Erman Toroğlu: "Bu takım benim Milli takımım değil" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Erman Toroğlu: "Bu takım benim Milli takımım değil"


Futbol yorumcusu Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Devre Arası programında Ukrayna-Türkiye maçını yorumladı.

İşte Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor.com derledikleri:

İlk yarının özeti: çok şanlıydık. Normalde 4 olması lazımdı. Ben uzun yıllardır böyle bir Milli takım görmedim. Fatih Terim'in böyle takımına rastlamadım. Bizim takım ofsayt. Bu maç 4 falan olursa, Lucescu'yu doğru Romanya'ya göndersinler, Arda'yı da alsın yanına. Bu takım benim Milli takımım değil. Arda'yı almak için Barcelona'ya gittiler. Futbol anlayışında Ukrayna bize 3-4 golden az atarsa emeğine yazık olur. Fatih Terim olsaydı bu kadroyla çıkmazdı. Bu takımla karnın aç olsa fırından ekmek çalamazsın.


793270.jpg

Oyuna forvet, orta saha al. Her geçen dakika kötü oluruz. Ey ruh nerdesin? Çık ortaya! Bu takıma sadece Türk hoca ruh verirdi.
 
adam luce geldiğinden ve arda tayfası döndüğünden beri bunu söylüyor yüzde yüz de haklı bende erman hocam gibi bu abuk sabuk milli takım olduğu iddia edilen yapıyı milli takımım olarak görmüyorum görmek zorunda da değilim.
 
Mactan sonra soyunma odasinda biz nasil cacikci erman hocamiza yaranamadik diye yaka paca yirtip feryad edenler olmus.


Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
 
Bizim ülke futbolcudan bir bok olmaz maalesef. Yüzde doksanı ki, iyi niyetliyim bu oranda, karakter sorunu yaşıyor.
Kendisini bir bok zannediyorlar resmen.
Şanslarına futbol gibi oyunda milyonlar kazana bilmeleri ve bu sporun peşinden milyonların koşan millet olduğu için hayatı şans eseri sülaleri kurtuluyor maddi anlamda.
Bu milletin sayesinde bukadar para kazanırken kim olup da bu milletin üzerinde görüyorsunuz kendinizi ey asalaklar.

Messi de Ronaldo da bilmem kimde bu halktan üstünüm havası yok len siz kimsiniz?
Sonradan görme karakter bozuntuları bunların alayı hemen hemen. Selçuk mesela açık açık söylüyor taraftara bide siz beni eleştirmesininiz diye. Kimsin oğlum sen? Benim sayemde karnın doyuyor senin. Küfür etmedikçe istediğimi eleştiririm. Maaşlı e o elmanımsın. Para ödüyorum ben sana her taraftar gibi. Paramla beni sinir ediyorsan eleştirmeye hakkım doğar.

Ha ben emek verdim de futbolcu oldum. Kulüp de paramı veriyor... Taraftar desteği olmayınca izlemez ise görürüm o kulüpten ala bileceğin parayı. İnsan da biraz utanma olur gurur olur ama herşeyden önce bunları düşünecek akıl olmalı.
 
Adını hatırlayamadığım bir yorumcu 'Türk futbolcularının çoğu dar gelirli ailelerden kenar mahallelerden çıkıyor. Yıllarca fakirliği yaşayıp bir noktaya gelebilmek için hırs yapanlar bir şekilde büyük takımlara gelince para kazanınca yıllarca yapamadıklarını yapmaya başlıyor ve kariyer yapamıyor bir adım ileri gidemiyorlar' demişti.

Kesinlikle doğru bir önerme. Buna ek olarak toplum olarak ahlaki problemlerimiz var. Tembeliz ve yorulmadan para kazanmanın erdem olduğunu uyanıklık olduğunu düşünüyoruz. Şu an en iyisiyim diyen instagramda kadınlara yazıyor, ilk maaşla lüks arabalar alınıyor.

Dünyadaki bir çok oyuncu fakir ailelerden gelme olduğunu söyleyen çıkabilir. Hatta Afrikalılar vs. var. Burada az önce söylediğim toplumsal ahlak ortaya çıkıyor. Adamlar geldikleri yerleri unutmuyor. Başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini biliyorlar. "Ben oldum" demiyorlar. Bizim oyuncular malumunuz. Bir kaçı hariç hepsi örneğini verdiğim kalitede insanlar.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Son düzenleme:
Üst Alt