Fatih Terim: "Kupa finalini ertelediniz ve bunu kimse konuşmuyor" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fatih Terim: "Kupa finalini ertelediniz ve bunu kimse konuşmuyor"


IMG_20180506_232826.jpg

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, "Burada hiçbir şeyin 3 puan kadar önemi yok." dedi.

Terim, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, oyun hakkında birçok şey konuşulabileceğini belirterek, "Ama burada hiçbir şeyin 3 puan kadar önemi yok." yorumunu yaptı.

İlk yarıya müthiş başladıklarını ancak ikinci devrede bunu sürdüremediklerini belirten Terim, "Buna rağmen 1 penaltı ve 3-4 pozisyon kaçırdık çok çok da net. Ama 3 maç kala deplasmanda oynuyorsunuz, aradaki farkı korumak istiyorsunuz, dışarıda veya içeride bir sürü şeyler oluyor, baskılar oyuncuyu bazen bu hale getirebilir, koruma içgüdüsü olabilir. Sevdiğim bir şey değil ama bu da bir oyun şekli." ifadelerini kullandı.

Terim, oyuncuların kötü oynamış olabileceğini ancak ellerinden geleni yaptığını belirterek, "Bu da 3 puana yetti, dolayısıyla çok kritik bir yerden 3 puanla dönmek müthiş bir şey. İyi oyunlarımız çok oldu, ileride iyi oyunları takdim ederiz, bu borçlarımızı öderiz. 3 puanlar bazen iyi oyunlardan daha önemlidir." diye konuştu.

Kalan 2 haftada bir maçlarını İstanbul'da birini deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Terim, "Zaten bizim oynayacağımız takımı bizden önce hazırlıyor herkes. Yazılı ve görsel basın başta olmak üzere şimdi öbür takımı hazırlarlar. Oyuncularımı kutluyorum, takımıma lazım olan 3 puandı." değerlendirmesinde bulundu.

Bafetimbi Gomis'in penaltı kaçırması

Terim, bir gazetecinin Gomis'te bir düşüş olduğunu hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

"Golcüler bazen bunu yaşayabilirler, ben de biliyormuşum gibi bir penaltı daha olursa ona attıracağım dedim. Ama penaltıdan daha kolay pozisyonlar vardı ama olmadı. Bugün bizim takımın önemli bir parçasıydı, bizim ona ihtiyacımız var. Bir daha olsa, bir daha attırırız, kendi istemeyinceye kadar. O yüzden biraz morali bozuktu kendisine de aynı şeyleri söyledim, kazandıktan sonra bunlar tolere edilebilir. Kazandıktan sonra çok önemli değil, golcüler bazen tutukluluk yapabilir."

Bir gazetecinin Terim'in söylediği "Allah'ın adaleti şaşmıyor" sözünün hatırlatması üzerine Terim, şunları kaydetti:

"Evet, bence o bizi, o her şeyi görüyor ve Allah'ın da adaleti şaşmıyor. Bugün berabere de kalabilirdik, mağlup da olabilirdik, çok farklı da yenebilirdik, kolay bir şey değil. Oyun içinde sakatlıklar filan hepsi... Ama dediğim gibi herkesin adaleti şaşıyor ama onun adaleti şaşmıyor, bunu da her zaman söylüyorum. Çünkü konuşmuyoruz, seslenmiyoruz dediğiniz gibi, bu görmüyoruz veyahut da izlemiyoruz, anlamıyoruz manasına gelmesin, her şeyin farkındayız. mümkünse konsantre vaziyette kalmak istiyoruz. Muhakkak ki bir defa konuşacağım, bu son maçtan sonra mı olur, daha önce mi olur, bilmiyorum, enterasan işler oluyor. Ben de açıkçası bu kadar gergin bir ortamı daha germek istemiyorum. O yüzden adalet şaşmıyor diyorum."

Ziraat Türkiye Kupası finalinin gününün değişmesi

Terim, tamamen takımına odaklandığını iki hafta da böyle olacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer kazanmasaydık bunu söylemezdim, belki sonra söyleyecektim. Dünyanın ne tarafında görülmüş çok önceden karar verilmiş bir kupa finali, kupa finalinden 5 gün önce cuma günü 1 gün sonraya alınıyor. Bizim Akhisar'la oynayacağımız kupa yarı final maçından önce pazar günü Başakşehir'le oynadık, çarşamba günü Akhisar, cumartesi Alanya. Bizim rakibimiz burada cuma günü Beşiktaş'la oynadı. Biz pazar günü Başakşehir'le oynadık. Çarşamba elendik, bir bahane de bulmadık. Federasyona biz resmi olarak Galatasaray antetli kağıtla, kulübün adına müracatta bulunduk. Biz pazar günü lig, çarşamba günü de kupa oynadık, cumartesi günü de bir tek Alanya'ya biz gidiyoruz, rakiplerimiz İstanbul'da. Alanya maçını pazar günü 16:00'da oynayalım, yazılara cevap vermiyorlarmış, sözlü olarak da başkana verdikleri cevap değiştiremezlermiş. 6 günde 3 maç oynadık."

Bunları elendikleri için söylemediğini kaydeden Terim, "Biz 3. gün deplasmana gittik, belki ben rotasyon yapmazdım. Şimdi kimseye sormadan, hiçbir gerekçe göstermeden cuma günü kupayı 'perşembeye aldım' diyorsunuz. Akhisarcığım sen çok üzme kendini perşembe günü ben sana 4 gün veriyorum, halbuki çok önceden alınmış bir karar değil mi, kimse konuşmuyor." şeklinde görüş belirtti.

Terim, daha önce Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Braga ile oynadıkları karşılaşmanın ardından yanlışlıkla cuma gününe alınan maçın iptalini istemeden o müsabakaya çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"UEFA'da herhangi bir final karşılaşması öncesi 5 gün önce kimseye gerekçe göstermeden herhangi bir şekilde değiştirebilir misiniz, hadi değiştirin orada bakalım. Ben onun için o tweeti attım, anlamayanlara da söyleyeyim. Neden attığımı anlamayanlar da varmış. Galatasaraylıları uyarıyorum, seçim yarışını saygıyla beklediğim için, altıda herkes teslim etti ondan sonra atmanın sebebi de odur. 30 milyon Galatasaraylıyı hiçe sayıyorsunuz, bu ve buna benzerini bunların hepsini uzun uzun Allah nasip ederse nezaketli şekilde konuşacağız."

Milliyet
 
bazı kekolar da hoca bunları konuşmasın gomise penaltı niye attırmış onu anlatsın filan diyor. Siz bu kafayla çok yaşamazsınız şahsi hayatınızda ekmeğinizi çalıp dururlar elinizden çünkü.
 
bazı kekolar da hoca bunları konuşmasın gomise penaltı niye attırmış onu anlatsın filan diyor. Siz bu kafayla çok yaşamazsınız şahsi hayatınızda ekmeğinizi çalıp dururlar elinizden çünkü.
Terim kariyerinin en sakin dönemini geciriyor gibi görünüyor ama ici gidiyor resmen su Yasin'i Tolga'yi Eren'i falan dövesi geliyordur eminim. Hepsine küsküyü verecek ama elde adam yok, mecburluktan Yasin oynuyor. Su Fener'in skandal galibiyetlerini falan da söylemiyor zaten. Cool bir sekilde götürüyor. Görüyor ama söylemiyor diyebiliriz.
 
ha şöyle ya çık konuş bağır çağır yoksa bunlar enseye şamarı vurur ekmeği elinden alırlar ne kendini ne takımı ne bizi ezdirme ite köpeğe
 
bazı kekolar da hoca bunları konuşmasın gomise penaltı niye attırmış onu anlatsın filan diyor. Siz bu kafayla çok yaşamazsınız şahsi hayatınızda ekmeğinizi çalıp dururlar elinizden çünkü.

milletin niye gergin oldugunu anlamiyorum

kazandik, sampiyonluga 2 maç kaldi

keyfini çikartin anasini satayim
 
Hocam düsmanlarini cöp kutusuna firlatmis

Ayrica konsantrasyon tweetini anlamayanlar dedigi metin tekin,cuma günü tweeti anlamadigini söylemisti

Spor camiasinda bazi serefsizler birlik oldular hocama karsi ama imparator sampiyon olup hepsine haddini bildirecek
 
akhisar maçı bu şer odaklarının en büyük hayaliydi bu hayalleri çöpe gitti... bu takım hiçbir zaman son haftalarda köpeklere kemik yedirmemiştir. bu sene de aynı tarifeyi uyguluyoruz. sezon sonu g.tüyle gülecek terim federasyona.
 
Terim kariyerinin en sakin dönemini geciriyor gibi görünüyor ama ici gidiyor resmen su Yasin'i Tolga'yi Eren'i falan dövesi geliyordur eminim. Hepsine küsküyü verecek ama elde adam yok, mecburluktan Yasin oynuyor. Su Fener'in skandal galibiyetlerini falan da söylemiyor zaten. Cool bir sekilde götürüyor. Görüyor ama söylemiyor diyebiliriz.

ben saha icinde sessiz kaldıgı icin kızıyorum şahsen rakibe veya hakeme yönelik degil bizim takıma yönelik en basitinden geri yaslanmamak icin
fakat onun dısında itin çakalın havlamalarına veya hakemlere bisey diyemiyor tüpçüyle olan dava yüzünden eli kolu baglı en ufak siteminde bile basacaklar men cezasını adamda mecbur susuyor
 
Hocam bu sefer asıl düşmanının kim olduğunu anlamışsındır umarım. Konu spor dünyası ise Galatasaraylı'nın Galatasaraylı'dan başka dostu yoktur.
 
Üst Alt