Ergün Ercins | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ergün Ercins


ergunercinsgscimbombome.jpg



Ergün Ercins

Galatasaray Eski Futbolcusu



Eskişehir 'de doğdu. Galatasaray defansında ve ortasahasında 10 yıl süren istikrarlı futbolu ile Galatasaray'ın başarılarında önemli görevler üstlendi. 1955 'li yıllarda başlayan Galatasaray kariyeri 1965-1966 sezonuna kadar sürdü. Galatasaray arşivlerinde 1955-1965 maç kadroları incelendiğinde Ergün Ercins'in hemen hemen her kadroda görev aldığı aşikardır. Tatlı-sert futbolu, tam bir görev adamı oluşu, çalışkanlığı ile her zaman oynadığı mevkinin hakkını vermiş ve takım arkadaşları'nın takdirini kazanmıştır. Döneminin rakip futbolcusu ve seyircisinin de takdirini kazanmış önemli bir futbolcumuzdu.

4 kez U-18 Milli, 2 kez B Milli, 3 kez 'de A Milli takımımız'ın ay-yıldızlı formasını giyerek o onuru yaşamış ve tatmıştır.

1965-1966 sezonunda Karşıyakaspor'dan Ahmet Tuna Kozan, İzmirspor'dan Ergün Acuner, Trabzon İdmanyurdu takımından Ergin Gürses, Taksimspor kulübünden Kaleci Yervant Balcı, Feriköyspor'dan Tuncer İnceler ve Altınordu kulübünden Bekir Türkgeldi (Şetro Bekir) gibi futbolcular Teknik direktör Gündüz Kılıç tarafından keşfedilip transfer edilince ; Ergün Ercins Türk futbolunun önemli mihenk taşlarından birisi olan Vefaspor kulübüne yine bir savunma oyuncusu olan takım arkadaşı Candemir Berkman ile birlikte transfer oldu.



21 Temmuz 1986 tarihinde aramızdan ayrılıp vefat eden değerli futbolcumuzu bu vesile ile saygı ve sevgiyle yad ediyor, nur içinde yatsın diyoruz.



Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Ergün Ercins



ergnercins.jpg


Talat Özkarslı ile defansta adeta sarp yamaçlara kurulmuş, geçit vermeyen kale gibiydiler
 
Cevap: Ergün Ercins



ergnercinsligsgsedip.jpg




21 Temmuz 2006 günü aramızdan ayrılarak ebedi istirahatgahına defnedildi. Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.
 
Cevap: Ergün Ercins



Harika bir çalışma daha çok teşekkürler Edip abi :ka19: Sayende eski futbolcularımızı tanımış oluyoruz.. ;)
 
Üst Alt