Eurobasket 2013 Genel Tartışma Başlığı | Şampiyon Fransa - Sayfa 4 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Eurobasket 2013 Genel Tartışma Başlığı | Şampiyon Fransa


bu nasıl şahane basketbol maçı, 34-20 geriden gel Fransa da sadece tony parker savaşırken diğer oyuncular ortada yokken ikinci yarı parkerın liderliğinde coşan fransa İspanya'yı uzatmalarda 75-72 yenmeyi başardı lider oyuncu böyle olur ya..
 
Turnuvadan önceki favorilerim Fransa ve Yunanistan ikilisiydi fakat şu anda kesinlikle Litvanya'nın alacağını düşünüyorum.
 
Fransa gerçekten müthiş bir galibiyet aldı ama her ne kadar rakip İspanya olduğu için normal olsada kazanılabilecek en zor şekilde macı kazandılar. Litvanya'da tam aksine sadece ilk yarıda zorlandı ve 2.yarıda macı kopardı. Arada 1 gün olmasına rağmen cok küçükte olsa bir avantaj sağlar Fransa'nın yorgunluğu Litvanya'ya.



Final macına gelince, tek mac olduğu için kesinlikle net favori yok ama fizik-form durumu itibariyle 3-4-5 numaralarda Litvanya ağır basıyor. Valanciunas tek basına caydırıcı güç, Kleiza maclar-toplar büyüdükce oyununuda büyüttü. Maciulis zaten cok iyi bir turnuva geciriyor. Kalnietis benim için sürpriz oldu, Jasikevicius'un yokluğunda bu seviyelerde hic bu kadar oynamasını beklemiyordum.



Şartlar böylede olsa hiç şüphesiz büyük finalde sonucu Tony Parker belirleyecek. Yapabileceklerinden zaten şüphemiz yok fakat saha içinde diri kalması Fransa için cok önemli. Bu konuda Diot ve De Colo'ya cok iş düşüyor. NBA final serisi 7.macı, Eurobasket hazırlıkları ve Eurobasket derken sadece 1,5 ay tatil yapabilmiş bir oyuncuya bir tane daha İspanya macı oynatmamaları gerekiyor. Fransa kupayı kazanmak istiyorsa Parker olabildiğince diri kalmalı.



Bu arada güzel bir tweet, keske mesaj gitmesi gereken yerlere gidebilse;



Tanju Çiçek@tanjucicek 1 sa

Bizim Nba oyuncuları geç geldi, yorgunluğu bahane ettiler de Tony Parker Nba final serisi oynayıp geldi :))
 
Parker buraya kadar getirmişken kupayı da alır heralde. Fransa bir adım önde. Ama çok çekişmeli, zevkli bir maç olur.
 
Litvanya'nın şampiyon olmasını isterdim ancak Fransa sonuna kadar haketti şampiyonluğu,Parker adına da sevindim adam Avrupada şampiyonluk görmeyi çok istiyorum diyordu ve de şampiyon oldu daha doğrusu şampiyon yaptı:005:
 
Üst Alt