Eboue, AIDS'e Yakalandı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Eboue, AIDS'e Yakalandı!


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
130318_emmanuel-eboue.jpg

Süper Lig'de 2011-16 sezonları arasında Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue'nin AIDS'e yakalandığı öğrenildi.


Bir dönem Galatasaray forması giyen 34 yaşındaki Eboue, KKTC ekiplerinden Türk Ocağı Limasol’a transfer edildi. Yıldız sporcu burada sağlık kontrollerinden geçirildi.

Ancak 34 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcuda “HIV virüsü” tespit edildi.

Oyuncunun menajeri olan Tekin Birinci, sosyal medya hesabı üzerinden “Maalesef Eboue’nin sağlık sorunu gerçek ama hemen felaket tellallığı yapılmasın. Kan değerlerinde olumsuzluklar görüldüğü için bu gece İngiltere’ye uçacak, gerekli tetkikler orada yapıldıktan sonra sağlıklı bilgi edinebileceğiz” dedi.

AIDS’e yakalandığı menajeri tarafından doğrulanan Eboue’nin durumu spor dünyasını şoke etti.

GSCimbom Portal
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ebüe reys demekki geçmişte diğerleri gibi gülü maskeyle koklamayı reddetmiş tercih meselesi geçmiş olsun :(
 
Gerçekten üzücü bir haber lakin en azından geçmişe göre Eboue çok şanslı, zira günümüzde HIV/AIDS; tanı ve tedavisindeki gelişmeler sonucunda artık ölümcül bir hastalık değil; diyabet gibi hipertansiyon gibi kronik bir hastalık.
Yeni ilaçların kısa ve uzun dönemde etkinlikleri daha fazla ve bu ilaçlar ile hastaların fiziksel görünümünü bozan, yaşam kalitesini düşüren yan etkilerin görülme riski de büyük ölçüde azaldı. Ayrıca son dönemlerde kullanılan ilaçların tek tablette sunulması hastalara büyük kullanım kolaylığı sağlıyor. Aşılar ve özellikle virüsün vücuttan tamamen atılması yani 'kür' son zamanlarda üzerinde en çok çalışılan konulardır. Yani kısacası; yakın bir gelecekte hastalığın tamamen tedavi edilmesi mümkün olacaktır.
Oysa zamanında, kazandıkları onca servete ve şöhrete rağmen bu hastalıktan hayatını kaybeden o kadar çok ünlü var ki (Rock Hudson, Freddie Mercury ,
Anthony Perkins, Ofra Haza, Isaac Asimov, GiaCarangi, Arthur Robert Ashe, Baltimora vs.) saymakla bitmez; Eboue günümüzde yaşadığı için gerçekten çok şanslı. Allah’tan kendisine ve yeryüzünde hasta olup derman bekleyen herkese acil şifalar diliyorum.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt