Erdoğan Teziç | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Erdoğan Teziç


erdtezi.jpg



Erdoğan Teziç

Galatasaray Eski Voleybolcusu



İstanbul'da 1936 yılında doğan Erdoğan Teziç, 1955 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1959 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Paris Hukuk Fakültesi'nde doktorasını yapan Teziç, daha sonra mezun olduğu İÜ Hukuk Fakültesi'nde Dr. asistan, doçent ve Anayasa Hukuku profesörü olarak görev yaptı. Galatasaray Lisesi Müdürlüğü, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Teziç, 1993-2000 yılları arasında da TBMM Başkanlığı Hukuk Danışmanlığı'nı yürüttü. Okul yıllarında voleybol dalında Galatasaray ve milli takımda kaptanlık yapan Prof. Dr. Teziç (13 numaralı formayı giyerdi) , 1987-1996 yılları arasında Avrupa Voleybol Konfederasyonu Hukuk Komisyonu üyeliği, 1992-1995 yılları arasında da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, İstanbul Olimpiyat Oyunları ve Düzenleme Komitesi üyeliği yaptı. 2000 yılında Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı. Prof. Dr. Teziç, Paris Üniversitesi ile Rennes I Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi. Fransız Hükümeti Liyakat Nişanı ödülü bulunan Prof. Dr. Teziç'in 2006 yılında Fransa Meclisi'nin Ermeni soykırımını inkar etmeyi suş sayması üzerine madalyayı iade etmiştir.

8 Aralık 2003´te Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına atandı. Prof.Dr. Erdoğan Teziç Türkiye'nin önde gelen saygın Anayasa Profesörlerinden biridir.

''Seçim Sistemleri'', ''Türkiye'de 1961 Anayasası'na Göre Kanun Kavramı'', ''Siyaset Bilimine Giriş'', ''Kıbrıs Sorunu'', ''Siyasi Partiler'', ''Türk Parlamento Hukukunun Kaynakları ile İlgili Anayasa Mahkemesi Kararları'' ve ''Anayasa Hukuku'' isimli kitapları bulunuyor.

Prof. Dr. Teziç'in Türkçe ve Fransızca olarak yayınlanmış çok sayıda makalesi de var.



Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Erdoğan Teziç



1960-1967 'li yıllarda Voleybol'da fırtına gibi esen Galatasaray Erkek Voleybol takımı Ayhan Demir, Güngör Demirtaş, Erdoğan Teziç, Sinan Erdem, Oral Yılmaz, Yiğit Ayaşlıoğlu, Değer Eraybar gibi efsane voleybolcularıyla "Yenilmez Armada" ünvanını etmişlerdi.
 
Üst Alt