Enver Ürekli | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Enver Ürekli


enveeeerrrr.jpg



Enver Ürekli

Galatasaray Eski Futbolcusu



1949 yılında Hamamönü-Ankara'da doğdu.

15-16 yaşlarında Ankara Güneşspor 'da futbola başladı. Güneşspor'da (5) yıl oynadıktan sonra sırasıyla PTT (6) yıl oynadıktan sonra 1973-1974 sezonunda Teknik Direktör Brain Birch döneminde Galatasaray savunmasına Fatih Terim'in yanına Stoper olarak transfer edildi. Hava toplarına hakimiyeti ve tatlı-sert futboluyla döneminin en iyi Stoperlerinden birisi oldu. 3 sezon boyunca istikrarlı ve başarılı futbolu ile hep zirvede kalmasını bildi. İlginçtir ki Milli Takım kariyeri olmadan futbola veda etmiştir. Malum o dönemlerde birazcık ta adamın ve arkan olduğu takdirde Milli futbolcu olma gibi bazı lüks durumlarda hasıl oluyordu. Enver Ürekli'nin en güzel yönlerinden birisi de antreman ve saha içi disiplini çok yüksek bir sporcu olmasıydı. Galatasaray'ın Avrupa Kupalarındaki maçlarında Fatih Terim ile birlikte verdikleri mücadeleler takdire şayandılar.

1976-1977 sezonunda Galatasaray'da Teknik Direktörlüğe getirilen Malcolm Allison takımda revizyon isteğinde bulununca hala anlayamadığım nedenlerden dolayı bu kadar başarılı olan Enver Ürekli maalesef Kayserispor'a transfer oldu. Başarılarına 4 yıl süre Kayserispor'da devam eden Enver Ürekli daha sonra Gençlerbirliğine transfer oldu. Ve aktif futbol kariyerine son noktayı Gençlerbirliğinde koymuş oldu.

Futbol'dan kopmayan Enver Ürekli, Türkiye Liglerinde Gençlerbirliği, Kahramanmaraşspor, Erzincanspor, Diyarbakırspor, Sökespor, PTT, Boluspor, Göztepe ve Salihlispor gibi takımlarda Teknik Direktör olarak devam etti.



enverurekli8.jpg



Yüzünün çok düzgün, yakışıklı ve Çelebi duruşundan dolayı kendisne "Biblo Enver" lakabı takılmıştır.

Değerli eski futbolcumuzu birazcık olsun tanıtmaya çalıştık. Bu vesile ile kendisini saygı ve sevgiyle yad etmiş olduk.



Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Enver Ürekli



enver67.jpg


Enver Ürekli'nin hava toplarındaki hakimiyeti tartışmasız en güçlü yönüydü.
 
Cevap: Enver Ürekli



enverrekliedis2209nl9.png


Çok çok başarılı bir Stoper olmasına rağmen Milli Takıma niçin alınmadığı hala daha soru işareti olan bir futbolcuydu
 
Üst Alt