Fatih Terim "Sözümüzü yerine getirdik" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Sarı-kırmızılılarda Fatih Terim, Malatyaspor maçının ardından beIN SPORTS'a konuştu;

"Oyuncularımla vedalaşırken teşekkür ettim"​

"42 hafta kolay değil. Sadece corona virüs ve rakiplerle uğraşmıyorsunuz. Birçok unsurla uğraşıyorsunuz. Oyunun içinde herkes var. Oyuncularımla vedalaşırken teşekkür ettim. Biz hiç bırakmadık. Florya hiç bırakmadı. Çok da yaklaştık aslında. Basit bir hesapla Denizli'de ve burada yemesek olacaktı. Kısmet değilmiş. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, teknik ekibime teşekkür ediyorum. Bizi samimi olarak destekleyen taraftarlara teşekkür ederim. Camiada bizi destekleyen çoğunluğa teşekkür ederim."

"İçeriyle de ayrı uğraştık, bize çok ciddi yaralar verdiler"​

"O kadar çok şeyle uğraştık ki... Hakemlerle, federasyonla ayrı uğraş, bir de içeriyle ayrı uğraş... Bizim bu yarışı çok önce bitirmemiz gerekirdi. Kadrolar ne olursa olsun bizim bu işi daha önce bitirmemiz gerekirdi. Bize çok ama çok ciddi yaralar verdiler. Buna rağmen, herkese rağmen, her şeye rağmen... Olabilirdik. Her şampiyonluğun 'buna rağmen'leri vardır. Bu şampiyonluğun daha çok olacaktı. Galatasaray'la ve Galatasaraylılıkla gurur duyuyorum. Ben yalnızım dediğimde çok şey ifade ettim de pek anlamadılar. Maalesef öyle."

"İçeridekiler daha tehlikeli"​

Dramatik bir kayıp oldu. Yenilen iki golle, atılmayan penaltıyla gibi... Rakibimizi tebrik ederiz. Rakiplerimizin hepsini tebrik ederiz. Herkesin zamanını güzel geçirmesini sağladık. Corona tehlikesinin içindeydik sürekli. Deplasmanlar, seyahatler... Cezalar tabii fazlaydı bize gelince... Güçlü olmazsanız size herkes dokunur. Galatasaray'ın güçlü olmaya ihtiyacı var. Dışarıdaki rakipler, aleyhimize çalışanlar... İçerdekiler daha tehlikeli. Galatasaray bunları aşmalı. Konuşacağımız çok şey olacak. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Galatasaray ile gurur duyuyorum."

"Oyunculara, hocalara söylenen şey olacak iş midir?"​

"Sezonun en sıkıntılı en alevli zamanında oyunculara hocalara söylenen şey olacak iş midir? Sonradan bunu çok güzel pazarlayıp sanki hırslandırmak içinmiş gibi falan... Bunları geçelim. Biz bunları içimize attık. Hem terbiyemizle hem duruşumuzla. Siz Haziran'da seçim yapacaksınız. Transfer ne zaman? Siz her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynayacaksınız. Galatasaray'ın çok önemli bir yapılandırmaya ihtiyacı var. Bu kadar borcun altında 5 tane başkan adayı müthiş. Umarım herkes hazırlıklıdır. Herkes Galatasaray'ın problemlerine hazırlıklıdır. Enkazı temizlemeden herhangi bir yere gidemeyiz. Banka yetiş imdadımıza şekliyle Galatasaray hiçbir yere gitmez. Belki bir beyaz gömlek giyip sorunlar nedir, çareler nedir konuşabiliriz."

"31 Mayıs'ta sözleşmem bitiyor"​

”Galatasaray'ın hocasına, oyuncusuna kolay ilişmemeli. Ne demek istediğimi herkes anlıyor. Merak etmesinler daha iyi de anlatacağım. Biz bunları hepsiyle ve içeri ile savaştık, o daha tehlikeli. Geldiğimiz yer benim hiç hoşlandığım bir yer değil. Şampiyon olmalıydık. Bir hata varsa en büyük hata benimdir. Haklarını helal etsinler. Ben hiç sözümden dönmedim. 31 Mayıs'ta mukavelemiz bitiyor. Bazı zamanlar da istifa zamanıydı ama ben Galatasaray'ın hatırı için yapmadım. Sözümüzü yerine getirdik. Durum bundan ibaret.”
 
Son düzenleme:
Resmen ellerinle verdin şampiyonluğu.

Tinercilerin aklından ilk 2 ye girme hayali bile yoktu adamlara piyangodan şampiyonluk hediye ettin.
 
Ya bu adam eskiden futbol konusurdu mactan sonra cikip yensek te yenilsek te futbol konusurdu hele de galibiyetlerden sonra. Son iki senedir bir gram oynanan oyun hakkinda konusmadi. Varsa yoksa duzen, rakiplerin saha disi oyunlari, yonetimden gelmeyen destek, vb seyler. Anlatsana niye ligjn ilk yarilarini harcayip duruyoruz? Niye 90 dk konsantre olamayan bi takim var sahada? Neden 4 tane sagbekimiz var qma bi turlu verim alamiyoruz? Neden uc tane kalecimiz var ama puan qlqbilmemiz icin illa ki gunlerinde olmalari gerekiyo? Neden binturlu ideal onbir kuramiyorsun? Duran toplarda beden bu kadar aciziz? Hem hucunda hem defansta? Neden bir cok macta 85 dk bekledin topcu degistirmek icin? Bana bunlari anlat hoca. Psikolog degilim ben ruhi sorunlarini git baska yerde coz.
 
Hocam gözünü seveyim artık yöneticilik tarafında bulun, sahadan vazgeç olmuyor artık bunu sende kabul et, 4 yıldır takımın başındasın ama futbolumuzda bırak ilerlemeyi inanılmaz gerileme var. Hele Avrupa’da yaşadığımız hüsranlar sana yakışan şeyler mi, kabul edip çekil artık, Başkan ol yönetici ol, sportif direktör ol ama hocalığı bırak hocam.
 
1621194829440.png
Bu üç maçtan 1 puan almak açıklanamaz. Burada kaybettik birçok şeyi. Ona rağmen averaja kalması, aslında kadronun ligde şampiyon olmaya yeteceğinin göstergesiydi. Cezalıydı galiba hoca bu maçlarda, değil mi?
 
Ya su futbolda gerileme oldugunu belirten arkadaslarimiz hangi futboldan veya ne zmandan beri gerileme oldugunu soyleyebilir mi?
2001 den mi, 2002 denmi, 2006 dan mı, 2008 den mi, 2011-2013 den mi, 2015 den mi, 2018 den mi.
Adam akıllı 4-5 maç tam saha pres oynayip sonraki haftalarda ite kalka mac kazanilan Tudor döneminden mi. Samimi olarak merak ettigimdennsoruyorum?
 
Üst Alt