Fatih Terim İmza Töreni | 22 Aralık | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fatih Terim İmza Töreni | 22 Aralık


b8ae789f570b42908b09fe0c2cfa498b.jpeg


Ve Fatih Terim 4. kez Galatasaray'da... Türkiye'nin İmparator unvanlı tek teknik direktörü Fatih Terim, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda düzenlenen imza töreniyle kendisini Galatasaray'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek şunları söyledi:

“Olayı kelimelerle anlatmak çok kolay değil. Galatasaray’a ömrünü vermiş, kariyerini Galatasaray'da geliştirmiş, sporculuk ve çalıştırıcılık döneminde Galatasaray'ı zirveye taşımış bir isim Fatih Terim. Ligler devam ediyor. Birinci devrenin son maçına çıkacağız. Galatasaray'ın hoca eksiğini tamamlama gereği ortaya çıkmıştı. Bir sürü şeyler yazılıp çizildi. Bir gerçek vardı; o da Galatasaray futbol takımını son haftalarda girdiği performans düşüklüğü seviyesinden şampiyonluğa taşıyacak tek aday Fatih Terim'di. Bunu halletmek lazımdı. Kendisine telefon ettim, “buluşalım” dedim. Tabii Galatasaray ananeleri içinde başkana başkanlığı hissettirdiği bir tavırla sevgili hocam “emriniz olur nerede isterseniz buluşalım. Galatasaray’ın eksiği ortada, kendisi “Hazırım” dedi. Ücreti sorduğumda, “Ben 1974'te imza attım, bu imzam hala geçerlidir” dedi. “Bugün de bundan sonra da Galatasaray ile para konusunu konuşmadım. Para önemli değil” diye ifade etti. Ben de Galatasaray'ın mali durumu belli... “1905 TL yıllık ücret versek olur mu?” dedim. Bunu sevinçle karşıladı. Sayın Terim'e bunca zamandır verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonra da vereceği hizmetler var. Galatasaray'ı zirveye taşıyacağı birçok dönemler olacak. Bundan sonrası için başarılar diliyor ve “Hoş geldin hocam” diyorum.”

İmza töreninde daha sonra Fatih Terim söz alan Fatih Terim ise, “Sayın başkanımız güzel şekilde izah etti. Sayın Başkan ve değerli yöneticilerimize ve tüm Galatasaray çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu çatının altında Galatasaraylılarla beni buluşturdukları için...” dedi.

Daha sonra Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Teknik Direktörümüz Fatih Terim medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Teknik direktörümüz Fatih Terim’in sorulara verdiği cevaplar söyle:

“Ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor. Galatasaray’ın son aylardaki durumuna baktığınızda ‘Neden olmasın’ diyen benim, Galatasaray’ın size ihtiyacı var denildiğinde görev almam, elimi taşın altına sokmam gerektiğine inandığım için buradayım. Acele etmeliyiz ama telaşlanmamalıyız. Çünkü yapacak çok işlerimiz var. İlkleri yapmış böyle bir markanın camianın, yeni ilkleri yapmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Aldığımız başarılardan daha fazlasını yapma adına buradayız.”

“Başkan, yönetim, ben ve tüm Galatasaray çalışanları, muhteşem Galatasaray taraftarının takımıyla birleştiği anda yakaladığı başarıyı ortaya koymak için buradayız. Onlarla birleştiğimiz zaman, 7'den 70'e Türkiye'den, dışarıdaki, küçüğü, büyüğü, erkeği, bayanı bütün Galatasaray taraftarı bir araya geldiğinde çok büyük işler yapacağımız da aşikar...”

“İki gün sonra renktaşımız olan Göztepe ile ligin flaş takımlarından biri ile oynayacağız. Muhteşem bir camiadır o da. Bugün ilk antrenmanıma çıktım Florya'da. Zamanımız var… Zamanım var ama çok da fazla değil. Bir an evvel kolları sıvayıp eksikleri tamamlamamız gerekiyor. Galatasaray’a hizmet etmiş sevgili Igor Tudor'a da emekleri için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.”

“Ben Galatasaray'ın kapısından içeri girdiğimden beri nasıl davranılıyorsa öyle davranıyorum. Başkan aradığı zaman da nerede görüşmek isterse siz ona uyarsınız. O nezaket içinde “Başkanım ne zaman, nerede isterseniz” dedim. Tabii ki insan kulübünün başkanından her gün bir telefon almıyor. Olayın kritik günleri de hepimizin malumu. Memnun oldum tabii ki çok sevindim.”

“19-20 kişiyiz, eksiğimiz var. Artı sol ayaklı bir sol bekimiz yok. Var olan da ameliyat oldu. Kadromuzdan birini tabii ki koyacağız. Ben prensip icabı sol ayaklı olmayan futbolcuyu sol tarafa koymadım ama bunu yaşayacağız. 1-2 gün içinde kazanmak adına ne gerekiyorsa onu yapacağız. Başlayıncaya kadar olan bölümü de takım bütünlüğü içerisinde oyun felsefesini oturtacağız.”

“Bunların hepsini en kısa zamanda yapacağız. Yeter ki Pazar gününü kazasız geçelim. Fiziki yorgunluğu olanlar görünüyor. Genel olarak, başkanımla şeffaf bir ilişki içerisinde gideceğiz; bir rapor acil şekilde hazırlayacağım. Arkadaşlarımla yavaş yavaş konuşmaya da başladık. Başkanımız ve yöneticilerimizle paylaşacağım, ne yapabilir diye... “

“Orası eksildi, onu alalımdan ziyade mevcut oyuncularımızın performansını yukarı çıkarmak en büyük transfer. Çünkü onların kapasitesinin yüksek olduğunu biliyoruz. Bu da bizim için önemli. Bugün Hakan Balta olsaydı sol bek olacaktı. Ancak listede olmadığı için oynatamıyoruz. De Jong'u da çağırdım antrenmana çıksın diyerek. İkinci yarıya kadar arkadaşlarımla birlikte oldukça mesai vereceğiz.”

“Galatasaray muhteşem taraftarına teşekkür ederim. Galatasaray taraftarı zaten mutlu oluyorsa kulüp başarılı demektir. İsminizi ne kadar duyarsanız duyun, kulübedeki her antrenör için empati yapmak lazım.”

“İstenildiğini, beğenildiğini duymak ve görmek her insanın hoşuna gider. Nerede kalmıştık... Ben de antrenmanda kalmıştık derim. Öyle değil mi? En son haberi orada almıştık. Tekrar muhteşem taraftara sonsuz teşekkür ediyorum.”


“Başkan ısrarla 18 Mayıs'ı işaret ediyor. Kendisinin ne demek istediğini anlıyoruz zaten. Galatasaray'ın Avrupa'da olması lazım… Sezon sonunda bulanacağımız yerler belli. Ben kadronun iyi bir kadro olduğuna yürekten inanıyorum. Bazı yerlere de ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Söylenen ile olan arasında fark olduğunu düşünüyorum. Futbol pratikler oyunudur.”

“Scout arkadaşlarımız ve yönetimimiz zaten çalışmış, bir listeleri var. Hep birlikte oturacağız eğer özellikle sol beke bir takviye yapamazsak; Carole bizim oyuncumuz. Maçı da oynamak istiyorum onlarla birlikte. Bir liste hazırlayacağız hep birlikte. Gerek derbilerde gerek diğer maçlarda 3 puan için her şeyi yapacak bir takımız. Derbi herkesin çok bekleyip, kaybetmek istemediği maçlardır ama bu bazen olmuyor. Her maça aynı ciddiyetle devam eden Galatasaray olacak. Kaybederken reaksiyon göstermek benim için çok önemli.”

“Galatasaray taraftarı, camiası, yönetimi “Galatasaray iyi savaştı, formanın hakkını verdiler, biz gurur duyuyoruz” demesi çok önemli… Kaybederken bile...3-4 gündür Emrah (Bayraktar) kardeşimiz oradaydı. Bugün de onun benimle olmasını istedim. Devre arasına başlarken yardımcılarımla bir araya geliriz. Yerli var, yabancı var...”

“Galatasaray bir tutkudur. Yolumuz kesişmiş, aynı yoldan gitmiş, bu camiaya hizmet etmiş birçok arkadaşımız var. Onlardan bu işe görül vermiş, inandığımız arkadaşlardan bir grup yapmayı düşünüyorum. Bu yerli olur, yabancı olur. Antalya'ya gitmeden belli olur...”

“Attığım tweet; uzun zaman önce; evde otururken Buse ile Merve'nin fikriydi. “Eğer bir gün böyle bir şey olursa böyle bir tweet atalım” dediler. Başkanıma söyledim; bundan sonra da ümit ederim sık kullanırım. “10 dakika varsa böyle koymak istiyorum” dedim. Başkanımız da anlayış gösterdi. Herhalde bir hoşluk oldu... Tarihe geçmeyi severiz...”

“Nerede kaldığımı fizik olarak söyledim... Galatasaray bu ülkenin en önemli değerlerinden bir tanesi... Ben de bu camianın mensubu olmaktan gurur duydum. Geçmişte yakaladığımız başarıların üzerine çıkacak başarılar yakalamak için buradayım. O yüzden; kaldığımız yer yapacağımız işlerin başlangıç noktası.”

“Bu başlangıçta geçmişteki başarılarımızın üzerine çıkan bir performans çizeriz inşallah. Muhakkak eski başarıları anmak ve bu CV'ye sahip olmak önemli ama yeni başarıları üstüne koymak daha önemli. Başkan, yönetim, hoca ve taraftarımız ele ele vererek ve güzel günlere giderek bu gururu yaşamak benim dileğim.”

“Bu bir meydan okuma... Ama Galatasaray benim için takımdan öte bir şey. “Sadece bir takım teklif etti, düşündüm” diyecek bir şey değil. Galatasaray benden görev istediğinde hiçbir zaman kaçmadım.”

“Kariyerimi riske attım mı? Ben zaten kariyerimi Galatasaray'da yapmıştım. Kazandığım yerde kaybetmek çok fazla üzmez. Benim kariyerimde var bu riski almak. “Hocam Galatasaray’ın size ihtiyacı var” denildiği anda orayı hiçbir zaman takım olarak görmezsiniz.”

“ Benim de kendime göre rüyalarım, hayallerim var. Eksik olan şeyi bir deneyeyim diyorum. İnatla onu sürdüreyim diyorum. Ucuna kadar geliyoruz bazen. Mutlu işler yapıyoruz. Olmaz denen hayallerimizi Galatasaray'da gerçekleştirdik. “Nasıl olur!” denen şeyleri yaptık.”

“Dördüncü kez geliyorum, demek ki hiç gitmedim. Bayern'de Heynckes sıkışıldığında gelebilen bir teknik adam. Sizi dünyanın her tarafı istesin ama camianız istediğinde çok farklı oluyor. Mesela 1996'da Arsene Wenger ile geldi. Acaba ben 21 yıl kalsam ne olurdu. Düşünmeden edemiyorum. Benim de hatam var muhakkak.”

“Beşiktaş'ı son iki sezon için tebrik ediyor, Şampiyonlar Ligi için başarılar diliyorum. Şenol Hoca'yı da tebrik ediyorum. Başakşehir ve Fenerbahçe de var. Birçok Anadolu takımı her an her yerde başarılı işler yapabiliyor. Bu grubun içinde bir de Trabzon var. Rıza Hoca ile gayet iyi gitmeye başladı. Şampiyonluk adayları ne kadar çok olursa heyecan ve zevkin o kadar çok olacağın düşünüyorum.”

“Türkiye Ligi, yavaş yavaş Avrupa tarafından da seyredilen lig olma yolunda. Türk antrenörlerin de önemli işlerini yazmak lazım. 1996’da çok az Türk antrenör vardı. Şimdi çok az yabancı antrenör var.”

“Kendime göre bazı hedeflerim var. İki maç mağlup olduğumuz sezon da vardı. En fazla 5'ti. Umarım hiç olmaz ama o da çok optimisttik bir görüş olur. Ama bir kazaya uğruyorsunuz. Bütün şampiyonluklarda bir diğer şampiyonluktan daha fazla gol, daha az mağlubiyet gibi kriterleri iyi tutturmanız lazım.”

“İstikrar sadece dışarıda değil, sahada da olmalı. Ben oyun anlayışımızı en kısa zamanda oturtarak ciddi işler çıkaracağımızı düşünüyorum. Şampiyonluklar sadece sizin çok iyi gitmemizle olmuyor. Bazen de rakipleriniz de iyi gitmiyor. Siz iyi olmadığınızda rakip başarılıdır. Umarım ki biz o hakkımızı hiç kullanmayız ve mutlu sona ulaşırız.”

“Antalya kampı dönüşü Florya'yı tanıyamayacaksınız. Biraz hareketlendireceğiz. Ama herkes elinden geline yapmış. Bir an evvel, en iyi spor sahaları yapmanın zamanı. Orası daha modern ve ihtiyaçlara hitap eden bir yer olacak. Florya diğer yerler kadar önemli aslında. Futbol bir kulübün en önemli mekanizmalarından biri olduğu için öne çıkıyor. Elimiz değecek Florya'ya, bundan emin olabilirsiniz.”

Başkan Dursun Özbek ise medya mensuplarının verdiği sorulara şu cevapları verdi:

“Bir seçim ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Süremiz Mayıs'a kadar devam ediyordu. Bir hususta seçim kararı alındı. 2018 senesinin Mayıs ayı Galatasaray için çok önemli bir tarih. Galatasaray Sportif AŞ için çok önemli bir tarih. Bu seçimle birlikte; kim seçilirse seçilsin bu işin sahibi Genel Kurul… Genel Kurul’un kimi seçtiği önemli değil ama kim seçilirse seçilsin “Ey Galatasaraylılar bu kritik periyota el ele sırt sırta verelim ve zor hedef olan 2018 Mayıs ayına odaklanalım.”

“Koltuk sevdalısı biri değilim, Galatasaray’a hizmet etmek için geldim. Bütün Galatasaraylılara söylüyorum: Ben ve yönetimim 2018 Mayıs’ındaki finansal duruma hedeflendik. Bu sadece yönetim kurulunu değil, bütün Galatasaraylıları ilgilendiriyor. Şu seçimi yapalım, başkanımızı seçelim. Her kimse başkan, onun arkasında kenetlenelim. Dört ay o kişinin arkasında duralım. Galatasaray’ı istediği amaca ulaştıralım.”

“Galatasaraylı olup da Galatasaray maçı başladığında rahat maç seyredecek bir Galatasaraylı hayal edemiyorum. Çocukluğumdan beri her zaman Galatasaray maçlarında heyecan duyarım. Hatta bu nedenle Eintracht Frankfurt maçını izlememiştim. Bu heyecan bitmez, bu heyecanın olması da iyi bir şey.”

“Hocamı daha önceden de tanıyorum. “Hocam seni bekliyoruz” dediğimde bir saniye dahi düşünmedi. Fatih Hoca kariyerinde olan bir ismin soru sormadan “evet” demesi, çalışma ortamının güzelliğini en güzel anlatan ifade olduğunu düşünüyorum.”

https://www.youtube.com/watch?v=4DwPPCYZ2e0

GSC Portal
 
Son düzenleme:
Üst Alt