Faik Işık Kimdir? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Faik Işık Kimdir?


Türk futbolunda deprem etkisi yaratan şike operasyonu her geçen gün başka boyutlar kazanıyor. Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere birçok ünlü spor adamının tutuklu yargılandığı, birçoğunun da tutuksuz yargılanmasının sürdüğü operasyon hakkında tartışmalar devam ederken, son günlerde bir isim yaptığı açıklamalarla fazlasıyla ön plana çıktı. Aziz Yıldırım'ın avukatlığını üstlenen, yazılı ve görsel basına yaptığı açıklamalarla ses getiren Faik Işık'tan bahsediyoruz. Peki "Aziz bey için 87 yıl ceza yazıyorlar. Kaç adam öldürdü acaba?" ve "Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 8-0 yendiği maçı inceleseler" gibi birçok çarpıcı açıklamaya imza atan Avukat Faik Işık kimdir?



Bugüne dek kamuoyunda ses getiren davalarda avukat olarak görev alan Faik Işık'ın adını ilk olarak 1993 yılında Sivas'ta yaşanan ve bugün Sivas Katliamı olarak anılan Madımak Oteli'nin yakılması davasında görüyoruz. 33 yazar, ozan ve düşünürün 2 otel personeli ile birlikte yanarak can verdiği facianın davasında şüphelileri savunan 25 avukattan biri olan Işık, sonraları birçok önemli davada da görev yaptı.



Kamuoyu bu davadan sonra ise Faik Işık ismine bir başka önemli davada rastladı. 1990'lı yılların sonlarında “Mercümek Skandalı” olarak zihinlere kazınan bu davada Işık, Refah Partili Süleyman Mercümek'in avukatı olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak Işık, Bosna'ya yardım amaçlı topladığı paraları kişisel hesabına aktardığı ve partisi için kullandığı iddia edilen Süleyman Mercümek'in 4 yıl 1 ay ve 20 trilyon lira ceza almasına engel olamamıştı. Işık bu davada aynı zamanda Mercümek ile birlikte Refah Partisi'nin gizli kasası olarak bilinen bir başka isim Beşir Darçın'ın da avukatlığını yapmıştı.



Başbakan Erdoğan'ın avukatı



Ancak Avukat Işık, en çok 1997'de dahil olduğu bir davayla dikkatleri çeker. Şu anki başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Siirt Mitingi'nde bir şiir okur. “Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker” mısralarını içeren bu şiiri nedeniyle hakkında dava açılan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yine Faik Işık yapar. Ziya Gökalp'ın 1912 yılında Balkan Savaşı için yazdığı Asker Duası'nın değiştirilmiş bir sürümü olan bu şiir nedeniyle Erdoğan görevden men cezasıyla beraber 1 yıl hapis ve 860 milyon lira ceza alır, iyi hal ve ceza infaz yasası göz önüne alınarak 4 ay hapis yatar.



Avukat Işık'ın savunduğu isimlerden birisi de JetPa davası olarak bilinen davada yargılanan Fadıl Akgündüz'dür. Hakkında tutuklama kararı çıkan davadan sonra Akgündüz Avrupa'ya gitmiş, 2002'de Siirt'ten bağımsız milletvekili olunca geri dönmüştü. Fakat dokunulmazlığı kaldırılan Akgündüz'ün milletvekilliği kaldırılmış, sonrasında yapılan seçimde Recep Tayyip Erdoğan Siirt milletvekili olmuştu.



Tecrübeli avukatın savunduğu bir başka önemli isim ise geçtiğimiz aylarda öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in adamı olduğu iddia edilen Mısırlı televizyoncu Rafet Yahya Alazeab Abdau'dur. Yakalanması için Emniyet tarafından bülten yayımlanan Abdau, arandığını öğrenince Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na sığınmış, bu Mısır ve Türkiye arasında diplomatik krize yol açmıştı. Sonrasında Mısır'ın İstanbul Bebek'de bulunan başkonsolosluğuna getirilen Abdou, avukatlığını Faik Işık'ın yapmasını talep etmiş



Sporx



Görüldüğü gibi Sivas'ta o yapılan vahşeti savunanlardan biri de Faik efendi imiş. Böyle bir adamı ciddiye alıp, televizyonlarda çıkartanlara yazık.
 
Cevap: Faik Işık Kimdir?



Siyaseten bir şey söylemek istemiyorum ama FB'nin divan kurulunda konuşanların haykırışları ve ağlamaları arasında,bize bunu bu yüzden yapıyorlar demeleriyle başkanları için tuttukları avukatın savunduğu insanlar çok çelişiyor doğrusu :)
 
Cevap: Faik Işık Kimdir?



Sivasta yaşanan olayları biraz para kazanmak için savunmayı nasıl midesi kaldırmış?
 
Cevap: Faik Işık Kimdir?



Bugün iktidar bizi devirdi diyenleri savunan bir avukat var, nasıl dönek olduğunu cüme alem görsün.
 
Cevap: Faik Işık Kimdir?



Görün fenerbahçeliler. Yok iktidar yok mosad yok bilmem ne. Savunduğunuz sevdiğiniz dönek kimdir bakın.



Herşeyi geçtim ama Sivas olaylarını savunabilecek kadar vicdansız midesiz rezil biri olduğunu gördüğüm için aziz ve fener taraftarına yakıştırdım. Tam onlara göre.
 
Cevap: Faik Işık Kimdir?



O kadar gerizekali biri ki, kravatini göstererek "bugünden sonra Fenerbahçeliyim" diyor.. Kravatina bakiyoruz, ne sari ne de lacivert rengi var :)
 
Cevap: Faik Işık Kimdir?



O ayrı bir konu. Ama avukatlığın özü bu. Siyasi görüşüne uyuyor olabilir onun.





Renkdaş Erdoğanın savunması anlaşılabilir sonuçta ortada bir cinayet yok katliam yok. Ama Sivasta canice öldürülen onlarca insan insanın içini acıtır hangi görüşten olursa olsun. Bu bir görüş meselesi değil vicdaniyet meselesi.



faik ışık aziz yıldırıma ve fenerbahçe taraftarına karekterine uyan bir isim olmuş. Daha iyisini bulamazdılar.



Alkışlıyorum.
 
Üst Alt