Eurocup | GasTerra Flames 65-66 Galatasaray CC | 16 Kasım | Maç Sonucu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Eurocup | GasTerra Flames 65-66 Galatasaray CC | 16 Kasım | Maç Sonucu


logo_eurocup_24_11_08_1i88alxzvklc080owssckwgk8_6ylu316ao144c8c4woosog48w_th.jpg








gasterra.jpg
Vs.png
Galatasaray.png
 
Cevap: Eurocup | GasTerra Flames - Galatasaray CC | 16 Kasım | 20.30



Maça Doğru: GasTerra Flames - Galatasaray CC



Galatasaray Cafe Crown, ULEB Eurocup E Grubu ilk maçında Hollanda temsilcisi GasTerra Flames ile karşılaşacak. Hollanda'nın Groningen şehri sınırları içerisinde bulunan Martiniplaza'daki mücadele, 16 Kasım Salı akşamı saat 20.30'da başlayacak.



Maç: GasTerra Flames - Galatasaray Cafe Crown

Salon: Martiniplaza

Tarih: 14.11.2010 Saat: 20.30




Maça Doğru: Galatasaray Cafe Crown



Galatasaray Cafe Crown, Yunanistan takımı Maroussi'nin Euroleague ve Eurocup elemeleri için gerekli dokumanlara sahip olmaması nedeniyle ULEB Eurocup Ön Eleme Turu'na katılma hakkı kazandı. Maroussi'nin yokluğunda oluşan boşluk, Yunanistan’ın bir diğer temsilcisi PAOK BC tarafından dolduruldu. Bu gelişme sonrası direkt olarak Eurocup gruplarına yükselen PAOK BC’nin ön eleme turundaki kontenjanı ise Galatasaray Cafe Crown’a geçti.



Galatasaray Cafe Crown, ULEB Eurocup 2010-11 sezonunda grup aşamasına kalabilmek için Rusya temsilcisi BC Spartak Saint Petersburg ile mücadele etti. İstanbul'daki ilk maçtan 69-58 galip ayrılan takımımız, dış sahada 78-70'lik skorla kaybetmesine karşın, gruplara kalmayı başardı. Galatasaray adına ikinci maçta 22 sayı üreterek aradaki farkın korunmasını sağlayan Preston Shumpert, bu başarıda önemli rol oynadı.



Galatasaray Cafe Crown, Beko Basketbol Ligi'nde sezona Erdemir (71-53) galibiyetiyle başladı. Takımımız, ikinci haftada Pınar Karşıyaka deplasmanında 77-66 kaybetti. Mahmuti'nin öğrencileri, iç sahada kazanma alışkanlığını Tofaş (91-66) önünde sürdürdü. Ligdeki ilk deplasman galibiyetini MP Trabzonspor'a (73-69) karşı aldı. Galatasaray, Sinan Erdem Spor Salonu'nda pazar günü Efes Pilsen ile oynadığı maçı ise 78-73 kaybetti.



2007-08 ULEB Eurocup sezonunda Yarı Final oynayan Galatasaray Cafe Crown, ULEB Eurocup'ta geçen sezon ise dört oyuncusunu en efektif 15 oyuncu arasına sokmayı bilmişti.



Maça Doğru: GasTerra Flames



FEB Eredivisie'de 1981-82 ve 1993-94 sezonlarında mutlu sona ulaşan GasTerra Flames, 2009-10 sezonunda üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Maçlarını Groningen kentinde bulunan 4500 kişi kapasiteli Martiniplaza'da yapan Flames, 2009-10 FEB Eredivisie'de normal sezonu 33 galibiyet ve 3 mağlubiyetle lider tamamlamıştı.



On takımın yer aldığı ligde en yakın rakipleri WCAA Giants Bergen op Zoom ve Den Bosch'un 18 puan önünde lider olan Groningen temsilcisi, 2010 FEB Eredivisie Finalleri'nde Bergen op Zoom takımını beş maç sonunda (4-1) geçerek şampiyon olmayı başarmıştı. FEB Eredivisie'nin son şampiyonu 2010-11 Turkish Airlines Euroleague Ön Eleme Turu'nda yer aldı. Henüz ilk turda Rusya'dan UNICS Kazan ile eşleşen GasTerra Flames, rakibine iç sahada 84-72 ve deplasmanda ise 78-63 mağlup olarak elenmekten kurtulamadı.



Antrenörlüğünü 44 yaşındaki Hollandalı Marco van den Berg'in yaptığı rakibimiz, 2010-11 FEB Eredivisie'ye de oldukça hızlı bir başlangıç yaptı. Kasım ayının 11. gününde Rotterdam Challengers takımı ile deplasmanda karşılaşan GasTerra Flames, sahadan 85-65'lik skorla üstün ayrılarak bu sezon ligdeki 10. galibiyetini almıştı. Hollanda temsilcisi, deplasman turundaki ikinci maçına ise WCAA Giants Bergen op Zoom karşısında çıktı. Karşılaşmadan 78-72 galip ayrılarak serisini 11 maça çıkaran rakibimiz yenilgisiz liderliğini korudu.



Yıldız Oyuncu: Matt Haryasz



GasTerra Flames'in Eredivisie'deki üçüncü şampiyonluğunda önemli rol oynayan Matt Haryasz, kolej kariyerini Stanford Üniversitesi'nde geçirdi.



2002-03 ve 2003-04 sezonlarında Stanford Cardinal takımına kenardan gelerek katkı sağlayan ABD'li oyuncu, 2003-04 sezonunun ardından ribaund (281, tüm zamanlar #10) ve blok (37, tüm zamanlar #11) kategorilerinde okul tarihinin en başarılı perfromanslarından birini sergilemeyi başardı. Matt Haryasz, sosyoloji eğitimi aldığı Stanford Üniversitesi'ndeki üçüncü ve dördüncü sezonunda ise takımın önemli parçalarından biriydi.



2.11 metre boyundaki Haryasz, kolej yıllarından sonra NBDL'de Arkansas için oynadı. 26 yaşındaki oyuncu, Avrupa kariyerine İtalya'nın Napoli takımında başladı. Kısa süre sonra Almanya'ya geçerek Bremerhaven forması giydi. Belçika Ligi'nde Oostende ile ritm bulan Haryasz, İsrail'in Bnei Hasharon takımından sonra GasTerra Flames'e transfer oldu. Turkish Airlines Euroleague Ön Eleme Turu'nda UNICS Kazan ile oynanan ilk maçta 25 sayı ve 9 ribaund üreten Haryasz, rövanş mücadelesinde 13 sayı ve 9 ribaund ile oynadı.



Matt Haryasz, takımının FEB Eredivisie'de bu sezonki tüm karşılaşmalarında forma giydi. Maç başına 11,6 sayı atan ABD'li pivot, ribaund kategorisinde (maç başına ortalama 10,3 ribaund) takımının en başarılı ismi olarak öne çıkmayı başardı.
 
Cevap: Eurocup | GasTerra Flames - Galatasaray CC | 16 Kasım | 20.30



ASLAN`A HAVALİMANI ŞOKU !



G.Saray Basketbol Takımı`nda iki basketbolcu Rochestie ve Shipp havaalanında gözaltına alındı..



G.SARAY Erkek Basketbol Takımı’ nda oyuncular, yöneticiler ve teknik kadro değişiyor ancak skandalların önüne yine de geçilemiyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan Cemal Nalga skandalının (Cezalı olmasına rağmen Tufan’ ın formasıyla maça çıktı) daha külleri soğumadan bu kez de G.Saray Cafe Crown’ un ABD’ li oyuncularını polis havaalanında gözaltına aldı.



EUROCUP mücadelesinde bugün Hollanda ekibi GasTerra Flames’ le karşılaşmak üzere Groningen’ e hareket için Atatürk Havalanı’ na gelen sarı-kırmızılı kafile büyük bir şok yaşadı. Joshua Ian Shipp ve Taylor Rochestie Türkiye’ deki oturma izinleri bittiği gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınırken, bunun sebebi yetkililerin biten izinleri yenilemeyi unutmuş olmasıydı..



SHUMPERT DA VAR!



BİR anda şaşkınlığa uğrayan sporcular uçağa binerken, Shipp ve Rochestie Türkiye’ de kaldı. İki yıldızın da işlemlerinin gerçekleştirilip bir an önce takıma yetiştirilmesi için çalışmalar başlatılırken takımın moralinin dibe vurduğu gözlerden kaçmadı.



HATIRLANACAĞI gibi sezon başında da 3 sezondur Türkiye’ de forma giyen Preston Shumpert’ i Türk statüsünde oynatabilmek için transfer eden G.Saray, bu oyuncunun da işlemlerini tamamlayamamış ve bu avantajını da yitirmişti.



Nalga’ nın suçu neydi?



GEÇEN yıl C.Zagreb’ le oynanan maçta ceza alan ancak hazırlık karşılaşmalarında takım arkadaşı Tufan Ersöz’ ün formasıyla oynadığı ortaya çıkan Nalga, büyük bir skandala imza atıp kulüpte taşları yerinden oynatmıştı. Takıma verilen puan silme cezalarıyla birlikte G.Saray küme düşme potasına gerilemişti.



Yiğit Şardan istifa ederken, C.Nalga 2 yıl, Tufan Ersöz 4 ay ve teknik danışman Mincinözlü ise 2 yıl men cezası almıştı. Tabii bu olay yönetici Ahmet Dedehayır’ ın da sonunu getirmişti..



Umarım doğru değildir.
 
Cevap: Eurocup | GasTerra Flames - Galatasaray CC | 16 Kasım | 20.30



Bbu becerikli yöneticiler varken hiçbir şeye şaşırmamak gerek artık.
 
Cevap: Eurocup | GasTerra Flames - Galatasaray CC | 16 Kasım | 20.30



ULEB Eurocup’taki ilk maçı için Hollanda’ya giden Galatasaray Cafe Crown’da Rochestie ve Shipp’in göz altına alındığı iddiası tartışma yarattı.



Vatan gazetesinin haberine göre Galatasaray Cafe Crown’un iki ABD’li oyuncusu Taylor Rochestie ile Josh Shipp, oturma izinlerinin bittiği ve bu nedenle polis tarafından göz altına alınıp Groningen’e gidemediği belirtildi.



Ancak yaşananlar daha farklıydı.



Rochestie ile Shipp’in çalışma izinleriyle ilgili ödenmemiş bir borç olduğunun ortaya çıkmasıyla pasaport kontrolünde sıkıntı yaşandı. İki oyuncunun havalimanında bu borcu ödeyip takımla beraber deplasman maçına gitmesi gerekiyordu. Ancak bayram nedeniyle yaşanan yoğunluk ve uçuş yetkilisinin detaycı yaklaşımı nedeniyle işlemler uçak saatine yetişmedi.



İki oyuncu da işlemlerini tamamladıktan sonra bir sonraki uçağa bindi ve Sarı – Kırmızılıların akşam yaptığı idmana yetişti.



Josh Shipp ve Taylor Rochestie, GasTerra Flames mücadelesinde sahada olacak.



İkisi de oynayacakmış :yenieek:
 
Cevap: Eurocup | GasTerra Flames - Galatasaray CC | 16 Kasım | 20.30



saldır Galatasaraaaaayyyyy!!!!!!!:f50::f50::f50::f50:
 
Cevap: Eurocup | GasTerra Flames - Galatasaray CC | 16 Kasım | 20.30



Maç başladı. 5-2 gerideyiz. Sayımız Luksa'dan.
 
Cevap: Eurocup | GasTerra Flames 8-2 Galatasaray CC | 16 Kasım | 1.Çeyrek



Kadro varmı..eski linkler ölüyor..baskete bulamıyorum...
 
Cevap: Eurocup | GasTerra Flames 12-6 Galatasaray CC | 16 Kasım | 1.Çeyrek



13-6. Sayılarımız hep uzunlardan geldi şu ana kadar.
 
Üst Alt