Dursun Özbek'ten Zarar Rekoru! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dursun Özbek'ten Zarar Rekoru!


fft226_mf8809675.Jpeg

Süper Lig'in bu sezon ekonomik durumu en çok tartışılan Galatasaray, Başkan Dursun Özbek'le zarar rekoru kırdı.


ZARARI 5'E KATLADI

Sarı-kırmızılılar henüz 1 Haziran 2016-28 Şubat 2017 arası 9 aylık dönemde 240 milyon TL zarar açıklayarak bir yıllık öngörülen zarar miktarını şimdiden aştı. Tüm Süper Lig kulüplerinden fazla olan bu miktar, aynı zamanda bir önceki yılın aynı dönemde açıklanan 54 milyon TL'lik zararın tam beş katı oldu.

FATİH İŞBECER'İN OLAY RAPORU

Yönetimde görev yaparken Dursun Özbek ve kardeşi Mehmet Özbek'le ters düşerek görevinden ayrılan Fatih İşbecer, geçtiğimiz yılın mayıs ayında Haziran'da başlayan yeni mali dönem öncesi bu zararı öngörüp, dönemin iki finans direktöründen biri olan Gözde Turan'a bir rapor hazırlattı.

ZARARLA İLGİLİ YÖNETİM UYARILDI

Bu rapor doğrultusunda önlem alınmazsa kulübün karşı karşıya kalacağı zarar miktarıyla ilgili yönetimi uyardı. Raporda UEFA cezası dolayısıyla düşen gelirler, ekonomik riskler, kur riski, futbolcu maaşları, yüksek bonservislerin hepsinin etkisi hesaplanmıştı.

ÖZBEK HİÇ DİKKATE ALMADI

Ancak, Mehmet Özbek ile süregelen katı görüş ayrılığı ve tartışmaları dolayısıyla başkan ile bir süredir arası açık olan Fatih İşbecer'in sunduğu bu rapor ve Sedef Hacısalihoğlu ile ilgili tespitleri Dursun Özbek tarafından dikkate alınmadı.

FİNANS DİREKTÖRÜNÜN İŞİNE SON VERDİ

Hatta bu rapor üzerine başkan Dursun Özbek, İşbecer'in raporunu hazırlayan ve daha önce Garanti Bankası, Toyota ve Ford'da üst düzey yöneticilik yapan ikinci finans direktörü Gözde Turan'ın işine son verdi. Finansta da tüm yetkiyi diğer finans direktörü Sedef Hacısalihoğlu'na devretti ve onu tek yetkili yaptı.

FİNANSAL DARBOĞAZ İLE İLGİLİ SUNUM

Fatih İşbecer, bu kararın üzerine yönetim kurulunu harekete geçirmek istedi. Olağan yönetim kurulu toplantısında kulübün vahameti gittikçe artan finansal darboğazı ile ilgili bir sunum yaptı. Yönetim ile planlarını paylaştı ve destek istedi ancak yönetim kurulu üyelerinden de arzu ettiği desteği alamadı.

VAHAMETİ GÖSTERDİ, İSTİFA ETTİ

Bunun üzerine hem finans için hazırladığı raporu hem de 2016-2017 stratejisi için hazırladığı raporu başkana ve yönetim kurulu üyelerine teslim edip, gidişatın da vahametini ifade ederek Galatasaray'dan istifa etti. Basına ise istifa, "Fatih İşbecer finans direktörü olarak lise arkadaşı Gözde Turan'ı göreve getirdi. Turan kovulunca da İşbecer istifa etti" diye yansıdı.

BİRKAÇ TEDBİR KARARI YETEBİLECEKTİ

İşbecer katı bir mali disiplin uygulamak gerektiğini söylerken Başkan Dursun Özbek bunun aksini savunarak rekor zararın baş mimarı oldu. O dönemde belki de alınacak birkaç tedbir kararı, Galatasaray'ın mali dengesini bu kadar bozmayacaktı.

İKİ KADIN BİR KOLTUK

Kaldı ki Başkan Özbek görevine son verdiği Gözde Turan'ı birçok aday içinden seçmişti. Turan'ın kovulması konusundaki basına sızdırılan diğer bir söylenti de "İki kadın bir koltuk! Sedef Hacısalihoğlu ile Gözde Turan'ın mücadelesinde finans direktörlerinden Gözde Turan'ın işine son verildi" olmuştu

FLORYA VE RİVA'DA HEDEF TUTMADI

Gelinen noktada İşbecer ve Turan'ın öngörüleri gerçekleşmiş bulunuyor. Riva ve Florya elden çıkmasına rağmen borcun istenilen seviyeye çekilememesi, başkanın tabiriyle son kurşun olan Riva ve Florya'nın paraya çevrilmede hedefi tutturamaması...

VE ÖNGÖRÜLER GERÇEKLEŞTİ!

Son mali genel kurulda yaşananlar, kurul sonrası kürsüden eleştiri yapan üyeleri disipline vererek camiaya gözdağı verme çalışmaları, hükümete yakın durmak adına verilen ödünler ve bu tavır nedeniyle tüm federasyonlar karşısında dik duramama, başarısız sportif sonuçlar yönetimin ömrünü kısalttı.

A Spor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İnşallah batarız tmsf el koyar bize. Liseli ak gezenler olduğu sürece 2 ileri 10 geri yaparız

J7 PRIME cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
büyük kulubün büyük zararı olur , başkanımız vizyon sahibi bir adam.

dünya yıldızlarını transfer ederken iyi sonra hesap tutmayınca kötü.

yok öyle yağma , transfer için o kadar emek harcayan , yıldızları bir bir getiren başkanımıza taraftarımız nankörlük ediyor.
 
Bu adam kesin Galatasaraylı değil.

Bir şekilde gittiği gün bugün arkasında duranlarin da sonunu getirecek
 
Böyle bir tipin kâr etmesi olanaksızdı zaten. Şu yamuk ağıza, şu fil kulaklarına, şu yağlı surata bak. Sıfatına tükürdüğümün erkek güzeli sefil Bilo'su.
 
Sadece Dursun da değil. Bütün bir lisenin elinden kurtulmadıkça bu kulüp, hayatta iflah olmaz. Anca işte periyodik aralıklarla gelen 2-3 yıllık başarı rüzgarlarıyla idare eder, sonra yine çöküşe geçeriz.
 
Şuna eminim ki; sırf GSC forumu içerisinden 10-15 kişilik bir scouting ekibi ve genel anlamda futbol aklı olacak bir topluluk oluşturulsa ve transfer anlamında tüm yetki bu topluluğa verilse, maksimum 3 yıl içerisinde, minimum UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu gelir. O kadar da iddialıyım ama maalesef, kulübü yönetenlerin tek derdi para. Tek misyonları soygun.
 
Üst Alt