GSC Portal - Dursun Özbek'ten Gündem Yaratacak Açıklamalar! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

GSC Portal Dursun Özbek'ten Gündem Yaratacak Açıklamalar!


875929.jpg

Galatasaray Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurul toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya katılan Galatasaray Kulübü eski Başkanı Dursun Özbek konuşma yaptı.

Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"2015 Mayıs'ında seçildikten sonra yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Kulübün özellikle mali yapısıyla ilgili her türlü bilgiyi aktardım. Önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı 3 başlık altında yoğunlaştırmak gerektiğine karar verdik. Sporda başarının yaşanması olmazsa olmazımızdı. İkinci konu, mali yapı... Son 20 yılda oluşan hareketlerle mali yapı pek iyi değildi. Bunun üzerinde de çalışmak gerekiyordu. 3.konu; dünyada futbol çok hızlı ilerliyor. 40 yıl önce yapılan tesislerin bize uygun olmadığı konusunda hemfikirdik."

"2015 yılında şampiyon olduk. Ben de o yönetimdeydim. Yaklaşık 78 milyon Euro maaş ödemesi vardı. 2 yıl süreyle bu kadronun yenilenmesi için çalıştık. Kadronun hizmet süresinin sonuna geliniyordu. Maaşlar da kulübün bütçesinde büyük rahatsızlıklar veriyordu. Biz bunu 2 yılda başardık. 43 kişilik bir kadro vardı. Hepimizin keyifle izlediği bu sene şampiyon olacak kadroyu bu şekilde oluşturduk. Böyle bir kadro oluşturulurken, transfere harcanan para herkesin merakıdır. İki yılda 66 milyon Euro satış yaptık, 72 milyon Euro da para harcadık."

"Sportif başarının ana unsuru da finansal yapının düzgün olmasıdır. Sporcuların mali disiplin çerçevesinde sıkıntı çekmemesi gerekiyor. Riva ve Florya porjelerinde bana büyük bir destek verdiniz. Galatasaray için en iyi projeyi hayata geçirdim. Riva ve Florya projeleri bir hasılat paylaşım projesidir. Riva ihalesi yapıldı, 762 milyon TL asgari olarak Galatasaraya'a gelecek."

"Birçok kişi 500 milyon TL, 300 milyon TL gelecek diyor. Bunlar doğru değil. 1 milyar TL'nin üzerine de çıkabilir.
Riva, bizim malımız. Riva'dan elde edilecek hasılat, Galatasaray'ın hasılatı. Kimse bu gerçekleri saptırmaya çalışmasın."

"508 milyon TL'lik bir temlik aldık. 2 sene içerisinde bu paranın Galatasaray'ın kasasına girmesi bekleniyordu. Bundan 342 milyon TL nakit para kasamıza girdi. Seçilmemizin akabinde sermaye artışına gitmeye karar verdik. SPK ile mutabakata vardık."

"Sermaye artışı sayesinde 145 milyon TL kasaya girdi. Biz Riva ve Florya projesini yapmasaydık, bu sermaye artışı olabilir miydi? Bugün ortaya koyulan 145 milyon TL'lik kaynağa kimse inanamıyor. Bu para girişi Galatasaray için çok iyi oldu."

"Florya, konumu itibariyle eskimişti. Sadece 2 tane nizami sahası olan bir tesis... Bunlara bağlı olarak Florya arazisini değerlendirdik. Stadyuma 7 km uzaklıktaki bir arsanın kullanımını devraldık. Galatasaray'ın geleceği oradadır. Türk Telekom Stadı'ndaki 7 senemiz. 6 sene boyunca hiçbir kimliğimiz olmadan orada faaliyet göstermişiz. Birisi gelip, siz burada ne yapıyorsunuz dese kapının önünde kalacakmışız. Yönetimimiz döneminde bu sorunu önemsedik. Stadın 49 yıllık üst kullanım hakkı tapusunu aldık.

Kapalı spor salonu projemiz var. Orada burada oynamaktansa stadımızın yanında 15 bin kişilik kapalı spor salonu... Ruhsatımızı aldık, projesi hazır. Bir an önce temeli atılmalıdır. Galatasaray'a yeni kaynak yaratacağını düşündüğümüz otel projemiz vardı. 17 bin metre kare bir alanı var. Otel olarak planlandı, 8 milyon Dolar parası bankada hazır bekliyor. Bunların hepsi Galatasaray'a yeni gelir sağlamak amacıyla yapılan projelerdir.

Çok yakın zamanda bir müze açılışı oldu. 1.5 sene önce yapımına başladık. Bu müzeye katkı verenlere çok teşekkür ederim. Rahmetli Başkanımız Özhan Canaydın'ın adını verdiğimiz bir toplantı salonunu stadımızda açtık."

"Galatasaray'ın bugünkü oyuncu bütçesi, verigler dahil 67 milyon Euro'dur. 75, 80 milyon Euro'dan buraya düştü. Sportif A.Ş.'nin 35 milyon Euro faiz ve kur farkı gideri var, bu değişmiyor. Sporcu kontratları döviz bazında yapılıyor. 15 milyon Euro amortisman gideri var. 15 milyon Euro da diğer giderler olarak 135 milyon Euro'luk sportif A.Ş.'nin gider bütçesi var. Sadece Türkiye'de oynarsak yaklaşık 100 milyon Euro gelirimiz var. Şampiyonlar Ligi'ne gidersek 50 milyon Euro daha gelir var. Demek ki şampiyon olursak sorun yok. Kötü senaryoda, şampiyon olamazsanıoz her sene 30 milyon Euro zarar var."

"Galatasaray'ın ivedilikle faiz sarmalından çıkması lazım. Ne yapıp edip finansal yapının faizle erozyondan kurtarmak lazım. Ondan sonra Galatasaray'ı kimse tutamaz."

"Mayıs 2015'te göreve geldiğimizde 919 milyon TL borç alacak farkı vardı. Aralık 2017 itibariyle 1 milyar 163 milyon TL'ye çıktı. Döviz olarak bakarsak 342 milyon Dolar'dan 308 milyon Dolar'a düştü. Bugün itibariyle 145 milyon TL de kasaya girdi. Bu fark biraz daha azaldı."

"Göreve geldiğimizde bankalara borcumuz 581 milyon TL'ydi. Bugün 1 milyar 61 milyon TL. Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var. Bu banka borcunun içerisinde 342 milyon TL de Riva'dan kaynaklandırdığımız borç var."

"UEFA'nın bize transfer yasağıyla ilgili olarak gönderdiği mektupta, 65 milyon Euro futbolcu transfer sınırını geçmeme ve Avrupa'dan men cezası verdiğini belirtiliyor. Bugün yaptığımız zarar kabul edilemez ama sebeplerini söyledim. Eğer turnuvalara katılamıyorsan işiniz zor. Bir anlaşma yapılmışsa ona uymuyorsanız yandınız. Bizim UEFA ile yapılmış bir anlaşmamız yok. Bugün 4 yıllık anlaşma yapılırsa bunun virgülüne kadar uymak zorundasınız."

"Son günlerde şahsımı karalamaya çalışılan bir dedikoduyla ilgili olarak konuşmak istiyorum. Galatasaray'a yaptığımız kasa kolaylığı her yerden çekiştirildi. Benim bu yaptığımı her Galatasaraylı yapar. Galatasaray'a hizmetin sınırı yok. Paranız varsa kasa kolaylığı yapabilirsiniz. Bu övünülecek bir şey olmadığı için söylemedim. 91 milyon TL'lik kasa kolaylığı çok tartışıldı. Yasa gereği biz şirket olarak kasa kolaylığında faiz makbuzu kesiyoruz, ardından bağış gönderiyoruz. Bunu evirdiler çevirdiler, Galatasaray'dan para kazanıyor dediler."

"Geçmişte kasa kolaylığı yapan başkanlar böyle tartışıldı mı? Kurumlar, vergiye matrah olan gelirinin yüzde 5'i kadar spor kulüplerine bağışta bulunabilir diyor. O çerçevede Galatasaray spor kulübüne gönderilen faiz mektupları zamanla bağış makbuzu kesilerek eritiliyor."

"Çocuklarıma da vasiyet ettim. Galatasaray'a elinizden geleni yapın, Galatasaray'dan kasamıza bir kuruş para girmez."

"Görev süremizin bitmesine yakın bir zamanda temlikler aldık. Öyle yaptık da ne oldu? Başkan Mustafa Cengiz'e seçimden sonra görüşelim dedim, hala görüşemedik. Ben bu temlikleri elbette bırakacağım. Ne Galatasaray'ın ayapına kurşun sıkarım ne de köstek olurum. Zaman zaman 300 milyon TL seviyesine çıkmış kefaletlerimiz oldu. Galatasaray'dan hiçbir şey istemiyorum. Temlikler konusunda çok fazla tartışılmaması gerekiyor. Ben temlikleri her an bırakmaya hazırım. Yeter ki bugünkü yönetim, kefaletlerin terkini yapsın. Bu ödemelerin nasıl yapılacağını söylesinler. Noter vasıtasıyla gönderilen ihtarlar bize yakışmaz. Galatasaray başkanlığı yapmış birisine böyle bir şeyin yapılması Galatasaray'a yakışmaz."

"Göreve gelen yönetimlerin hiç şikayet etmeden görevlerini yerine getirmesi gerekir. Biz göreve gelirken, Galatasaray'ın hiç sorunu yok dedik. Çünkü Galatasaray bir dünya markasıdır. Bu açıklamalar, Galatasaray markasını aşağı çekmekten başka hiçbir işe yaramıyor."

Ajansspor
 
Ne anlatmis bu hayin? ancak yuvarlak konusmus yedin paralari anlat birkere riva florya olmasa ne olacakti hic bir borc ödemedin sen galatasarayin gelmis gecmis en soyguncu baskaniydin insallah ibra olmasin
 
Kurul konusunda da paylaşmıştım.

Dursunu özetleyen en güzel kare bu.

a945cfe3c8ea2c866d87d35a913c1622.jpg


sent via GSC
 
Gerçekten bedavaya gitti arsalar bedavaya. Nerelerdesin @Uğur Güzel ? Güzelleme yapsana Dursun Başkan'a.

Buradayım :) Ben forum geldiğim gün yazmadım mı 250 trilyon civarında bir para daha gelecek rivadan diye? Okumamışsın renktaş...150 milyon dolar da florya yazmıştım o gün hala arkasındayım bu da borç alacak farkını 1.16 katrilyondan 300 trilyona düşürür ki sermaye artışı ve şampiyonlar ligi katılımı borcu sıfırlar dedim...Mustafa Başkan da şu an konuşan Mete İkiz de aynısını söylüyor Dursun Özbek de söyledi...??? Her şey açık buradayım yani :) Sen neredesin renktaş...
 
Gerçekten bedavaya gitti arsalar bedavaya. Nerelerdesin @Uğur Güzel ? Güzelleme yapsana Dursun Başkan'a.

Buradayım :) Ben forum geldiğim gün yazmadım mı 250 trilyon civarında bir para daha gelecek rivadan diye? Okumamışsın renktaş...150 milyon dolar da florya yazmıştım o gün hala arkasındayım bu da borç alacak farkını 1.16 katrilyondan 300 trilyona düşürür ki sermaye artışı ve şampiyonlar ligi katılımı borcu sıfırlar dedim...Mustafa Başkan da şu an konuşan Mete İkiz de aynısını söylüyor Dursun Özbek de söyledi...??? Her şey açık buradayım yani :) Sen neredesin renktaş...

Burada açık açık Dursunun hain olmadığını, çalmadığını, çırpmadığını ve iyi niyetli olduğunu söyledin. Hala böyle mi düşünüyorsun merak ediyorum. Adam kulubün anasını bellemiş, daha ne yapması gerekiyor hain olarak yaftalanması için?


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Bu Riva parası,oyuncu satışlarından gelen para,bileklik parası filan olmasa 340 milyondan aldığı borcu 0 başarı ile 500 milyona çıkaracaktı.
 
Burada açık açık Dursunun hain olmadığını, çalmadığını, çırpmadığını ve iyi niyetli olduğunu söyledin. Hala böyle mi düşünüyorsun merak ediyorum. Adam kulubün anasını bellemiş, daha ne yapması gerekiyor hain olarak yaftalanması için?


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
İyi önceki cevabı aldıysan sorun yok yeni sorunu da yanıtlayayım...Fatih Altaylı'dan daha büyük şu an için Dursun Özbek Muhalifi var mı? Yok...

Ne dedi konuşmasında; "Evet hırsızlık yapmamıştır, çalmamıştır, menfaat sağlamamıştır ama yönetememiştir daha önce yönetemediği yeri tekrar yönetmemesi lazım gitsin otelini yönetsin çok iyi yönetiyorsa" diye söylemedi mi? Bu cevabı da aldın mı renktaş? Aynı şeyi eski rakibi Ahmet Özdoğan da Dursun Özbek asla suistimal, artniyet sahibi değildir demedi mi?

Bu konuşmalar dursun tekrar başkan olmasın diye yapılıyor...Ama zaten tekrar seçilemez rezil oldu erken seçim kararı alıp seçilemeyerek :) Buna düşkünlük denir yani o defter kapandı relax yani dursun özbek'in işi bitmiştir...Bunu can topsakal'ı, burçin aslan'ı listeye aldığında düşünecekti kendi düşen ağlamaz...

Benim kriterim ne peki birinin galatasarayda hain olması demişsin yazayım;

1) Borç ödemeyip sağa sola para saçmak
2) Alakasız transferler yapmak
3) Zoru görünce kaçmak
4) Nefsini galatasaray'ın önüne koymak
5) Galatasaray'ı satmaya çalışmak
6) Galatasarayî yurt dışına açmak
7) Galatasaray değeri olan hoca ve sporcularıyla uğraşmak egosu için
8) Entel dantel süslü kelimeler kullanıp, görüntüsüyle, eşleriyle algı oluşturup alafranga görünümlü alaturka hela olmak...hürmetler...
 
Burada açık açık Dursunun hain olmadığını, çalmadığını, çırpmadığını ve iyi niyetli olduğunu söyledin. Hala böyle mi düşünüyorsun merak ediyorum. Adam kulubün anasını bellemiş, daha ne yapması gerekiyor hain olarak yaftalanması için?


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
İyi önceki cevabı aldıysan sorun yok yeni sorunu da yanıtlayayım...Fatih Altaylı'dan daha büyük şu an için Dursun Özbek Muhalifi var mı? Yok...

Ne dedi konuşmasında; "Evet hırsızlık yapmamıştır, çalmamıştır, menfaat sağlamamıştır ama yönetememiştir daha önce yönetemediği yeri tekrar yönetmemesi lazım gitsin otelini yönetsin çok iyi yönetiyorsa" diye söylemedi mi? Bu cevabı da aldın mı renktaş? Aynı şeyi eski rakibi Ahmet Özdoğan da Dursun Özbek asla suistimal, artniyet sahibi değildir demedi mi?

Bu konuşmalar dursun tekrar başkan olmasın diye yapılıyor...Ama zaten tekrar seçilemez rezil oldu erken seçim kararı alıp seçilemeyerek :) Buna düşkünlük denir yani o defter kapandı relax yani dursun özbek'in işi bitmiştir...Bunu can topsakal'ı, burçin aslan'ı listeye aldığında düşünecekti kendi düşen ağlamaz...

Benim kriterim ne peki birinin galatasarayda hain olması demişsin yazayım;

1) Borç ödemeyip sağa sola para saçmak
2) Alakasız transferler yapmak
3) Zoru görünce kaçmak
4) Nefsini galatasaray'ın önüne koymak
5) Galatasaray'ı satmaya çalışmak
6) Galatasarayî yurt dışına açmak
7) Galatasaray değeri olan hoca ve sporcularıyla uğraşmak egosu için
8) Entel dantel süslü kelimeler kullanıp, görüntüsüyle, eşleriyle algı oluşturup alafranga görünümlü alaturka hela olmak...hürmetler...

Kulube yollanan otel faturalarını sanırım görmedin. Hayır bunlar yalan bilgi olsa tamam diyeceğim ama Özbek Turizm tarafından yollanan faturalar. Şimdi bu nefsini Galatasarayın önüne koymak değilse, kendi ticari çıkarlarını Galatasarayın önüne koymak değilse nedir bilmiyorum.



iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Kulube yollanan otel faturalarını sanırım görmedin. Hayır bunlar yalan bilgi olsa tamam diyeceğim ama Özbek Turizm tarafından yollanan faturalar. Şimdi bu nefsini Galatasarayın önüne koymak değilse, kendi ticari çıkarlarını Galatasarayın önüne koymak değilse nedir bilmiyorum.



iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tasvip etmiyorum da adam vergi vermemek için galatasaraya sponsor olmuş bu galatasaray'a değil devlete ayıp...Ama devlet de kanunen hak tanımış adama vuracak yer bulamayıp otel faturasından eleştirmeyi bıraksın fatih altaylı da ne oldu da dursun özbek ile arası iyiyken bozuldu onu söylesin...Kendisi dedi ya yazıhanesine gittik dursun ağabey 8 trilyona gsgm'den florya arazisini alıp satalım 200 milyon dolara müşteri hazır dememiş mi? O müşteri kim? T u r g a y C i n e r
 
Kulube yollanan otel faturalarını sanırım görmedin. Hayır bunlar yalan bilgi olsa tamam diyeceğim ama Özbek Turizm tarafından yollanan faturalar. Şimdi bu nefsini Galatasarayın önüne koymak değilse, kendi ticari çıkarlarını Galatasarayın önüne koymak değilse nedir bilmiyorum.



iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tasvip etmiyorum da adam vergi vermemek için galatasaraya sponsor olmuş bu galatasaray'a değil devlete ayıp...Ama devlet de kanunen hak tanımış adama vuracak yer bulamayıp otel faturasından eleştirmeyi bıraksın fatih altaylı da ne oldu da dursun özbek ile arası iyiyken bozuldu onu söylesin...Kendisi dedi ya yazıhanesine gittik dursun ağabey 8 trilyona gsgm'den florya arazisini alıp satalım 200 milyon dolara müşteri hazır dememiş mi? O müşteri kim? T u r g a y C i n e r

Fatih Altaylıyı boşverelim gününe göre fırıldak gibi dönen birisi olduğunu bilmeyen yoktur. Benim merak ettiğim, Galatasaraya sponsor oldu, bu paraları Galatasaraydan tedarik etmiyor mu? Hem de turizmin bitik olduğu bir dönemde gayet ortalama üstü bir fiyattan. Bağış dediğimiz kısım otel faturalarının yüzde kaçına tekabül ediyor?


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Üst Alt