Dursun Özbek'ten Ünal Aysal ve Fatih Altaylı'ya Salvolar! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelere hitap etti.

Kim seçilirse seçilsin, en iyi hizmeti yapacağından şüphem yok. Erken seçime neden gidiyoruz bunları açıklıyorum.

İlk husus; Medya... Hayatımızın bir parçası... Şimdi sizlere medyada duayen isimlerden olan değerli kardeşim Galatasaraylı sayın Fatih Altaylı'nın bir söyleşisini okumak istiyorum. 9 Ocak 2018 çok hassas bir konuya parmak basmak istiyorum. Fatih Altaylı kardeşim, geçen Bloomberg'de yaptığı söyleşi de, ''Arda Turan, Galatasaray'a gelemesin diye el birliğiyle uğraşıldı. Galatasaray yönetimi medyayı manipüle ediyor çünkü medyayla olan ilişkilerinde gariplik var. Galatasaray'ın bütün bu işlerini yöneten garip kişiler ortaya çıktı. Fenerbahçeli bir kişi başkan danışmanı gibi çalışıyor. Bunlar nasıl işler kardeşim? Nasıl bir gazeteci senin medyayla olan ilişkilerini düzenler. Mehmet Ağar demiş ki; ''Fatih Terim olduğu sürece Galatasaray'a gelmem''. Birincisi Arda Turan, Mehmet Ağar'a böyle şey söylemez. Galatasaray, Arda Turan'ı almıyor. Bunun için bu haberi servis ettiğimizi söylüyor.'' dedi.

Bu haberden sonra dedim ki; Galatasaray medyada zayıf, Galatasaray medyayı yönetemiyor, iletişimini yönetemiyor, spor müdürlerinin hepsi başka takımların üyeleri falan filan... Bunların söylendiğinde mutabık mıyız? Bunlar yönetimin zayıf tarafları olarak anılmıyor mu? Bundan sonra araştırdım. Hiç ilgimiz olmayan bir şeyi araştırdım. 'Sanki kabiliyetimiz var gibi, medyayı manipüle ediyormuşuz gibi basında çıkarıyoruz' dedim. Hep tersinden şikayet ediliyordu. Şimdi de 'yönetim yapıyor' diye şikayet ediliyoruz. Haberin esası Habertürk Gazetesi'nde... Ya el insaf! Kendi gazetende haber yapıyorsun. Sonra bu haberi manipüle edip haber yaptırdığımı söylüyorsun. Bu nasıl bir iştir, nasıl bir zihniyettir? Senin haber müdürlüğünü yaptığın bir haberi yaptırıyorum. Bu haber senin gazetende çıkmış. Sen varken senin gazetene gelip o haberi mi yaptırdım? Keşke medyada Galatasaray olarak biz olsak. Keşke medyayı yönetebilecek çalışma grubu bizde olsa. Böyle olduğundan dem vurarak kendi gazetende yaptırdığın haberi sanki Galatasaray yönetimi manipülasyon sonucunda yaptırmış gibi davranıyorsun. Manipülasyon ne demek? Herkesin bildiği bir şey. Hakaret olarak kabul ediyorum ve Fatih Altaylı, seni affetmiyorum! Her ne kadar Galatasaraylı olursan ol; doğru haber yapmak gazeteciliğin bir gerekliliği. Kendi haberini Galatasaray yönetimi yaptırıyormuş gibi söylemeni doğru bulmuyorum.

Diğer bir husus; benden önce 35 başkan Galatasaray'a çok güzel hizmetler vermiştir. Bu hizmetler sayesinde de Galatasaray en önemli markalardan biri haline gelmiş. Neden Galatasaray'ı sevemiyoruz? Neden yönetimi zayıflatma yönünde çaba harcıyoruz. Sevgili başkan Ünal Aysal dün akşamki konuşmasında diyor ki; 'Ya bu erken seçim nereden çıktı? Bu seçim etik midir? Bu baskın seçim etik midir? diyor. Ya Ünal Abi, sen iktidarken kaç tane erken seçim yaptın? Sonuncusunda da bırakıp kaçtın! Ünal Abi'ye şunu söylemek istiyorum. Beni beğenmeyebilirsin. Yönetimi de beğenmeyebilirsin. Tenkit de edebilirsin. Eleştiri en büyük hakkı. Hiçbir lafım yok. Zerre kadar da alınganlık göstermiyorum. Eleştirilerin doğrusuna başımızın üstünde yeri var. Kabul etmediklerimizi de divana gelip açıklıyorum. Peki, bugün ne gerekçesi var? Şampiyonluğa gidiyorum. Fatih Hoca gibi 6 şampiyonluk kazanan bir hoca ile işe başladık. Çok iyi bir takımımız var. İşin ucunda da şampiyonluk hedefimiz var. Peki, ne gerek var üç buçuk dört sene evvel oluşan bir olayı gündeme getiriyorsun. Bir kişi çıkıp da desin ki, ''Bunun haklı bir sebebi olabilir''. Bu haberlerle neyi murad ediyorsunuz? Ben değerli başkanlarıma saygısızlık yapmak istemiyorum ama lütfen Galatasaray'ın başarısı hepimizin başarısı değil mi? Ne menfaatimiz olabilir ki?

Galatasaray'ın başına gelen Fatih Terim, tekrar gündeme getirip tekrar tartıştırmak ne işe yarar? Derdiniz ne? Kim ne derse desin, örnekler de verdim. Ben ve yönetimim Galatasaray'ın başarısı için hizmet etmekteyiz. Fatih Terim'i de diğer arkadaşlarımı da göreve getirirken hepsini Galatasaray'a yarar sağlasın diye getirdim. 7-8 ay başkan yardımcısıydım. Geriye kalan süreçte de başkan oldum. Galatasaray'ın menfaatleri her zaman kişisel menfaatlerimin üzerinde yer aldı. Hata yapmadık mı? Tabii ki yaptık ama Galatasaray'a asla yanlış yapmadık.

Esas konuya gelmek istiyorum. Neden erken seçim yapıyoruz? Muhtelif sebepleri var. Bu sebepler de hepimizin mütabık olduğunu düşünüyorum. Demin örneklerini de verdim. Şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Mayıs ayı çok kritik. Sportif manada çok kritik. Bu tartışmaları zaten 2.5 seneden beri yapıyoruz. Fakat Galatasaray'ın menfaatlerine zarar gelmemesi için bu tartışmayı öne çekelim ve seçimi 3 ay evvel yapalım dedim. Kim seçilirse seçilsin; 3 seneliğine seçilsin. Tüzüğümüz gereği Mayıs ayında seçim yapmak gerekiyor. Tüzük gereği Mayıs 2020'ye çekilip süre 2.5 yıla çekilebilir. Sayın Mustafa Cengiz de projelerini anlattı. Seçime iştirak ettiği için kendisini kutluyorum. Galatasaray'a hizmet etme iradesi gösterdiği için kendisini kutluyorum.Sayın Cengiz de belirtti. 'Projeleri uygulamak için süreye ihtiyaç var' dedi. '75 günde bazı şeylerin yapılması mümkün değil' dedi. 75 günde yapılmayacak bazı işler varsa neden bugüne seçimi çektik? Futbolda başarıya giderken seçim periyoduna girmek şampiyonluğ etkileyebilir. Maddi anlamda büyük bir olaydır şampiyonluk.

İkinci husus; Sportif A.Ş kar etmeli. İlk çeyrekte kar yaptık. İkinci çeyrekte de kar yapacağımıza inanıyoruz. Sportif A.Ş'nin yeni kaynaklara ihtiyacı var. Mayıs ayında beklenen başarıya ulaşmak için yeni kaynaklar üretmeliyiz. Yeni sponsorlar yaratırken de kısa süre olmaz. Bu tartışmalar ve konuşmalar yapılırken muhattap olacak yönetim Galatasaray'a hizmet eden bir yönetim olmalıdır. Yoksa ne bankalar ne sponsorlar sizi muhattap almaz. Biz bugüne dek bu çalışmaları yaptık. Diyebilirsiniz, 'Kardeşim neden daha önce yapmadınız?'. Daha önce de yaptık ve sonuçlarını aldık. Bu çalışmaların devam etmesi lazım. Devam etmesi için de hangi yönetim gelirse gelsin önünde bir süre olması lazım. Finansal yapımız, elbette ki yaptığımız projeler çerçevesinde açık bir şekilde iyileşme gösteriyor. Hiçkimsenin dediği gibi 'şurada şu kadar zarar edildi' lafları doğru değil. Neden doğru değil? Biraz elma ile elmayı karşılaştırmak lazım. Şurası doğru. 2015'teki TL'yi dikkate alırsanız tabii ki aynı şey değil. Daha doğrusu rakamlar farklı. Türkiye'deki enflasyonu ve kur farkını dikkate alırsanız; 2015'de yerinde duran bir rakam varsa ben söylenenleri kabul edeceğim.

Esasına baktığımız zaman, borç alacak farkımızda 170 milyon civarına bir düşüş var.
Bu konuda da borcumuz inmiştir. Yeri gelmişken şunu tekrarlamakta fayda görüyorum. Ben sizden yetki alırken, Riva ve Florya için bir projeksiyon yaptım. Bu projeksiyon hala internette var. Yaklaşık iki projeden 1.5 Milyar TL gelir elde edeceğimizi söylemiştim. Şu an onun üzerine çıktık. Riva'nın ilk aşaması olarak elde ettiğimiz TL miktar 770-780 milyon TL civarında... Bunun iki katına varacak bir gelir bekliyoruz. Çünkü hasılat paylaşımı sözleşmesi yaptık. Kısaca zihinleri bulandırmak için, 'Florya'yı sattın şöyle olmadı' diyorlar. O iş öyle değil arkadaşlar! Hasılat paylaşımı diye aratıp internette detayını bulabilirsiniz. Emlak konutla yaptığımız iş; bir müteahhite verdik. Burayı yapacak, satacak, %80 Galatasaray'ın %20 Emlak Konut'un olacak. Nasıl oluyor da zihinleri bulandırmak için 'Riva'yı sattı, kaçtı' diyorsunuz? Buradaki herkes 'hasılat paylaşımı nedir?' bu konuyu çok iyi biliyor. Florya'da ihaleye yeni çıkacağız. Çıktığımızda da aynı şekilde 'hasılat paylaşımı' şeklinde olacak. Gelirleri Galatasaray kasasına koyacağız. Mali çıkış için olmazsa olmazımız budur. Bu projeleri yapmak için hepsini yapacağız. İhaleler yapılıyor, ondan sonraki her şey de aynı size söz verdiğim gibi kredi ve banka borçlarından mahsus edilecek şekilde kullanılacak. Başka hiçbir şekilde kullanılamaz.

Dördüncü husus; Niye erken seçim var? Bildiğiniz gibi Florya'daki 20 dönümlük arsamızı da geliştirmek için anlaşma yaptık. En son divanda size söyledim. Birçok konu için Başbakanlık onayını bekliyoruz diye. Müsaade ederseniz bunu sizlere önce göstereceğim sonra da anlatacağım. Bu durum, '49 yıllık üst kullanım hakkı'nın 'olur' yazısı. Bu yazı, İstanbul Defterdarlığı'nda... Tapu iznine dönüşmesi için çalışmalar yapıyoruz. Hem Milli Savunma Bakanlığı ve hem de diğer bakanlarımıza teşekkür gönderiyorum. Gereken her şeyi yaptılar ve en süratli biçimde bu isteklerimiz gerçekleşti. Göktürk'e giden yol; stada 7 dakika mesafede... Hasdal'ı geçip diğer kavşağa doğru gidersiniz. İşte orası... 130 küsür dönüm, yola cephe bir arazi. Bunlar ve burada gösterdiklerim sizlere olan taahütüm. Hiçbir zaman 'ben bu koltukta oturayım' demiyorum. Verdiğim sözleri tutmak için bu süreyi sizden istiyorum.

Başka bir konuya geçersek; 'Kapalı Salon Projesi' Birçok kişi bizi tenkit etti. Çok kişi 'Kapalı salon nedir?' dedi. 'Git bir yerde oyna' dediler. Bu konu öyle söylenecek bir konu değil. Kapalı salon şu; Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin çatısının kapanmasına bağlı olarak 2011'deki yönetimi devlette 27 milyon TL borç almıştır. Bu bedel çatının kapanması için verildi. Biz Gençlik Spor Bakanlığı'na demişiz ki; 'Biz çatıyı sonra kapatırız. Acil harcamalarımız var. Orası için kullanalım' demişler. Bakanlık da bu parayı vermiş. E çatıyı kapat hadi? 'Hele bir bakalım durun' demişler. Sonra da çatıyı kapatmamışlar. Sayıştay bizim boğazımızı sıkıyor. Stad kullanım hakkımız legal bir duruma gelmeyecek. Çünkü bu süreç bu şekilde devam ediyor. Kapalı salon projesi bu yüzden önemli. Bizler 'size 90 milyon TL vermeyelim, salon yapalım' dedik. Olur mu olur? derken kabul edildi. Bu kapalı salonu yaparken yine Galatasaray'ın lehine sponsorlar suretiyle yapmaya geçtik. Bunun sonuçlarını almak üzereyiz.75 gün kala bunun peşinden nası gidilir?

Tapu tamam, inşaat ruhsatı tamam. Salon konusunda birçok şey tamam. Bunları almakla bitmiyor. Bunları aldıktan sonra önümüzde bir mesafeye ihtiyaç var. Kim gelirse gelsin; Dursun Özbek veya Mustafa Cengiz... Sayın Cengiz de anlattı. Söyledikleri doğru... Bir projeyi takip etmek, 75 günde olacak şey mi? Şimdi bu erken seçim Galatasaray için zaruridir. 3 ay kala anlattığım sebeplerden dolayı bu süreyi iyi kullanmak zorundadır. Hem finansal yapısıyla hem de sportif başarıyı takip etmek için... Sportif A.Ş'nin 5. yıl hususu itibarıyla... Mevcut arsaların imar edilmesi için de bunlar olmalı. Önümüzdeki 3-4 aylık süreyi Galatasaray'a kazandırmak istiyorum. Benim için hiç farketmez.

Ben size verdiğim sözler çerçevesinde, 'yapacağım' dediğim her şeyi yaptım. Bundan sonrası için de projelerin bitirilmesi için çalışacağım. Süreye ihtiyacımız var. Tüzüğümüzün gereği olan seçim süresine ihtiyacımız var. Ben Galatasaray'ın menfaatine olmayan hiçbir şeyi sizin önünüze getirmedim. 2.5 seneden beri, Galatasaray'a hizmet ediyoruz. Tek bir arzumuz oldu, 'Galatasaray'ı hiçbir yerde incitmeyelim, menfaatimize olmayan hiçbir şeyi yapmayalım'. Bir algıyı yaratmak üzere bambaşka bir şeye bürünüyor. Gerek sosyal medya gerekse TV'lerde konuşulanlar, Galatasaray'ı bambaşka bir şeye sürüklüyor. Galatasaray'ın kavgaya ihtiyacı yok. Galatasaray'ın başarıya ihtiyacı var. Önümüzdeki seçimin Galatasaray'a huzuru getirmesini diliyorum.

Habertürk

GSCimbom Portal


 
Son düzenleme:
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelere hitap ediyor.

Gazetede bir haber var. Arda Turan, Mehmet Ağar'a 'Ben Galatasaray'a gelmem.' demiş. Arda, sayın Mehmet Ağar'a böyle bir şey söylemez. Arda birçok şeydir ama terbiyesiz biri değildir.

Biz medyada zayıf olduğumuz için eleştiriliyoruz. Bunlar her gün yönetimin zayıf tarafı olarak nitelendiriliyor. Fatih Altaylı, sen ne biçim bir Galatasaraylı'sın? Galatasaray yönetimini itibarsızlaştırmak senin işin midir? Bunu hakaret olarak kabul ediyorum.

Ünal Aysal dün 'Erken seçim etik midir?' diyor. Ünal abi, sen iktidardayken kaç kere erken seçim yaptın, en sonunda da bırakıp kaçtın.Neden dört yıl önce yaşanmış olayları ve Fatih Terim gibi değerli, Galatasaray'a çok şey kazandırmış bir insanı medyanına önüne attın? Muradın neydi? Amacın neydi?

Hiç hata yapmadık mı? Biz de elbette hatalar yaptık ama asla Galatasaray'a yanlış yapmadık.




Yalnız Ünal abi sen de erken seçim yaptın diyor da,aidatını yatırmış olsa kendisi de listeye girecekti. :asd:
 
Gazetede bir haber var. Arda Turan, Mehmet Ağar'a 'Ben Galatasaray'a gelmem.' demiş. Arda, sayın Mehmet Ağar'a böyle bir şey söylemez. Arda birçok şeydir ama terbiyesiz biri değildir.

Tabi canim sütten cikmis ak kasiktir kendisi.

Biz medyada zayıf olduğumuz için eleştiriliyoruz. Bunlar her gün yönetimin zayıf tarafı olarak nitelendiriliyor. Fatih Altaylı, sen ne biçim bir Galatasaraylı'sın? Galatasaray yönetimini itibarsızlaştırmak senin işin midir? Bunu hakaret olarak kabul ediyorum.

Bunun sorumlusu sen ve yönetimin.

Ünal Aysal sen görevdeyken kaç tane erken seçim yaptın ve sonuncusunda da bırakıp kaçtın. Beni beğenmeyebilirsin ama bugün bu açıklamaların zamanı mı? Neden? Ünal abiye şunu söylemek istiyorum. Beni beğenmeyebilirsin. Eleştirebilirsin, hiçbir lafım yok. Bugün ne gerekçesi var, şampiyonluğa gidiyorum. Fatih hoca gibi Galatasarayımız'a 6 şampiyonluk kazandıran biriyle işe başladık. İşin sonunda da şampiyonluk hedefimiz var. Ne gerek var 3,5-4 sene önceki konuyu gündeme getiriyorsun. Bir kişi çıksın desin ki bir sebebi olması gerekir. Muradınız ne? Fatih Terim'i tekrar gündeme getirip, tartıştırımakla neyi hedeflediğini çık söyle. Derdin neydi...

Burada söyledikleri yüzde yüz dogru.

Hiç hata yapmadık mı? Biz de elbette hatalar yaptık ama asla Galatasaray'a yanlış yapmadık.

Hemen bugün istifa etmesini gerektirecek hatalar yapti, hemen bugün defolmasi gerekiyor.


 
Gazetede bir haber var. Arda Turan, Mehmet Ağar'a 'Ben Galatasaray'a gelmem.' demiş. Arda, sayın Mehmet Ağar'a böyle bir şey söylemez. Arda birçok şeydir ama terbiyesiz biri değildir.

Tabi canim sütten cikmis ak kasiktir kendisi.

Biz medyada zayıf olduğumuz için eleştiriliyoruz. Bunlar her gün yönetimin zayıf tarafı olarak nitelendiriliyor. Fatih Altaylı, sen ne biçim bir Galatasaraylı'sın? Galatasaray yönetimini itibarsızlaştırmak senin işin midir? Bunu hakaret olarak kabul ediyorum.

Bunun sorumlusu sen ve yönetimin.

Ünal Aysal sen görevdeyken kaç tane erken seçim yaptın ve sonuncusunda da bırakıp kaçtın. Beni beğenmeyebilirsin ama bugün bu açıklamaların zamanı mı? Neden? Ünal abiye şunu söylemek istiyorum. Beni beğenmeyebilirsin. Eleştirebilirsin, hiçbir lafım yok. Bugün ne gerekçesi var, şampiyonluğa gidiyorum. Fatih hoca gibi Galatasarayımız'a 6 şampiyonluk kazandıran biriyle işe başladık. İşin sonunda da şampiyonluk hedefimiz var. Ne gerek var 3,5-4 sene önceki konuyu gündeme getiriyorsun. Bir kişi çıksın desin ki bir sebebi olması gerekir. Muradınız ne? Fatih Terim'i tekrar gündeme getirip, tartıştırımakla neyi hedeflediğini çık söyle. Derdin neydi...

Burada söyledikleri yüzde yüz dogru.

Hiç hata yapmadık mı? Biz de elbette hatalar yaptık ama asla Galatasaray'a yanlış yapmadık.

Hemen bugün istifa etmesini gerektirecek hatalar yapti, hemen bugün defolmasi gerekiyor.



Upuzun bir aradan sonra tamamen hemfikiriz.
 
çatıyı zamanında kapatmayıp 27,5 milyon lira borç almışız gsgm den ve bugüne kadarda ödememişiz. bu borç bugüne kadar faiz ve cezalar eklenerek 90 milyon liralara kadar gelmiş.

dursun özbek biz bu 90 milyon lirayı ödemeyelim onun yerine spor salonu yapalım demiş ve ikna etmiş gsgm nü.

dursun özbeki başka konularda yerden yere vurabiliriz ama bu iş GS a büyük hizmettir.
 
çatıyı zamanında kapatmayıp 27,5 milyon lira borç almışız gsgm den ve bugüne kadarda ödememişiz. bu borç bugüne kadar faiz ve cezalar eklenerek 90 milyon liralara kadar gelmiş.

dursun özbek biz bu 90 milyon lirayı ödemeyelim onun yerine spor salonu yapalım demiş ve ikna etmiş gsgm nü.

dursun özbeki başka konularda yerden yere vurabiliriz ama bu iş GS a büyük hizmettir.

Hiç bi dediğine inanasım gelmiyo bu adamın.
Resmen başkaları tarafından görevlendirilmiş bi casus gibi


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Üst Alt