Dürüst: "Bu takım boş değil" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Dürüst: "Bu takım boş değil"


Galatasaray'da başkan adayı Ünal Aysal'ın ekibi HABERTÜRK'ü ziyaret etti.

629367_detay.jpg


Galatasaray’da başkan adayı Ünal Aysal’ın 2. başkanı Ali Dürüst, HABERTÜRK’e konuştu: “Eldeki takım boş değil. Mevcut yerlilerin üstünde Türkiye’de kaç isim var? Hadi eldekileri gönderdik, yerlerine kimi alacağız? Zaten Türkiye’de yıldız yetişmiyor.”



Galatasaray’da 14Mayıs’ta yapılacak olağanüstü seçimde başkanlığa adaylığını koyan Ünal Aysal’ın, 2. başkanı Ali Dürüst ve yönetimlistesindeki iki önemli ismi Celal Gürcan ile Abdürrahim Albayrak, HABERTÜRK’ü ziyaret etti.



Seçimi kazanmaları halinde, ilk icraatlarının teknik direktör sorununu çözmek olacağını belirtip, “15Mayıs’ta yeni hocayı bulmaya çalışacağız. Aslında iyi bir takıma sahibiz. Ama hastalığı tedavi etmeliyiz” dedi. İşte Dürüst’ten projelerle ilgili çarpıcı açıklamalar: “Transfer politikamız, yeni hocaya endeksli olacak. Onun istediği oyuncular alınacak. Elimizde bir takım var. Soruyorum size, bu takımdaki yerlilerin üstüne Türkiye’de alabileceğiniz kaç isim var? Hadi gönderdik, yerlerine kimi alacağız? Sizce Semih mi, Baros mu? Zaten Türkiye’de yıldız yetişmiyor. İşte Arda, dünya çapında bir yıldız. F.Bahçe’de Emre var, Gökhan Gönül, Volkan gibi isimleri de konuşabiliriz. Trabzon’da Selçuk ve belki 1-2 isim daha. Eldeki takım boş değil. 20 oyuncu gönderip 20 tane alamayız.



‘BAŞKANIN DENGELERİ BOZULDU’

Arda dünya yıldızı ki ona İspanya’dan o parayı veriyorlar. Bir de giden Elano, Lincoln, Keita ve Misimovic var. Başarısızlığın nedeni, sık hoca değişiklikleri. Yönetimdeki kavga başkanın da dengesini bozdu, mekanizma işlemedi. Takım kötü diye başarısız olunmadı. 3-4 tecrübeli yabancı alacağız. Bir şey verecek isimler olacak. Yeter ki Florya’daki o sinerjiyi yakalasınlar.”



‘ARDA, GİTMEK İSTİYORSA GİDER'

Arda gitmek istiyorsa gider. Ama biz kalmasından yanayız. Karar kendisinin. Bu işe soyunacak ve aklını verecekse kalmasını isteriz. ‘Lanet olsun’ diyor ve eleştirilerden bunalıp kaçmak için gitmek istiyorsa, bu da bir hayat felsefesidir. Bizim de kararına karşı söz söylemeye hakkımız olmaz. Arda’nın ayrılması için maddi açıdan bir neden yok. Burada zaten daha fazlasını alıyor. Eğer aklı dinç olmazsa, zaten o topa da istediği gibi vuramaz.



'F.BAHÇE DAHA YAKIN'

Fenerbahçe şampiyonluğa yakın. Trabzonspor’un da şansı var. Yani her şey olabilir. Eğer Fenerbahçe bu sezon da şampiyonluğu son dakikada kaçırırsa, bizim 14 yıl şampiyon olamadığımız dönemden daha büyük bir yıkım yaşarlar. Aziz Bey’e de bazen hak veriyorum. Çünkü büyük takımlar, şampiyon olamazlarsa taraftar kaybetme riski var. Şampiyon olmak da öyle kolay iş değil. Biz 4 yıl üst üste şampiyon olduğumuz dönemde bile her maç kalp krizi geçiriyorduk. Hagi burnu ile gol atıyordu, Hakan’ın sırtına çarpıyordu ama kazanmasını biliyorduk. Zaten büyük takım da şartlar ne olursa olsun kazanır ve şampiyonluğa ulaşır. “Şu an yönetim yok, 2 ay önceden bırakmışlar. Yeni yönetim yok. Çünkü seçim yapılmadı. Hoca yok, takım yok... Yapacak çok işimiz olduğu ortada. Önce Florya’dan işe başlamalıyız. Yeni bir hocayı takımın başına getireceğiz. Ama şu an kimseyle görüşmedik çünkü daha seçilmedik. Kimseyi de incitmemek lazım. Biz artık gönlümüzden geçene bakma durumunda değiliz. Ünal Bey’e söyledim; hoca kim olursa olsun, başkan her zaman kendisi ile irtibat halinde olmalı. Bunları düşününce de hoca için kararı kendisi vermeli. Devamlı olarak Fatih Terim, Mircea Lucescu ve Eric Gerets’in isimleri yazılıyor. Ama bunların dışında bir hoca da olabilir.



DÜRÜST’TEN İNCİLER



Seçim büyük sürpriz oldu

Açıkçası 3 Mayıs’taki mahkemeden seçim kararının çıkacağını kimse beklemiyordu. Bu iş daha da uzayabilirdi. Bu yüzden tam da ‘Seçim olmayacak’ derken herkes hazırlıksız yakalandı. Eskiden seçimler Mart ayında olurdu. Göreve geldikten sonra lig bitine kadar 2 ay tecrübe kazanırdınız. Ama şimdi Mayıs’ta olacak ve önümüzdeki sezon için hazırlanma zamanı çok az. Eski yönetimlerden de en az 4-5 kişi yeni yönetimde görev alırdı. Şimdi böyle bir şey yok. Düşünsenize, en tecrübeli isimler biziz. Ama biz bile yöneticilik yapmayalı 6-7 yıl olmuş.



Projelerimiz...

3 ana projemiz var. İlki mevcut borçları yapılandırmak. Borçları yeni bir takvime yaymak için Ünal Bey şimdiden bankalarla görüşüyor. 2.’si Riva’nın üzerindeki ipotekleri kaldırmak. 3.’sü de futboldaki yapılandırmayı gerçekleştirmek ve transferler için kısa vadede kaynak yaratmak. Bu 3 unsur öncelikli konularımız. G.Saray’ın yeni bir kana ve hırsa ihtiyacı var. Biz onun için buradayız ve gönüllü olarak bu işe soyunduk.



Saracoğlu’nda UEFA’yı alabilirdik

Beni üzen en büyük olay, geçtiğimiz yıllarda F.Bahçe Stadı’nda 2. UEFA kupasını alma şansını kaçırmamız oldu. O yıl biz Kadıköy’de final oynayabilirdik. G.Saray, F.Bahçe Stadı’nda UEFA kupasını kaldırabilirdi. Ama ne yönetim ne de takım buna konsantre olmadı, lige asıldılar. Dünyadaki bir ilki de böylece kaçırmış olduk.



Kocaman nasıl başarılı oldu?

Takımın yaşadığı durumun sebepleri var. Siz yönetim olarak çıkıp maçtan sonra ‘Ben bile istifa diye bağıracaktım’ derseniz, o zaman futbolcunuz da etkilenir, taraftarınız da. Bunları unuttuk, yok Arda’nın pantolonu yok başka şeyleri tartıştık. Bu bir hastalık dönemi. Ama iyi bir teknik direktör, güçlü bir yönetim ve başkan ile birlikte tedavi edeceğiz. Hocanın başarısında başkan ve yönetimin de payı vardır. Aykut Kocaman nasıl başarılı oldu? Aziz Yıldırım arkasında durmasaydı, başarılı olabilir miydi?



Başkanlar yakın olmalı

G.Saray başkanının F.Bahçe başkanı ile yakın oluşunu yanlış bulmuyorum. Üç büyük camianın başkanı da birbirleriyle görüş alışverişinde ve dostluk içinde olmalı. Onların yakın olmaları rekabeti ortadan kaldırmaz. Bu camialar diğer camialara örnek olmalılar.
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



Şu yerliler kalitesiz lafını bir kenara bıraksak?Takım kalitesi düşük.Yerli kaliteside,yabancı kaliteside düşük.
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



Ünal Aysal acikladi bunu... isim verip bunu bunu gönderecegim derseniz o oyuncuyu planladiginiz paraya satamazsiniz demisti...



Tüm türkiye biliyor kalitesiz oldugumuzu



Türkiyede bu yerlilerin üstüne alınabilecek kaç yerli var diyo.Şu an alınabilecek en az 9-10 tane yerli var bence.Selçuk,Hamit,Ekici,Serdar K.,Ersan,Ceyhun,Alper Potuk,Mustafa Pektemek,Volkan Şen daha sayamadığım ve bizim kadrodakilerden çok daha kaliteli olan bir sürü gurbetçi var
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



Yabanci ve yerli kalitesini ETUD ettim (alinabilecek oyunculari hesaba katarak)



Yerli kalitesi- 8/10

Yabanci kalitesi- 5.5/10



iyi gunler
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



eğer böyle düşünüyosalar başarısız olacaklar peşin olarak söyliyim

3-4 tane havaalanı transferiyle kandırılacak değiliz

yerli omurgası oluşturulmalı

benim hayalimdeki ilk 11e şuandaki yerlilerden sadece Arda ve Sabri girebilir hadi Servet ve Yekta da olsun

bunlar dışında elimizde yerli yok ve Arda gidecek Servet her an gidebilir

kalıyo geriye Sabri ve daha kendini tam ispatlayamayan Yekta

bu mu boş olmayan kadro ?

bu kadroda mı var potansiyel ?





ama işin içinde şöyle bir taktik de olabilir:

1- eldeki yerlileri kötüleyerek piyasa değerlerini azaltmamak.

2-"Ünal Aysal takımı silbaştan kuracak !!!" manşetleri atılmaya başlanırsa 3 milyon euroluk oyuncu biz almaya kalkınca 6 milyon euro olur

menajerler ve takımlar bize oyuncu satma yarışına girer.

eğer yöneticiler gidip gazeteye bu açıklamaları yapıyolarsa bi bildikleri vardır diye umuyorum...
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



Bahsettigi oyuncular farkli. Milli Takima secilen 6-7 futbolcudan bahsediyor. Onlari göndermek dogru degil diyor. Sarp kalacak demiyor ki :D



Bahsettigi isimler Servet, Yekta, Arda, Sabri, Kazim, Hakan Balta vs. Ve mesela Fatih Terim bu adamlara ayar cekebilir.
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



Bahsettigi oyuncular farkli. Milli Takima secilen 6-7 futbolcudan bahsediyor. Onlari göndermek dogru degil diyor. Sarp kalacak demiyor ki :D



Bahsettigi isimler Servet, Yekta, Arda, Sabri, Kazim, Hakan Balta vs. Ve mesela Fatih Terim bu adamlara ayar cekebilir.



O değil de benim düşündüğüm Hamiti Selçuğu alamazsak kimi alacaz?Bunların alternatifleriyle bunlar arasında dağlar kadar fark var
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



vay anam vay , dürüst bombayı patlatmış, kendisinin gecmiş dönem yöneticikleri ve demecleride aklıma gellince gülsemmi ,ağlasammı karar veremedim ,işimiz allaha kalmış..
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



Yerlilerin tamamını gondermek mumkun degil beyler boyle demek zorunda.



Taraftarın istemedikleriyle mecburen yollar ayrılır sıkıntı yapmayın onlar belli zaten.



Aydın Aykut Sarp Barıs Balta falan bunlar gider
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



Umarım tüm yabancılarımız yaşlı olmaz.

Pirlo mesela ona tamamım.

Ama genç dinamik isimler de alınmalı.

Yaşlı kadroyla başarı çok zor. Yaşlı ve gençlerden oluşan bir kadro lazım Galatasaray'a



Ama takımın boş olmadığına katılıyorum. Arda, Sabri, Emre Çolak, Yekta, Baros, Culio gibi oyuncularımız var. Yine de kadromuz çok eksik. Mükemmel bir sağ açık, 2 tane sağlam stoper ve 2 orta saha oyuncusu şart. Sol bek bir türlü tutturamıyoruz. İnsua giderse bir sol bekte şart. Kalecimiz zaten yok. Ve üstelik yabancı sınırı düşünülerek doldurulmalı bu mevkiler...
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



Adam bütün yerlilerimiz çöp dese bunun takıma ne faydası olacak hepsini bu sene gönderemeyeceğimiz aşikar. Bu yüzden "köprüyü geçen kadar ayıya dayı demek"
 
Cevap: 'Bu takım boş değil'



hacı tamam hepsi kaliteli ama satalım avrupaya ihraç edelim hepsini bizi orda temsil etsinler lütfen biz bu kalitelileri hakketmiyoruz :(
 
Üst Alt