Editör Yorumu | Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Nasıl Sonuçlanır? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Editör Yorumu | Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Nasıl Sonuçlanır?


VrGkkj.png


Dev derbi geldi çattı! Fenerbahçe, Kadıköy'de Galatasaray'ı ağırlıyor. Karşılaşma öncesi Goal editörleri, mücadele hakkındaki görüşlerini bildirdi.


nOaXXB.png


SERTAÇ KÜÇÜKELÇİ:
Derbilerde tüm takımların statlarının tamamlanmasının ardından ihtiyacı olan takımın istediğini aldığını görüyoruz. Bu durumda Fenerbahçe şampiyonluk yarışına tutunmak adına bir adım önde gözüküyor. Ayrıca sarı lacivertli takımın oyun yapısının da Galatasaray'ın oyun tarzına ters geleceğini geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray-Konyaspor maçında gördük. Fenerbahçe, Başakşehir maçında yaptığı baskının bir benzerini yaparsa Galatasaray savunması hatalar yapmaya müsait. Hücum oyuncuları da Konyaspor'a göre çok daha etkili olduğu için Fenerbahçe'nin bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

SKOR TAHMİNİ: Fenerbahçe 2-0 Galatasaray


1J3885.png


SÜLEYMAN TETİK:
Kadıköy’de yıllardır değişmeyen bir gelenek ve Galatasaray’ın bu sezonki deplasman fobisini göz önüne aldığımızda, Fenerbahçe'nin büyük maçlardaki başarılı grafiğini de işin içine katarak düz mantıkla sarı-lacivertlilerin bir adım önde olduğunu düşünebiliriz ama atlamamamız gereken detaylar da var. Örneğin Fatih Terim gibi...

Evet, Galatasaray şu ana dek hiçbir büyük maçta galip gelemedi ama Terim döneminde bu problemin çözüleceğini düşünüyorum. Aykut Kocaman’ın oyun felsefesi Galatasaray’ın dayanılmaz hücum hattını durdurmaya yönelik olacak.

Galatasaray kazanır demek zor gibi görünebilir ama akıllara şu da gelmiyor değil; ‘’Bu sene değilse ne zaman?’’. Türlü türlü nedenleri göz önüne aldığımızda bu derbinin her anlamda öncekilerden daha mühim olduğunu görebiliriz.

Sonucu tahmin edilmesi zor olan derbide kazananın Galatasaray'ın Fatih Terim faktörüyle kazanacağını ve ezeli rekabette yepyeni bir sayfa açacağını düşünüyorum.

SKOR TAHMİNİ: Fenerbahçe 1-2 Galatasaray

nOaXv5.png


ALP ÇOLAK:
Galatasaray bu sezon Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'le oynadığı dört maçta toplam 10 gol yedi, sadece 2 gol atabildi. Sahaya kompakt bir şekilde yayılabilen, merkezde topla oynama becerisiyle öne çıkan oyunculara sahip ve direkt hücumlarda etkili olabilen dört takıma karşı ortaya koydukları bu görüntü hiç iç açıcı değil. Bu ekiplerin arasında en sert merkez oyununa sahip olan takım Fenerbahçe. Kadıköy'deki 19 yıllık serinin pek bir önemi yok - bu seri 59 yıl olsa bile 60. yıldaki maç için bir öneme sahip olmayacak. Maçların sonucunu geçmiş değil, bugün belirler. Bugünün saha içi eşleşmelerine baktığımda Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın canlı hücum elemanlarını etkisiz hale getirebilecek kaynaklara sahip olduğunu görüyorum. Sarı kırmızılı ekibin geri dörtlüsünün defolarını da hesaba kattığımda, tercihimi Fenerbahçe'den yana kullanmaktan başka çarem yok.

SKOR TAHMİNİ: Fenerbahçe 3-1 Galatasaray

gOD7NZ.png


MEHMET CAN ÜNLÜ:
Fenerbahçe'nin derbi maçlardaki iç saha üstünlüğü hepimizin malumu. Ayrıca şampiyonluk umutlarını sürdürebilmeleri adına kazanmaktan başka çareleri yok. Ancak Aykut Kocaman'ın kadro tercihleri ve benimsediği oyun anlayışı da ortada. Bu anlayışın, böylesine kritik bir derbi maçını kazanmasını pek beklemiyorum. Maçın tamamen Galatasaray'ın kontrolünde geçeceğini tahmin ediyorum ancak sarı-kırmızılı takımın da duran top ve yan toplar da dahil olmak üzere savunmada yaşadığı zaaflar sorun yaratabilir. Gollü bir beraberlik tahmin ediyorum ama Galatasaray galibiyeti de benim için kesinlikle sürpriz olmayacak.

SKOR TAHMİNİ: Fenerbahçe 1-1 Galatasaray


5D3ZAD.png


YAĞIZ OKUL:
Derbiyi teknik adamlardan ve onların alışkanlıklarından görmek gerekebilir. Aykut Kocaman'ın Başakşehir maçındaki gibi önde baskı yapmasını beklemiyorum. Kocaman, Galatasaray'ın Rodrigues, Belhanda ve Feghouli ile yakalayacağı kontra ataklardan çekinecektir. Diğer yandan Fatih Terim için Kadıköy'deki derbi bulunmaz fırsat. Terim, bu maçta alınacak galibiyetin 19 yıllık seriyi sonlandırmanın yanı sıra, bu sezonki deplasman kâbusunu bitireceğini ve şampiyonluğu kolaylayacağını bilecektir.

Takımlar tarafından bakarsak ise Fenerbahçe'nin iç saha avantajını kullanacağını görmek, Galatasaray'ın ise deplasmanda zorlanacağını beklemek zor olmayacaktır.

Kadro seçimleri değerlendirildiğinde özellikle Bafetimbi Gomis'in, Roman Neustadter ve Luis Neto'nun bulunduğu bir stoper hattı arasından çıkıp, gol atacağını düşünüyorum.

Son yılların en önemli derbisinde teknik direktörlerin maça damga vurmasını, Galatasaray'ın seriyi sonlandırmasını bekliyorum.

SKOR TAHMİNİ: Fenerbahçe 1-3 Galatasaray

azaV47.png


ONUR ÖZGEN:
Fenerbahçe - Galatasaray maçlarında yıllardır değişmeyen iki gelenek var. Birincisi, maçlar Kadıköy'de oynanıyorsa, sonucunda Fenerbahçe asla kaybetmiyor. İkincisi, maçlar hangi statta oynanırsa oynansın, ortaya kaliteli bir futbol çıkmıyor. Birinci gelenek bu maçta sona erer mi, pek sanmıyorum. Ama daha önemlisi, ikinci geleneğin sona ermesi ve adına yakışır kalitede bir maç izlememiz.

SKOR TAHMİNİ: Fenerbahçe 2-2 Galatasaray


GOAL.COM
 
Derbileri kaliteli futbol izlemek beklentisiyle takip edenlerin kafasında vazo kırmak istiyorum. O yüksek gerilim de Akıcılık ve konsantrasyon ve bunun sonucunda kaliteli futbol esintileri çıkması çok mümkün bir olay değil hala bunu idrak edemiyor olmaları korkunç. İzleme kardeşim o zaman. Bu müsabakalarda ana tema taraf olmak üzerine.
 
Üst Alt