Ergün Acuner | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ergün Acuner


ergunacuneredis22091jd6.jpg





Ergün Acuner

Galatasaray Eski Futbolcusu



1941 yılında İzmir 'de doğdu.

Profosyonel futbol kariyerine İzmirspor'da başladı.

1965 - 1966 sezonunda Teknik Direktör Gündüz Kılıç döneminde İzmirspor'dan transfer edildi. Galatasaray'da defans oyuncusuydu. Her mevkide oynayabilme özellikleri olan nadir futbolculardan birisiydi. Rakip takımın yaptığı atakların yönünü önceden sezebilen üstün zekasıyla çok iyi yer tutabilen ; çok duygusal ve hassas bir kişiliğe sahipti. Arkadaşları ile müthiş uyum içindeydiler. Özellikle Talat Özkarslı, Ali Elveren, Muzaffer Sipahi, Metin Oktay ve Ayhan Elmastaşoğlu ile müthiş bir ekiptiler.

Gündüz Kılıç, Eşfak Aykaç-Bülent Eken, Toma Kaleperoviç, Brain Birch gibi Galatasaray Teknik Direktörleri ile çalışma imkanı buldu. 1971-1972 sezonu başında bir anlaşmazlık sonucu Galatasaray'dan ayrılarak Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta da 1 yıl oynadıktan sonra Hatayspor'a transfer oldu ve burada da futbol kariyerine son noktayı koydu.

Türk Milli Futbol takımımızda da 19 kez başarıyla görev yaparak ülkemizi temsil etmiştir.

2002 yılında malum Tren kazası sonucu hayatını kaybederek aramızdan ayrılan Sevgili Ergün Acuner'i bir kez daha saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz..

Saygılarımla ; sevgiyle kalın...
 
Cevap: Ergün Acuner



ergnacuneredis22092gd8.jpg



1968-74 yılları arasında giydiği Galatasaray formasıyla efsaneleşen bir zamanların ünlü futbolcularından Ergün Acuner, tren altında kaldı. Acuner'in intihar edip etmediği araştırılıyor





Ergün Acuner; 1970'li yılların ünlü futbolcusuydu... Onun için 'futbol virtüözü' deniliyordu. Futbol yaşamına Galatasaray Genç Takımı'nda başlayan Acuner, yıllarca solhaf oynadı. Milli Takım'ın da as futbolcularındandı. Türkiye, VCD Turnuvası Kupası'nı kazandığında o da, arkadaşlarıyla birlikte sahadaydı. 15 kez milli oldu. Acuner, son takımı Beşiktaş'ta da yaklaşık bir sene görev yaptıktan sonra, 1975-1976 sezonunda jübilesini yaptı.



İkinci kez evlendiğinde İzmir'e yerleşti. Bu evliliğinden 2 oğlu oldu; onlara efsanevi futbolcular olan takım arkadaşları Metin Oktay ve Turgay Şeren'in isimlerini verdi. 5 yıl önce trafik kazasında oğlu Turgay'ı kaybettiğinde ise bunalıma girdi.



BUNALIMA GİRMİŞTİ

Bir kaç gün önce Galatasaray Kongresi'ne katılarak eski arkadaşlarını görmek için İstanbul'un yolunu tuttu. Fenerbahçeli Muharrem'in yanında kaldı 3 gün; konuştular, güldüler. Fakat Acuner; önceki akşam saat 24.00 sıralarında Maltepe'deki tren yolunda bulundu. Bedeni tanınmayacak haldeydi. Polis, olaydan önce aşırı derecede alkol aldığı belirlenen Acuner'in ölümündeki sır perdesini kaldırmak için soruşturmaya başladı.



Bir denizcilik şirketinde armatör olarak çalışan oğlu Metin Acuner, babasının son günlerdeki sıkıntısından bahsedince akla intihar sorusu da geliverdi. Metin Acuner, "Babamın morali çok bozuktu. Eski futbolcu arkadaşlarını çok özlüyordu. Olaydan iki gün önce cep telefonu kapandı; kendisine ulaşamadım. İntihar etme olasılığı çok fazla" dedi.



*************

Can Bartu: İyi futbolcuydu

"Ergün Acuner, çok iyi futbolcuydu. Parlamaya başladığı dönemlerde forvetti ve orta sahada görev yapıyordu. Acuner'le 1967-68 sezonunda Türkiye ile İran arasında yapılan VCD Turnuvası'nda beraber top koşturduk. Maçı 4-0 alarak şampiyon olmuştuk."



**************

Sanlı Sarıalioğlu: Keyif verirdi

"Ergün Acuner'le Beşiktaş'ta birlikte oynadım. Türk futbolunun en iyi yeteneklerinden biriydi. Adeta futbol virtüözüydü. İzleyenlere keyif verecek yapıda bir futbolcuydu. Acuner'le birlikte milli maçlarda da yeşil sahaya çıktık. Ama o en büyük başarısını Galatasaray'da gösterdi."



**************

Bülent Ünder: Bel kemiğiydi

"Oynadığı bütün takımların bel kemiğiydi. Kalecilik dahil her mevkide oynayabilirdi. O futbolcuların babasıydı. Şu anda oynuyor olsaydı bütün dünya takımları peşinde koşardı."



Neslihan KESKİN-Seyhan SEVİNÇ 'ten alıntıdır..
 
Cevap: Ergün Acuner



Gerçi ben burdan M.Oktay hariç kimseyi bilmiyorumki :D



Berk'cim bütün bildiklerimi buraya fotoğraflı olarak anlatmaya gayret ediyorum. İnan hepsi birbirinde değerli futbolcular..

Bu dönemin futbolcularının en büyük özelliği ;

"Önce Galatasaray, sonra paraydı.."

Ama şu anda hemen hemen iş tersine döndü :)

Önce para, sonra Galatasaray :(



Belki bana kızan, darılan renkdaşlarım olabilir. Benimle aynı düşüncede olmaya da bilir saygı duyarım.. Şu anda veya şöyle diyeyim son yıllarda takımına gönül vererek oynayan futbolcu sayısı o kadar çok azaldı ki.. Belki yaşları bizim gibi 50 leri devirenler her kuşağı mukayese ettiklerinde maalesef bu sonuç ortaya çıkıyor..

Onun için "Futbolcular gelip-geçicidir.. Ama Galatasarayımız bakidir" diyorum.

Sevgiyle kalın...
 
Cevap: Ergün Acuner



Abi çok teşekkür ediyorum bilgiler için :) Eski futbolcularımızı sen olmasan tanıyamıyıcağız :) Ayrıca önce para sonra Galatasaray düşüncesine bende katılıyorum, takım için oynayan çok az kişi var. :eek: Parmak sayısını geçmez...



Sağlıcakla...
 
Üst Alt