Ersun Yanal: "Soldado'nun pozisyonu ceza sahası içinde olsa penaltı mıydı?" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ersun Yanal: "Soldado'nun pozisyonu ceza sahası içinde olsa penaltı mıydı?"


41206

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, İstikbal Mobilya Kayserispor mağlubiyetinin ardından beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Maçtan öne çıkan bugün yine oyundan çok en çok konuşulan kararlar olacak. Maalesef yine futbolu burada konuşamayacağız. Oyunun ikinci yarısında oyundan almak zorunda kaldığım Mehmet Ekici'nin faul olmayan bir pozisyonu var ki talihiz pozisyon, ayak bileğine basılması sonucu oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yine sarı kartlarla dolu oyunun başından itibaren. Bugün ben size soruyorum; Soldado'nun pozisyonunu izleyin, böyle bir pozisyonda bir hakem ceza sahası içerisinde olsa penaltı çalabilecek mi? "

"O pozisyon sonrasında oyuncu atılıyor. Bunlar, iki takımın karşılaşmasını etkileyecek faktörler değil, bugün futbolu konuşmak isterdim. Bugüne kadar bu iş yaşamımda hep futboldan bahsettim. Bugün futboldan bahsetmeyi çok istiyordum, fakat futbolun dışındaki faktörler bizi çok etkiledi. Maalesef üzüntü duyuyorum. Her zaman en çok destekçisi olduğum futbolun sadece futbolla kalmasını istediğim bir şeyi konuşmak benim çok uzağımda olduğum bir konuydu. Uzağımda olan konuyu burada sizlerle konuşmaktan çok da mutlu değilim. Fenerbahçe'ye gelince maç kazanırsınız, kaybedersiniz, zaman zaman iyi-kötü oynarsınız. İki takımın mücadelesi, zaman zaman oyunun gerilmesi futbolun doğal sonuçları. Ama artık video sisteminden sonra birçok hakemin izledikten sonra içinden kolaylıkla çıkabileceği birçok pozisyonu artık değerlendiremez olduk. Maalesef Türkiye'de futbol dışı tartışmaları hep gündemde tutuluyor, ben de bunun içine girdiğim için üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin kazanmaktan daha önemi hedefleri olan bir takım olduğunun altını çizen Yanal, "Fenerbahçe'ye gelince bir maç kazanır, bir maç kaybederiz. Sıralamadaki yerimizi bir aşağıda bir yukarıda tutarız. Bundan sonraki her maçı da kazanırız, kazanmak için de oynarız. Gelişmemiz var, iyi yöne doğru gidişimiz var. Bu yönde birçok oyuncuyu kullanacağız. Önümüzdeki süreci daha doğru değerlendiriyoruz. Önemli bir camia, önemli bir takımız. Kazanmaktan çok daha önemli hedefleri olan bir takımız. Bunların hepsine okey ama Fenerbahçe takımının da bunda bir duruşu olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.


4:30 dan itibaren,
Ersun Yanal: "Türkiye, 30 yaş ve sonrasında burayı son durak olarak gören futbolcularla dolu bir ülke olmamalı."

 
s-0626cca6eba4468ae5b4dd0bedb4e25888e6536d.webp
 
Oha yok faul bile değil.

Adamın taktiği belli kafa göz daldırıyor top kaybedince hızlı atak yemesinler diye yugoslav faulü yaptırıyor bunu trabzonda yapamıyordu fenerbahçe nin kollandığını bildiği için burda yapıyor. Şampiyonluğuda böyle almıştı.
 
Geçen hafta iç sahada rahat rahat faul yaptınız hakemi baskıya alıp demiştik deplasmanlarda bu işe yaramaz diye agresif oynamak ile faullu oynamak arasında fark var
 
Adam basın toplantısında az önce resmen hakeme küfür edilmesini normalleştirmeye çalıştı. Giderek dibi boylayacak bunlar
 
Haksiz degil. Yabanci sinirnda yabanci sayisi 14 kalirsa, bence max 4 tane 30 veya daha yasli oyuncu hakki olsun her takimin. Getirsinler genc ucuz yabancilar ve daha pahaliya satmayi becerseler bizim takimlar daha iyi olur.
 
Üst Alt