Etkili Hücum Kanatlarla Olur! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Etkili Hücum Kanatlarla Olur!


rJOpM1.png


2-0 gerideyiz, Rodrigues'ten sonra nihayet Yasin de oyuna girdi. Bu karede Yasin topu sürdü, Durica'dan siyrildi ve onu yere serdi. Yerdeki Onazi dahil 6 Trabzonsporlu + kaleci Onur'u görüyoruz. Top Yasin'de ve onun haricinde Linnes, Eren ve Rodrigues üclsünü görüyoruz. Sayisal üstünlük Trabzonspor'da.

lbOpEE.png


Yasin bir calim daha atti. Durica arkada kaldi. Stoper Durica, sag bek Pereira'nin kademesine girdi ve Yasin'e engel olamadi. Isler iyice karisti Trabzon defasi adina. Abdülkadir kosarak gelmis, bizden Fernando gelmis görünüyor.

LObNyz.png


Yasin kafasini kaldirdi ve Mariano'yu gördü. (Ikinci karede Mariano görünmüyordu) Trabzonlular bu kez top kimdeyse ona bakiyor.

XEPNEo.png


Mariano mac boyunca aradigi destegi nihayet Rodrigues'le buluyor. Rakip sol bek Mustafa Akbas bizim Garry'e cok uzak kalmis.

vJjVPR.png


Mariano, Rodrigues'e topu veriyor. Yasin ve Eren iyice ceza sahasinda. Iki Trabzonlu baslarinda. Bu kez Trabzon'dan iki oyuncu Rodrigues'e uzak.

Gy9Nm6.png


Rodrigues rakiplerinden zeki bir sekilde siyrildi, caprazdan mükemmel bir gole imza atti. Trabzonspor'dan kac oyuncu görüyorsunuz bu karede bir dikkat edin. Linnes, Fernando ve Mariano bizde geride duruyor. Kaleci dahil 7 Trabzonlu 3 Galatasarayliya karsi ama biz golü attik. Onazi'nin pili iyice bitmis olacak ki zor yürüyor. Sonradan oyuna giren Abdülkadir sprintle kendisini gecmis.

Saniyeler icinde olup biten bir pozisyonu göstermek istedim. Iki kanatla oynadigimiz zaman rakipleri sasirtma ihtimalin her zaman daha yüksektir. Trabzonspor ve Fenerbahce maclarinin kilidi Rodrigues, Feghouli ve Yasin gibi gercek kanatlari birlikte oynatmaktan geciyordu. Hem Mariano'nun hücum gücünden böylece daha fazla yararlanirdik ve nispeten zayif olan sol bekimize hücum olarak epey destek getirirdik. Mustafa Akbas ve Hasan Ali Kaldirim'i neredeyse hic zormadan maci bitirdik. Bir kez Mustafa'nin bölgesinden geldik, o da gol oldu.

Trabzonspor biz iki kanatla oynayana kadar sezonun en rahat macini oynadi. Gomis'in yerine Eren de girince iyice rahatlamislardi zaten. Gomis olmadan bile iki kanatla golü bulduk.
 
Katılmıyorum trabzon tam ortadan delinecek takımdı ver kaclarla

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Gomis, Feghouli, Rodriguez, Belhanda, Ndiaye aynı anda sahada olmalı hücumda üretkenlik istiyorsak. Bu isimlerin hepsi oynarken bile sorun yaşayabiliriz ama en iyi verimi ancak böyle alabiliriz.
 
En iyi oynadığımız maç açık ara Karabük maçıydı, atılan 3 golün yanında kaçan 8-9 net pozisyon vardı galiba. Ama sırf 2 gol yendi diye ve galibiyet son dakikada geldi diye, sezonun en kötü performansı diyenler oldu medyada. Bir tek o maçta 2 tane orijinal kanatla maça çıkıldı, Feghouli ve Rodrigues ile. O maçtan sonra nolduysa oldu zaten, iyiden iyiye artırılmaya çalışılan savunma önlemleri ile takıma resmen pranga vuruldu. Oyuncuların vücut dillerinden ve agresifliğinden ne kadar rahatsız oldukları anlaşılıyor. Eğer bu kafa devam edecekse derbileri de geçtim, anadolu maçlarını da kaybetmeye başlayacağız.
 
En iyi oynadığımız maç açık ara Karabük maçıydı, atılan 3 golün yanında kaçan 8-9 net pozisyon vardı galiba. Ama sırf 2 gol yendi diye ve galibiyet son dakikada geldi diye, sezonun en kötü performansı diyenler oldu medyada. Bir tek o maçta 2 tane orijinal kanatla maça çıkıldı, Feghouli ve Rodrigues ile. O maçtan sonra nolduysa oldu zaten, iyiden iyiye artırılmaya çalışılan savunma önlemleri ile takıma resmen pranga vuruldu. Oyuncuların vücut dillerinden ve agresifliğinden ne kadar rahatsız oldukları anlaşılıyor. Eğer bu kafa devam edecekse derbileri de geçtim, anadolu maçlarını da kaybetmeye başlayacağız.
Domine ettigimiz bir mac oldu aslinda. Hakem rakibe calisti 1 golü yedirdi ama biz epey pozisyona girmistik o macta. Sagli sollu makine gibi calistik. O oyunu sadece daha iyi savunma ile oynamaya calismaliyiz. Defansif oyuncular koyarak bu olmaz.
 
Biz çıkmamız gereken kanat ikilisi olan Garry ve Feghouli ile sadece Karabük maçında başladık. O maçta da ne kadar pozisyona girdiğimiz ortada. Konya maçında Garry sakatlanıp çıktı sonra da hiç ikisini ayni anda oynatmadı. Adam taş kafalı çünkü bunun başka açıklaması yok


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bunu söylemekten dilimde tüy bitti. Bunu dünki maçta bile bariz gördük, Feghouli ne zaman sağ kanat üzerinden geldi etkili olduk. Hatta Fernando'nun ileri çıkışlarında sol kanattan bile etkili olduk. Biz ne yapıyoruz orta saha da bir adam fazla olma uğruna Tolgayı oynatıp, yetmiyormuş gibi elimizde ki en kaliteli kanat oyuncusunu merkeze atıyoruz. Rakip merkez'de zaten kalabalık, her zaman rakibin en kalabalık olduğu yerdir, biz iyice kalabalık bir hale sokuyoruz. Ondan sonra Feghouli'yi eleştiriyoruz. Feghouli'nin bir sürü rakip içinde ne yapmasını bekliyoruz, kanat üzerinden destek yok, orta sahadan doğru düzgün destek veren yok, arada bir Fernando verdi o kadar. Rakipler biz böyle oynadıkça Bayram edecekler, çünkü oyunu adamların en kalabalık olduğu alana sıkıştırıyoruz, savunması en kolay oyun tarzı. Oysa kanatlara yaysak pozisyon bulmamız daha kolay olacak çünkü kanatları hiç bir zaman merkez kadar kalabalık tutamazsın. Bunun dışında rakip daha geniş bir alana yayılmak zorunda kalacak, bu sefer merkez'de de alanlar açılacak.

Bu sefer orta saha eksik kalacak dene bilir, bunun çözümü oraya bir tane daha orta saha oyuncusu koymak değil, hele hele Fernando'yu sık sık stoperlerin arasına sokmak hiç değil. Stoperler çıkacak, orta çizgiye yakın oynayacaklar. Takımın boyunu kısaltarak orta sahayı kalabalık tutacaksın, daha doğrusu orta sahayı geçen rakip alan bulamadan defansa takılacak. Barcelona, City, orta saha oyuncularını stoperlerin arasına sokmuyor, takımın boyunu kısaltıyor. Böylece Fernando kendisine yapılan baskıdan daha kolay kurtula bilir, çünkü hem defansı ona yakın oynayıp pas istasyonu olacak, hem kanatlarda oyuncu olduğu için ve esas yerinde kalarak merkez ve ofansif orta sahaya daha yakın olacağı için, pas opsiyonları çoğalacak. Biz adamı ikide bir stoperlerin arasına sokuyoruz oradan oyun kursun diye, peki kim ile kuracak bu oyunu, yanında iki stoper ile önünde bir merkez orta saha ile mi? Bu durum rakibin pres yapmasını kolaylaştırıyor, çünkü aynı hizada olduğu stoperler ile yan pas yapmaktan başka çaresi kalmıyor adamın. Üstelik Fernando'nun alanında kalması ve defansın çıkması ile rakip tehlikeli bölgemize bu kadar kolay yerleşemez, bunun yanında dönen topları daha etkili alabiliriz. Savunma yapmak rakibi kendi alanında beklemek değildir, böylece baskı yersin, daha kolay pozisyon verirsin. Bir yerde hata yapıyorsun ve tehlikeli alanda rakibi karşıladığın için tehlikeli pozisyon veriyorsun.
 
Son düzenleme:
tudor anlamaz bunları.

sağda feghouli sinan

solda rodrigues-yasin

forvet arkasında belhanda-ndiaye

forvet gomis-eren

bu şekilde rotasyon yapsın şampiyonluk otomatik gelir.

birde denayeri oynatmasın tabi.
 
Mariano'yu doğru kullanamıyoruz. Bu adam sağ önde kanat oyuncusuyla kamp kurup çizgiye inmek için fırsat kollamalı her an. Geriden 8 numara gibi paslar gönderiyor. Bir kere bu işin düzelmesi lazım. Feghouli yokken Rodriguez ile biraz yapıyordu bu işi. Feghouli geldikten sonra oradaki etkinlik neredeyse sıfırlandı. Feghouli kanat gibi oynamıyor zaten. Bu işi çözmesi bu kadar uzun zaman almamalı. Bu sıkıntılardan sadece birisi. Sol taraf hiç işlemiyor. Orta alandaki sıkıntıyı da çözmesi lazım. Ndiaye'nin pas serbestliği kısıtlanmalı mesela. İşin kötü yanı bu adamın pozisyon bilgisi de çok zayıf. Sırf bwm olarak kullanmaya kalksan mayın etkisi yaratacağı belli. İleriye atsan ayağı iş yapacak kalitede değil. Belki bir kaç maç daha önde denenebilir ama ben pek ümitli değilim. Belhand'ı sola atıp fernand diaye yapacak yine mecburen, elinde başka adam yok. Bu takıma takviye de şart. Doğru düzgün bir stoper ve sol tarafı işletebilecek komple bir adam lazım.
 
Rodriguez yedeğe çekileli etkili olamıyoruz, feghouli, kadroya girerken kazığa çekilecek kişi rodriguez değildi,ilk 4-5 maçımızda çok basan kanatları iyi kullanan bir Galatasaray vardı, sonra oyun sistemi değişti, gomis e pas verme yarışı varken şimdi top gelmiyor,
Tudorun ilk maçları tekrardan göz geçirip kadroyu tekrar şekillendirmesi gerekiyor, daha geç kalınmadı, inşallah hatasını düzeltir.ayrıca linnes banko oynamalı
 
Son düzenleme:
Üst Alt