eduardo camavinga | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
eduardo-camavinga-im-einsatz-fur-stade-rennes-1557824232-22245.jpg


Rennes'in 17 yaşındaki ön liberosu tabii bu tarz Afrikalı oyuncuların yaşından emin olmak zor ama kağıt üstündeki yaş bu, oyuncu Angola asıllı Fransız, 1.82 boyunda ve solak. Geçen devre arasında A takıma çıkarıldı ve şans bulmaya başladı, bu sezona da Fransa Süper Kupası ve ligin ilk maçında ilk 11 oynayarak başladı ve iki maçta da 90 dakika sahada kaldı.

Oyuncunun en önemli özelliği çok hareketli, oynadığı bölgede çok iyi alan presi yapıyor ve temaslı oyunu da seviyor, topu aldığında da kısa dribblinglerle boş alana çıkartıp, yakınındaki arkadaşına gönderiyor. Bu noktada riskli pas kullanmayı pek sevmediğini söyleyebilirim daha basit oynuyor ancak bu zamanla özgüven kazanarak geliştirebileceği bir özellik. Solak olduğu için midir bilmiyorum ama top ayağına yakışıyor kesinlikle, yaşına göre fiziği de gayet iyi.

Oyuncuyla ilgili gördüğüm temel sıkıntı ön libero özelliklerinin ötesine pek geçmiyor oluşu yani rakip ceza sahasına pek girmiyor dolayısıyla box to box bir oyuncuya evrilme ihtimali de düşüyor bu yüzden pas atıp sürekli boş alana gidip top almaya çalışması önemli bir artıyken skora yönelik hamleler yapmaması şu an için eksi.

Kafa toplarında da fena sayılmaz. Eksilerinden biri de ikili mücadelelerde eğer çalım yerse sert fauller yapabiliyor bu açıdan da kart görmeye meyilli olduğunu düşünüyorum.

Hem sol iç oynayabilecek hem de oyunu rakip yarı alana yıkabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, ben çok beğendim izlediğim kısa bölümlerde.

Sakatlık yaşamazsa iyi yerlere gelecektir, tm değeri 4 milyon euro gözüküyor ancak şu an için maksimum ederi o, bu sene düzenli oynamaya devam ederse sezon sonu 10 m euro civarına Lyon gibi takımlara gidecektir, keşke biz alabilsek şu tarz adamları.

Oyuncunun yaşından dolayı genel bir skills videosu yok, bir kaç tane maçta neler yaptı videosu var, son maçında yaptıklarını linkten izleyebilirsiniz.

 
Menez 17 yaşında hattrick yapmış,o hattrick Lig 1 de hala kırılamamış

First class topçu olacak deniyordu o da gelişim çok önemli işte

Sol ayaklı olması avantaj,sağlam kumaş büyük kulüplere hemen atlarsa hata yapar
 
Bebenin, yaşıtı Mustafa Kapı kadar fiziği var, teknik direktörü PSG karşısında 11 başlatıp 90 dakika şans vermiş. Biz ligin yeni takımı karşısında Selçuk'u 11 başlatıp 90 dakika oynatıyoruz. Sanki şu maçta Mustafa başlasa 3 gol yedirecek. Ligue 1'de bugüne kadar 17 yaşından gün alan oyuncular toplam 8 maç oynamış, bu bebenin tek başına 6. Ligue 1 maçıymış. Sonra Türkiye'de 24 yaşında Dorukhan'a genç yıldız derler tabi, o yaşa kadar adam akıllı şans vermiyorlar ki.
 
Bebenin, yaşıtı Mustafa Kapı kadar fiziği var, teknik direktörü PSG karşısında 11 başlatıp 90 dakika şans vermiş. Biz ligin yeni takımı karşısında Selçuk'u 11 başlatıp 90 dakika oynatıyoruz. Sanki şu maçta Mustafa başlasa 3 gol yedirecek. Ligue 1'de bugüne kadar 17 yaşından gün alan oyuncular toplam 8 maç oynamış, bu bebenin tek başına 6. Ligue 1 maçıymış. Sonra Türkiye'de 24 yaşında Dorukhan'a genç yıldız derler tabi, o yaşa kadar adam akıllı şans vermiyorlar ki.
9 olması lazım, geçen sezon 7 maç oynamıştı.
 
Alsak tam kulübede çürütülecek bir yeteneğe benziyor. 88de falan sokarız.
Kumaşı iyiye benziyor az biraz vücut kasarsa peşine takılan çok olacaktır.
 
Kasım 2002'de Angola'da doğan Camavinga, henüz bebekken ailesi ile birlikte Fransa'nın Bretonya bölgesine taşındı.

Genç futbolcu, 6 yaşında bölgesel kulüp olan AGL-Drapeau Fougeres'de futbol oynamaya başladı. Aynı zamanda judo yapan Camavinga, tamamen futbola odaklanmak için judoyu bırakmaya karar verdi.

Genç yaşına rağmen hızı, çok yönlülüğü ve soğukkanlılığı yaşınının çok ötesinde bir seviyedeydi.

Kulüpteki antrenörü Jo Burel, Camavinga için "İlk kez böyle bir oyuncu gördüm. Skoru korumak istediğimizde onu savunmaya koyardık, skora ihtiyacımız olduğunda onu hücuma koyardık. İkisini birden yapma yeteneğine sahipti." diyor.

Rennes akademisi, pilot takımı olan AGL-Drapeau Fougeres'de oynayan Camavinga'nın yeteneklerini erken fark etti ve 11 yaşında futbolcuyu genç takıma kazandırdı.

01(139).jpg


Rennes'de genç takımlarda gösterdiği performansla gençlik ve rezerv takım koçu olan Julien Stephan'ın dikkatini çekti. Camavinga'nın gelişimi o kadar hızlıydı ki 16. yaşını kutladıktan sadece 1 ay sonra kulüple ilk
profesyonel sözleşmesini imzaladı ve Rennes tarihinin en genç futbolcusu oldu.

Nisan 2019'da Camavinga, Angers karşılaşmasında ilk defa şans buldu. Şimdilerde Barcelona forması giyen Ousmane Dembele de Rennes formasıyla ilk maçına Angers karşılaşmasında çıkmıştı.

Yedek olarak çıktığı birkaç maçtan sonra Camavinga, Mayıs ayında oynanan Monaco karşılaşmasında ilk 11'de şans buldu.

Genç futbolcu, Avrupa'nın en iyi beş ligi arasında 01 Ocak 2002'den sonra doğup da maça 11'de başlayan ilk futbolcu oldu.

Camavinga, yeni sezonda da yerini korumayı başardı ve Montpellier ile oynanan açılış maçında sahadaki yerini aldı. Rennes, 10 kişi kaldıktan sonra bile orta sahada gösterdiği performansla göz doldurdu. Girdiği ikili mücadelelerin yüzde 63'ünü kazandı ve 41 pasın sadece birisi hatalıydı.

PSG performansı büyük yankı uyandırdı

Geçtiğimiz hafta sonu PSG'ye karşı oynadığı futbolla muhteşem performansını devam ettirdi.

Fransız devine karşı mücadeleden kaçmadı. Topu almak için boş alanlara koşu yaptı. Takımını hücuma çıkarttı ve pas atacak arkadaşını bulamadığı zamanlarda topu kendisi ileri taşıdı.

Camavinga, şimdiye kadar hücum yetenekleri kısıtlı savunmacı orta saha oyuncusu olarak görüldü ancak geçiş oyununu çok iyi oynaması onun harika bir iki yönlü orta saha oyuncusu potansiyeline sahip olduğunu
gösterdi.
 
Angola doğumlu Kongo vatandaşı ama büyük ihtimal Fransa vatandaşlığını aldığı an oraya göz kırpacaktır
 
Üst Alt