bir işi başarırken sabırlı olmak lazım. Başarı er geç gelecektir. Burada sizin sabrınız sınanacaktır. Sabırlı birisiyim. İnandığım şeyin peşinde koşan birisiyim. Galatasaray’a inşallah bu sene özlenen başarıyı getireceğiz."

‘GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI’
"Futbolcu transfer sistemimiz şu şekilde çalışıyor. Elimizde bir futbolcu stoku var. Bu futbolcu stokuyla oynanan oyun, gösterilen performans ortada. Dolayısıyla sezon bittiği zaman buradaki eksiklikler tespit ediliyor. Kim tespit ediyor, Sayın Tudor eksikleri hazırlıyor, scout ekibine veriyor, scout ekibi eksikliklerdeki önerilerini getiriyor ondan sonra da biz devreye giriyoruz. Her bölgenin 2-3 tane alternatifi oluyor. Bu alternatiflerin finansal boyutları ele alınıyor. Kulübün finansal durumuna bağlı olarak hangisi hem performans olarak hem de finansal olarak uygunsa onun transferi yapılıyor. Elbette taraftarın beklediği iyi bir performans ve şampiyon olmak. Bizim kurduğumuz kadro da bugünkü görüntüsü itibarıyla şampiyonluğun en büyük adayı. Yapılan futbolcu transferlerini, polemik yaratacak şekilde taraftara ya da başka bir şeye bağlamak yanlış olur. Biz, takımımız kurduk ve ligde de en iyi performansı göstermek üzere hazırlandık ve göstermeye de devam edeceğiz.''

Galatasaray.org
 
Son düzenleme:
Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır

Külümüzden yükselen duman bizden yanadır

Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır

Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır


Mahzenlerde beklemek ziyan artık, yiğidim

Fecr-i sâdık vaktidir; uyan artık yiğidim

Ateşlere girsen de, dayan artık yiğidim

Hakikate dönüyor rüyan artık, yiğidim



Yürü başkan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Son düzenleme:
büyük başkan helal olsun !!! yabancı sınırının gündeme gelmesi tamamen bize karşı yapılmak istenen bir operasyondu çok güzel gözdağı verdi !!!!
 
Üst Alt