En Kötü Savunma Galatasaray'da! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

En Kötü Savunma Galatasaray'da!


P0VE3d.jpg

Evinde oynadığı derbide Fenerbahçe’ye yenilen Galatasaray’da savunma sorunu bir türlü giderilemiyor. Sarı-kırmızılı takımın son üç sezonda ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’den daha çok gol yemesi dikkat çekiyor.

Fernando Muslera gibi dünyaca ünlü bir file bekçisinin kalesini koruduğu Galatasaray, ‘İstanbul üçlüsünün’ arasında en çok gol yiyen takım durumunda.

Sezon bitime 6 hafta kala kalesinde 33 gol gören sarı-kırmızılı takım, üç büyükler içerisinde bu konuda en kötü olan takım konumunda.

Yediği 33 gole karşın 50 gol atan Galatasaray, bu alanda da iki ezeli rakibinin gerisinde kalmış durumda. Sarı-kırmızılılar, yediği 33 golün de 21’ini deplasmanda ağlarında gördü.

REKOR GEÇEN SENENİN

Geçen sezon da hayal kırıklığı yaşayan Aslan, kalesinde tam 49 gol görmüştü. Bu alanda Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin bir hayli gerisinde kalan Galatasaray, ligin en çok gol yiyen 7. takımıydı.

Sarı-kırmızılılar, tarihinin en çok gol yediği sezonunu geçirirken, takım ligde kendine 6. sırada yer bulabilmişti.

ŞAMPİYONLUK SENESİNDE BİLE

Galatasaray, şampiyon olarak dördüncü yıldızı taktığı sezon olan 2014-2015’te bile iki ezeli rakibi Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan daha fazla gol yemişti. Bu sezonda yediği 35 gole karşın 60 gol atan sarı-kırmızılı ekip, ligin en çok gol atan takımı konumundaydı.

MUSLERA ÇARE OLMUYOR

Galatasaray’ın son üç sezonda toplam 117 gol yemesinin ardındaki faktör ise savunma oyuncuları ve sistemi konusunda düzenin bir türlü oturamaması gibi gözüküyor.

Transfer olduğu 2011-2012 sezonundan 2013-2014 sezonuna kadar üç sezon arka arkaya ligin en az gol yiyen kalecisi olan Muslera, son üç sezonda ise kalesinde çok fazla gol görüyor.

Az gol yediği ilk 3 yıllık dönemde 4 düzenli stoper oyuncusu ile oynayan Uruguaylı kaleci, 117 gol yediği ikinci 3 senelik dönemde ise 9’dan fazla stoper ve 6 farklı hocayla çalıştı.

Arda İlçöl – futboo.com


PORTAL HABERİ
 
Üst Alt