Dursun Özbek'ten Sponsor, İnşaat ve Hata Açıklaması! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dursun Özbek'ten Sponsor, İnşaat ve Hata Açıklaması!


AJANSSPOR - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün, mart ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Zaman zaman duygu dolu anlar yaşayan Özbek, camiadan destek istedi.

Özbek'in yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde :

Riva ve Florya konusu...

Camiamızda bir bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorum. Biz Riva ve Florya’da ne yaptık? Sizlere verdiğim söz çerçevesinde, ”Ben emanetçiyim. Dolayısıyla her ne yaparsam yapayım, yetkim var yok. Önemli değil. Sizin önünüze getireceğim tekrar tartışacağız, ortak karar vereceğiz” dedim. Çok dinamik bir dönemden geçiyoruz. 1 sene önceki yetkinin, 1 sene sonra hükmü kalmayabilir. İşi, malın asıl sahibi olan kişilerin önüne getirmek kadar doğal bir şey yok. Genel Kurul’da çok net, şeffaf şekilde ne yapmak istediğimi anlattım. Son kurşunumuz, yolun sonuna geldik dedim. Riva ve Florya’nın değerlendirilmesinden başka çaremiz olmadığını ifade ettim. Kasasında parası olmayan bir spor kulübünün ne yapması lazım? Sunduğum projeyi kabul ettiniz. Tekrar teşekkür ettim. Bu bir arsa satışı değil. Bu bir gayrimenkul geliştirme projesi. Geliştirmeye ihtiyaç var mı? Evet var. Bu arsa ne maksatla alınmış? Arpa, buğday ve salata mı ekecektik? Bu arsaların gelecekte değerlendirileceğini 40 sene önce büyüklerimiz planlamışlar. Hep izah ettim. Prosedür belli. Emlak Konut arsaları alıyor, proje geliştiriyor. Bizim yaptığımız anlaşma net hasılat paylaşma anlaşması. Galatasaray’ın gayrimenkulü var. Deneyim sahibisin, imkanların var. Proje yapalım dedik, satalım ve sonra X ve Y oranında paylaşalım dedik. Karlılığın yüzde 80’i Galatasaray’ın kalanı Emlak Konut’un dedik. Şeffaf şekilde paylaştık. Defalarca anlattık. Halen daha, 508 milyon liraya arsaları sattı deniliyor. Galatasaray’ın mallarını heba etmeyeceğim. Ben sizden bir şey rica ediyorum. İfade ettiğim şeyler belli. Yapmak istediğim tek bir şey var ; o da Galatasaray’ı zor günlerden kurtarmak. Zoru gördüğünde kaçan biri değilim. Sonuna kadar da söz verdiğim şeyleri yapacağım, sözümün arkasında duracağım. Gizli saklı hiçbir şey yok. Onun için çamur at izi kalsın sevdasından vazgeçmek lazım. Beklentim, tek yumruk olmamız ve Galatasaray’ı selamete çıkarmak için ortaklaşa güç birliği yapmamız.

"Sponsor görüşmeleri sürüyor"

Riva ile ilgili proje bitti. İhaleye çıkacak. Bir miktar hak edişimizi aldık. Beklentimize ulaşmak için beklemek zorundayız. Çizdiğimiz istikamette, açıklamalarda en ufak bir değişme yok. Kimse Galatasaray’a zarar vermeye kalkmasın. Diğer projemiz, spor salonu ile ilgili projemiz. Önümüzdeki genel kurulu takiben bir genel kurul daha yapacağız. Her ne yaparsam yapayım, genel kurula getireceğime söz verdim. Projemiz bitti, Sarıyer Belediye’sine ruhsat müracaatında bulunduk. Bizim, salonumuzun bir sponsorla yapılması şart. Çünkü 30 milyon dolar civarında bir maliyeti olacak. Galatasaray’ın bu şekilde yatırım yapması mümkün değildi. İsim hakkı kullanılması suretiyle yapalım dedik. Baştan beri anlattığım proje buydu. Sponsorluk görüşmeleri devam ediyor. Önünüzde getireceğim, nasıl yapılacağını anlatacağım.

Çatı problemi hakkında eleştiriler...

Galatasaray’ın çatı problemi diye bir problemi var. Geçtiğimiz yönetim kurulundaki arkadaşlar, stadın üzeri açılır-kapanır projelendirilmiş. Erken tarihte açılmış ve açılır-kapanır yapılmamış. Ne yapmışlar? Sen bu çatının üstünü kapatma, ileride kapatırız demişler. 14-15 milyon Euro civarındaki parayı bir şekilde bize ver, ya da başka taraflara harca demişler. Biz burayı 2 sene içinde kapatacağız diye taahhüt verilmiş. Çatı kapatılmamış, borç kayda geçmiş. 6 senedir orada bekliyor. Güncel rakamlar üzerinden faiz binmiş, türlü davalar açılmış. Bu borç, katlanarak gelmiş. 70-75 milyon lira seviyesine gelmiş. Ben bunu bir proje çerçevesinde yapacağım dedim. Fon yaratabilirim dedim. Yapabilirsen bu davadan vazgeçelim dediler. Bu suretle salonu yapmak üzere harekete geçtik, bize müsaade ettiler. Ruhsat sonrası projeyi önünüze getireceğim, onay verirseniz devam edeceğiz. Size de sunumunu yapacağız. Proje bitti. Ayrıca salonun alt mekanlarında kiraya verilebilecek, Galatasaray’a sabit gelir oluşturabilecek yerler olacak.

"Turizm sektörü otel inşaatını etkiledi"

Otel inşaatı yürüyor ama biraz yavaş yürüyor. Neden? Ülkemizin bugün itibarıyla turizm sektörü zayıf. Bu zayıf dönemde oteli işletmeye açmak çok uygun değil. İnşaat durmuş değil. Bunu belirteyim. İnşaat yürüyor, ama benim arzu ettiğim hızla yürümüyor. Bunun finansal bir yapıyla alakası yok. Finansman durumunu Denizbank’la görüşerek hallettim. Oradan sadece bu inşaatın yapılmasında kullanmak üzere kredi oluşturduk. Bu kredide benim şahsi kefaletim var. Daha önce de sizin yönetiminiz geldi, parayı aldı inşaatı yapmadı. Biz size aynı şekilde para vermeyiz dediler. Sen Dursun Özbek olarak kefalet koyarsan olur dediler. İnşaat bitince kefalet çözülür dediler. Ben de emin olduğum için hiç çekinmeden imza attım. Bu fonda bu para duruyor. Ne kadar sıkıntıda olursak olalım o fonu kullanmadık. Çünkü verdiğimiz bir söz var. Bu para sadece inşattın tamamlanması için kullanılacak. Para bitti, inşaat durdu diye bir şey yok. Uygun dönemi beklemek zorundayız.

"Stadın irtifa hakkı konusunda gelişmeler olacak"

Biz sıkıştığımız Florya’dan tesisleri daha büyük bir yere taşıyacağımızı ifade etmiştim. Epey bir zamandır çalışıyoruz. Stada daha yakın olma gereksinimi var. Florya’dan akşam maç saatinde çıkan takım 1.5 saatte stada geliyor. Bunu maliye bakanı ile konuştum. Yakın bir yerden bir arsa istedim. Bu işlem tamamlandı. Stada yaklaşık 8 dakika metrede gerekli konaklama tesisinin olduğu bir alan olacak. Uzun süre müzakereleri yürüttük, dün itibarıyla dilekçemizi verdik. Pürüzlerin hepsini hallettik. İrtifa hakkıyla ilgili de bir şey söyleyeceğim. Divan Başkanına bir evrak verdim. Divan Başkanında olan evrak şu ; bizim muhattabımız olan Gençlik ve Spor Müdürlüğü onay verdi. Tapuda bu tescilin yapılması için gerekli yerlere gönderildi. Eksik evrak var dediler. Apar topar Ankara’ya gittim. Merak etmeyin prosedür gereği dediler. 2012 yılındaki bu tebliğden sonra sayın Başbakan’ın onayına gitti. En ufak bir problem yok. Yoğunluk sebebiyle bir gecikme var. Her an Ankara’ya bizi çağırabilirler. Bu günlerde stadın irtifa hakkı için çok kısa süre içinde gelişmeler olacak.

Galatasaray camiasından destek istedi...

1.5 seneden beri yönetim olarak faaliyet halindeyiz. Hatalarımız oluyor, yanlışlarımız var. Fakat ; bu yanlışların hepsinden bir ders çıkarma yönünde, Galatasaray’ın menfaatlerini koruma yönünde en ufak bir sapma yok. Eğer bir proje varsa, bir öneri varsa lütfen gelin. Yanlış yaptığımız hususları da tartışalım. Yeni projeniz varsa getirin, nasıl hayata geçireceğimizi konuşalım. Bu süreçte sizi bir şeye ikna etmek istiyorum. Bizim mali sıkıntımız yok deme sebebim, yapmak istediğimiz projeler çerçevesinde sıkıntıdan kurtulabilir dedim. Ben ve yönetim kurulum, Galatasaray’ın kötü durumdan çıkacağını, size verdiğim söz çerçevesinde yürütüyorum. Kimsenin şüphesi olmasın. 2016 sonu itibarıyla tablolar gelecek. Rakamların hiçbirisi şaşırtıcı değil. Senelik faiz-kur farkından gelen farkımız konsolide bakımdan ortada. Daha önce de ifade ettim. Amatör sporlar sırtımızda bir yük. 20 milyon dolar zarar ettiriyor. Bunlardan vazgeçmiyoruz. Spor yasasında buna destek verilecek. Sadece Galatasaray’da mı böyle? Hayır. Lütfen bunu da göz önüne alın. Galatasaray olarak amatör spor vazgeçemiyoruz. 340 milyon lira civarında Emlak Konut’tan gelen paranın 330 milyon lirasını Galatasaray’ın banka borçlarını ödedik. Faiz sarmalından çıkması için yaptık. Banka borcunu ödedikten sonra bazı temliklerimiz de açığa çıktı. Spor Toto gelirleri, naklen yayın gelirleri, gişe ve bilet hasılatı gelirlerimiz açığa çıktı. Direkt Galatasaray’ın kasasına gelmesi için çalışıyoruz. Sermaye artışı için de müracaatta bulunduk ve açıkladık. Galatasaray yönetimi ve başkanı olarak bir Kurtuluş Savaşı içindeyiz. Mali bağımsızlık savaşı içindeyiz. Bu savaşa inanıyoruz. Elimi, başımı taşın altına koydum. 80 milyon lira civarında kasa kolaylığı sağlıyorum, kredi konusunda kefalet veriyoruz. Hepinizden kuvvet almak istiyorum, hepinizden arkamızda durmanızı istiyorum. Saygılar sunuyorum.


PORTAL HABERİ
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Madem amatör branşlar her sene 20 milyon dolar zarar ediyor.
Kapatın gitsin.
Duygusal davranmanın manası yok.
Günümüz şartlarında ekonomik olarak surdurulemeyen branşlar kulübe daha fazla zarar veriyor.

Tek temennim Dursunun amatör branşları kapatmayacagiz demesi.

Ne derse tersi oluyor.
Seneye bütün amatör branşlar kapanır:D

Taraftara, bu çileyi YAŞATANLARA
LANET GELSİN!
 
İbrahim Gökmen: 401 sayfalık faaliyet raporunu okudum, 2016 yılında her kalemde zarar var. Artıda olan mağazacılık bile 10 m euro zararda.

İbrahim Gökmen: Sakın bana kur farkı demeyin...
 
Üst Alt