Fatih Terim: "Benfica'yı geçersek hedefimiz daha net olur" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fatih Terim: "Benfica'yı geçersek hedefimiz daha net olur"


Galatasaray UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Portekiz'in Benfica takımı ile karşı karşıya gelecek. Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenledi. Fatih Terim "Benfica'yı geçersek hedefimiz çok daha net olur" ifadelerini kullandı.

5c640e1c66a97cc0065adaeb


Fernando: Zor bir maç bizi bekliyor

Bizi zor bir maç bekliyor. Dersimize iyi hazırlandık. Taraftarımızın desteği ile bu maçı kazanmak istiyoruz. Mutlaka zor geçecektir. Ama biz neler yapacağımızı biliyoruz. Muhteşem taraftarımızın desteği ile iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz.

10-0'lık skor önemli. Zaten Benfica iyi bir takım. O skordan bağımsız bir mücadele edeceğiz. Felix Benfica'nın önemli bir futbolcusu ama başka önemli futbolcularda var. Biz elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Benfica ve Porto'nun şuan ki durumlarına bakarsak Porto bir adım önde. Ancak bu Benfica'nın kötü takım olduğunu göstermez. Biz de şuan çıkışta olan bir takımız.

Fatih Terim: Benfica şuan Porto'dan iyi

"İki tane Porto maçı hakikaten bizim Şampiyonlar Ligi'nde pozisyon olarak çok pozisyon kaçırdığımız, hatta penaltı kaçırdığımız bir maçtı. O maçı dışarıdan izlediğiniz de kaybetmeniz mümkün değil. O futbolu ortaya koyarsak istediğimiz sonucu alabiliriz. Benfica şu an Porto'dan iyi durumda. Ama biz Porto maçındaki performansı tekrar edebilirsek tur için umutlanabiliriz."

"Benfica'yı geçersek hedefimiz daha net olur"

Niyetimiz Şampiyonlar Ligi'ydi ama sadece santraforsuz değil başka eksiklerle mücadele ettik. Buna rağmen Porto maçlarından birini kazansak farklı olabilirdi. İnşallah UEFA'da sonuna kadar gideriz. Bunun konuşulabilmesi için Benfica'yı geçersek çok daha net ileriyi hedef gösteren konuşmalar yapabiliriz. Benfica bunun için çok önemli bir nokta. Benfica'yı geçersek çok daha değişik cümleler kurabiliriz.

"Saha avantajımızı kullanacağız"

Şampiyonlar Ligi grubundaki kadromuza göre şimdi kadromuzun rakam değeri çok açık, herkes görüyor. Oyuncu olarak takviyelerimiz var. Yazamadığımız oyuncularımız da var. Mitroglou ve Semih Kaya'yı yazamadık. Gelen takviyelerle daha iyiyiz. Son bir yılda bu kadar çok takviyeye de alışık değiliz açıkçası. O zaman da mazeret söylemedik şimdi de söylemeyiz. Oyun anlayışında özellikle kendi sahasında seyircisiyle bütünleşip kendi düşüncesini rakibe kabul ettirmeye çalışan bir rakibimiz. Öyle oynayacağımızdan da şüpheniz olmasın. Oyunun gelgitleri bizi nereye sürükler bilemiyoruz. Saha avantajımızı kullanmak istiyoruz.

"Gol yemeden oraya gitmek istiyoruz"

Galatasaray taraftarı sabırsızdır ama bizim olduğumuz yerde sabrı sınırsızdır. İki tane hedef göstermiştik. Ocak'ta ilk adımızı attık. İnşallah Haziran'da da noktalayacağız. Ben Galatasaray seyircisinin ne istediğini en iyi bilenlerden biriyim. Bu oyun yapısını 96-2000 arası yerleştiren ben ve ekibimdir. Galatasaray ondan sonra geriye bakmadı zaten. Sonra taraftarımız da hep bunu istiyor. Onun üzerine koyarak gitmeyi amaçlıyoruz.Sonuç ne olursa olsun zevk veren ve zevk alan bir oyun anlayışı inşallah oturtmaya çalışıyoruz. Yarın da böyle başlayacağız. Tabii ikili maçların planları değişik olabilir ama saha avantajı değişmez bunu kullanmak en büyük arzumuz. Mümkünse gol yemeden oraya gitmek.

Trabzonspor maçında gördük ki devre arasındaki değişikliğin bizi ne kadar ileri götürebileceği çok açık. Baskılı, oyunu elinde tutan, pozisyon bulan bir Galatasaray vardı. Bu oyun, seyircinin uzun süre koltuğuna oturmaması demektir. Bizim de isteğimiz budur.
Biz de zevk almalıyız kulübeden, oyuncular da oynarken keyif almalı. Bu zaten sizi sonuca götürür. Yarın da böyle başlayacağız. İnşallah bunu da başaracağız. Devre arası transferleri kolay değildir. Çabuk adapte olmak gerektirir. Bunları aşacağız, kolay bir şey değil ama başaracağız."


 
Son düzenleme:
Üst Alt