Emmanuel Eboue'yi Tanıyalım | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Emmanuel Eboue'yi Tanıyalım


BİLGİ: EMMANUEL EBOUE



Emmanuel Eboué 4 Haziran 1983’te Abidjan, Fildişi Sahili’nde doğdu.



KULÜP KARİYERİ



Eboue futbol hayatına Kolo Toure’nin de oynadığı Fildişi Sahilleri’nin ünlü takımı ASEC Mimosas takımının alt yapısında başlamıştır.Mimosas takımından Eboue kadrosunda çoğunlukla Fildişi Sahili'nden oyuncu bulunduran Belçika takımlarından Beveren’e transfer oldu.Beveren’deki ilk sezonunda 22 maçta forma şansı buldu ve gol atma başarısı gösteremedi.Bu takımdaki 2. Sezonunda forma şansı bulduğu maç sayısını 30’a çıkardı ve 2 gol kaydetti.Beveren’deki 3. Sezonunda da 23 maçta görev alıp 2 gole imzasını atan Eboue gösterdiği performansla Arsenal gözlemcilerinin dikkatini çekmeyi başardı ve Arsene Wenger'in çalıştırdığı takıma transfer oldu.



Arsenal’deki ilk sezonunda 18’i lig maçı olmak üzere 29 maça çıkıp gol atma ve asist yapma başarısı gösteremedi.Bu takımdaki 2.sezonunda 33 maça çıkıp 1 gol 4 asistlik bir performans sergiledi.Diğer sezonunda 36 maça çıkarak Arsenal formasını bırakmaya niyetli olmadığını gösterdi,4.sezonu ise Eboue’nin kariyerinde en çok maça çıktığı sezon olarak kayıtlara geçiyordu,o sezon dizindeki sakatlık problemlerinden dolayı 1.5 ay sahalardan uzak kalmasına rağmen 45 maça çıkmıştı bu maçlarda 3 gol 3 asistlik bir performans sergilemişti.2009-2010 sezonunda ise Eboue mevkiisinde Sagna ile kıyasıya mücadeleye girdi ve Arsenal formasıyla 36 maçta forma giyip 3 gol 4 asistlik bir performans sergiledi.Arsenal’de oynadığı son sezon formasını Sagna’ya kaptıran yıldız isim 27 maçta forma giydi ve takımına 1 gol 1 asitlik katkıda bulundu.



Geçtiğimiz sezon ligde oynanan maçta 90+11’de yaptırdığı penaltıyla Arsene Wenger’in gözünden düştü ve formasını kaybetti.



MİLLİ TAKIM KARİYERİ



Emmanuel Eboue Fildişi Sahili milli takımının formasını ilk kez 2004-2005 sezonununda Sudan karşısında terletti.O günden bu yana milli takım formasını 48 kez giyen yıldız isim bu maçlarda 2 golün altına imzasını attı.



OYUN YAPISI HAKKINDA BİLGİ



Asıl mevkii sağ bek olan Eboue zaman zaman sağ kanatta da oynayabilir.Yeri geldiğinde defansif orta saha,stoper ve sol bek mevkiilerinde de oynayabilen Eboue joker oyuncu kavramına örnek verilebilecek isimlerdendir.Hücuma katkısı ise; genellikle sağ bek oynamasına rağmen maç içinde sık sık kanatlardan bindirmeler yaparak,skora katkı yapar.



Eğer Galatasaray Eboue transferini gerçekleştirirse çok faydalı olacağından emin olabilirsiniz.
 
Cevap: Emmanuel Eboue'yi Tanıyalım



Wenger Sol bekte oynatdığında hiç sırıtmıyordu. Sağ kanatta oynadığında maçı yıldızı olmuşdu.
 
Cevap: Emmanuel Eboue'yi Tanıyalım



sanirim fatih hoce isi bilir. simde en mühim pozisyon orta sahanin sol tarafi.



eboue sag tarafta hemen hemen her yerinde kullanilabilir
 
Cevap: Emmanuel Eboue'yi Tanıyalım



Şuan kafamda tek bir soru işareti var oda Keita sağdaki performansını solda gösterebilirmi ? Bunun saymazsak çok iyi bir ilk onbirimiz var.Balta dışında
 
Cevap: Emmanuel Eboue'yi Tanıyalım



sol bekle stopere de birer tane adam alsak keşke. gerçi stopere ujfa geçecek artık ama ne bileyim stoperi düşününce pek bi karamsar oluyorum
 
Üst Alt