Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV) - Sayfa 830 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şöyle bir şey oldu kulüpte Terim mi var başta Cl çeyrek ya da Uefa yarı final

Farklı bir hoca mı var şampiyon yapmasa da olur ne olacak

Alti üstü 10 sezon calistirdi zaten ayri4 dönemde. Ama isin garip yani da su, bizi asil sikintiya sokan hocanin calistigi 10 sezon degil, calistirmadigi o diger 13 sezondur...

10 sezonda 8
13 sezonda 4
sampiyonluk var

Burada yetersiz oldugumuz icn sürekli uefa kupasi oynadigimiz, cok daha alt seviyede mücadele ettigimiz maclari özlüyor millet, avrupada mac kazaniyorduk diye. Burada ligi besinci bitirip, avrupa liginde kaza bela ceyrek final, yari final felan yapsak, millet cildircak heralde.

Fenerli olsam, bende o Galatasaray´a özlem duyardim.
 
Zengin bir Katarlı, Rus falan olsam ; gelirim İstanbul'dan Başakşehir'i satın alırım. Koyarım 300 milyon euro transfer bütçesi. Getiririm başına ünlü bir T.D., o 300 milyon euro bütçe ile sadece 14 topçu alırım. 15 değil, 14. 5 yıllık sözleşme hepsine. Eldekilerin tamamını da satarım ve 10 tane de altyapıdan genç koyarım listeye ilk sene. Görürüz bakalım 100 yıllık kulüpler A sınıf oyuncular karşısında kenetlenince, taraftar desteğiyle falan şampiyon olabiliyor mu 5 yıl?

Bu ligin kalitesini anlatan hepimizin de bildiği cümle nedir ? "Şampiyon olmak istiyorsan, atanınla tutanın iyi olacak" Bu ne demektir? Küçük takımlar bu ligde sana karşı sadece otobüs çeker, sürekli defans yaparlar, futbol oynama, kazanma dertleri de hiiç yoktur. Gücün ve sürekli defans yapmanın yeteneği bozacağına inanmış bir sürü çapsız Teknik Direktörün elinde de futbola can çekiştirirler. Yani ; bu çapsızlara karşı pozisyonu az bulacaksın kardeşim, dolayısıyla bulduğunu atan GOLCÜ lazım sana. Bir de bunlar kırk yılda bir es kaza gelirler kontradan. Ya da oldu kötü günündesindir, en azından tuttuklarıyla sana puan kazandıracak iyi KALECİ lazım. Koca Züpper Ligin izlediğim 20 küsur yıllık özeti bu.
Böyle kalitesi yerlerde sürünen, açık futbol oynanmayan, futbolu çirkinleştiren en az 10-12 takımın olduğu ligde sadece teknik, taktik, futbolun doğruları falan diye konuşmak tüm büyük takımlara da hocalarına da haksızlık. Burayı KALİTELİ ayak çözer. KALİTELİ ayak için PARA gerekir. Kaliteli ayağın yoksa kimse 100 yıllık kulüp demez 30 hafta kümede kalma mücadelesi verdirir adama.

Valla futbol tutkunu bir milyarder olsam, sırf şu tezimin doğruluğunun ispatı için ; Uzaylı Şanlı Kulüp, Büyük Çınar, Avrupa Fatihi, bilmem ne büyük taraftar demem, gelir 10 yılda tıkarım tüm büyüklerin ve taraftarlarının ağzına kapitalizmin gerçeklerini. Ne kadar beğenmesek de 5 yıllık, taraftarsız kulüp doğru planlama ile nerelere gelebiliyor şurada. Ligin süründüğünün ispatı resmen.

Romantiklerin, taktik dehaların, genç oyuncu müptelalarının, hayalperestlerin bol olduğu bu güzide ülkede herkese şöyle paranın gücünün tam olarak ne olduğunun dersini verecek bi Arap, Rus, Amerikalı gelse de ülkeye, yöneticilerimizde "3 yıl başarı beklemeyin, ekonomik düzlüğe çıktıktan sonra 10 yıl ambargo koyacağız" diyebilecek algı, planlama, yatırım, yönetim düzeyi oluşsa. Taraftarlar da bunu yaşaya yaşaya kabullenseler. CL'de bizi elek edecekler 6 alınmazsa. Falcao'yu alsanda 6 da alsan edecekler zaten. Uçurum var uçurum. Aksi olduğunda futbolun güzelliği diyoruz ona. Ne kadar para harcarsan harca bi ufak bütçeli takım seni yenebiliyor ciddiye almazsan futbolu. O yüzden izliyoruz zaten bu zıkkımı.

Çok romantiğiz çok. Hayalperestiz. Gerçeklerden uzağız. Her şey anlık duygularla gidiyor. İyi oyun iyi oyuncularla oynanır. İyi oyuncular da 20'den başlıyor. Abdurrahim Falcao'yu alamasa, seneye Fatih Terim şampiyonluk yaşamasa kapının önüne koyacağız onu da. Durumu da her sene başarılı olan kalır burada diyerek normalleştiriyoruz. Real Madrid'iz sanki. Zaman tanımıyoruz hiç kimseye. Eldeki 3-5 kuruşla en iyisini yapmaya çabalayan adamlar işte. Comolli'ye de aynı tarife uygulanıyor öte tarafta. Hadi o daha şanslı elinde para var hiç yoktan. Bizde para da yok. :D Çok geriyorsunuz kendinizi. Falcao gelse de şampiyon olamayabiliriz. Zira senin takımında BAM BAM BAM herkese koyup geçecek kalitede adamlar yok. Ehven-i şer hepsi neredeyse.

Neyse, FFP çarkını bir şekilde zorla döndürmeye çabaladığımız bu günlerde Falcao gelsin istiyorum tabi. Ama bir taraftan da seneye ne olacağını dahi görememek düşündürüyor. Euro bi 10 liraya vurursa önce diğer 2 kulüp, 12 de falan da biz resmen batarız. Yani fakirliğimiz ve parasızlığımız ve ülkenin ekonomik şartları o kadar vahim ki, intihar riski alıyor tüm kulüplerimiz CL geliri için. 10 yıl boyunca şampiyon olmadan her yıl göndereceğiz CL'ye seni ama her takımdan en az 10 yiyeceksin deseler, 3 büyükler ben olayım o şanslı diye birbiriyle yarışır. Sonra da iyi futbol yok ama kardeşim. Yok da şampiyon olmamız lazım ya. Başlarım iyi futboluna. Yönetici olsam böyle düşünürüm.

"Paraya geliyor konu sürekli, ne alaka, sadece o değil" diyenler çok yanlış anlıyor Endüstriyel Futbolu da, ülkemizin gerçeklerini de. 300 milyon euro'yu cebinde getiren bu ülkede üst üste en az 5 yıl şampiyon olur. Ne Fatih Terim durabilir karşısında ne başka biri. Ya da Galatasaray'ın bu durumunda harikalar yaratacağına inandığınız o TAKTİK DEHA. Hiç bir şey yapamaz. CL'ye giderek de en az yarısını cebine koyar bu Arap değerli efendiler.

Onu bunu sürklase edecek, iyi oyun çat çat oynayacak takım istiyorsunuz da o takım 300'le kurulur. Taktik dehaya sahip hocayla olmaz o iş sadece. Diagne'yi 10'a satarsak alacağımız 4 oyuncu ile bile kimseyi sürklase falan edemezsin bu futbol düşmanı ligde. Fatih hocadan beklediğiniz iyi oyunun ne olduğunu ben biliyorum. İstiyorsunuz ki çıksın Akhisar'a her maç 5 atsın. Hollanda'da atar. Eminim. Zira orada tüm takımlar futbol oynamaya çabalıyor.

Yönetimi de, hocayı da, oyun sistemini de, iyi oyun isteği ile aba altından sopa gösterenlerin de çoğu dünya futbolunun gerçeklerini baz alarak eleştiriyor. Ve baz aldıkları noktadan haklılar da. Sen 2.sınıf ülkenin, parasız takımısın. Ona göre eleştir diyorum sadece. Aksihar deplasmanına gittiğinde Akhisar futbolun doğrularını yapmıyor zira. 1 adet oyun planı var. Topu kaparsam hızlı oyuncuma atayım da gol bulursam da üstüne yatarım. Ligin bu. Yüzleş. Bu lige de en uygun hoca ispatlıi istatistikli Fatih Terim diyoruz. Daha iyisini istemiyoruz demedik. Daha iyisi için paran yok dedik.

İşte o Arap gelse de bi gerçekleri çarpsa suratımıza.
 
Son düzenleme:
hocam bu transfer bilmecesini ancak sen çözersin

zaten sayfalarca anlatıldığı üzere avrupada başarılı oyun(kimse uçuk şeyler beklemiyor zaten ama neyse) ve skorlar alamamızın küme düşme hattındaki schalkenin, seni kurada çektiğinde tepetaklak giden benfica bebelerinin içerde dışarda pas pas etmesinin sebebi bizden kaynaklı değil

bütün mesele mali farklar

eee zaten ligin kupa ve şampiyonluk olarak anasını ağlatıyorsun ve oyun olarak da kabız kötü oyunun müsebbibi de rakip takımların oyun anlayışı

yine senin veya oyuncuların yapabileceği, özne olarak etki edebileceği bir durum değil

o zaman neden senle denk takım gibi oynayan akhisarın neredeyse toplam maliyetini falcaonun bir yıllık maaşı olarak verelim

neden mendesi bulutu zengin edelim

neden ortasaha filan diye arayışlarda olup hem taraftarı hem yönetimi yoralım

zaten ligin hali hazırda da en iyi kadrosu bizde , sen de açık ara ligin en winner hocasısın, taraftar desen sana içerde maç kaybettirmiyor

o zaman ne gerek var falcaoya bakayokoya alalım topalı alternatif olarak tutalım 30 gol atmış diagneyi de tamamdır

zaten geçen sezon bu sezon rakipler maddi olarak da kadro kalitesi olarak da dağılmışlar

kulübeyi de güçlendirdik biz rahat rahat kupa ve ligi mevcut kadroyla süpürürüz

bence gerek yok para harcatmaya çünkü harcanan paralarla hedeflediklerimiz üzerinde senin , oyuncuların, yardımcılarının herhangi bir etkisi yok, onlar en baştan belli şeyler(miş)

3-5 sene sonraki kendi başkanlığına finansal olarak rahat bir kulüp taşımış da olursun

transfer beklemekten hasta olan taraftar da kurtulur, rahatlar
 

şu da iyi ve güzel bir anlatım şekli olmuş
 
Lafları eğip bükerek ironi yapınca çözüm üretiyor olmuyorsunuz. Boş konuşuyor oluyorsunuz.

Galatasaray kulübünün organizasyon yapısı nedir? Çalışanlarının o organizasyona uygun görev tanımları mevcut mudur? Performansla değerlendirilir mi bu çalışanlar? Ödül gibi ceza da mevcut mudur kulübün tüm yapısında.

Ekonomik düzeyin nedir? Yönetici olanın Mali sorumluluğu nedir? Altyapı hocan yeterli midir?

Bin tane yazarım buraya Fatih Terim’e gelmeden önce. Ama tabi iyi oyun istiyoruz. Böyle böyle yediniz Lucescu’yu, adam parası olan kulübün iyi takımıyla neler aldı Avrupa’da.

Çapsız Löw Almanya’ya ne oynattı? Ver feneri şimdi Löw’e ilk 5’e yine anca girer. Çöp olan gelenler değil senin kadron.

İyi oyun da oynatır ha. 5.liğini başarılı bulursunuz size zevk verdiği için.

Eleştiren çözüm üretecek. Ne oynar bu takım, hangi T.D. ile oynar? Sizin egonuzun tatmini için tam olarak nasıl oynaması gerekiyor? O oyunu bu oyuncular oynayabilir mi? Bu takım 2 yıldır haddini bilerek oynuyor. Daha iyi oynamasın da demiyor hiç kimse.

6 ay forvetsiz oynayan takımın hocasına Cl maçları ile saldırmak niyetin iyi oyun olmadığını gösteriyor. Kusura da bakmasın kimse. Serdar’la dalga geçerken iyi Fener’e iteledik diye. CL’ye onla çıkmak zorunda kalan adam iyi oyun oynatmadı haşat olduk. Samimi değil.

Konu para. Paran yoksa “kazansınlar da nasıl kazanırlarsa kazansınlar futboluna, diğer tüm durumları da ceterus paribusmuş gibi ele alarak Manchester United taraftarı bakışı ve kibri atmayacaksınız. Geçen yılın en değerli golü bugün çöp denilen, gitmesi gerekir denilen Mitroğlu’nun. Mehmet Topal’la dalga geçecek takım bütçesine sahip değilsin.

Milan’ı falan tutun. Çok iyi oynuyorlar ama esamesi de okunmuyor artık o dev Milan’ın. Allah allah neden ki acaba? Tam da sizlik takım halbuki gençleri, müthiş teknik direktörü, yapılanması, oyun anlayışı ve istekli oyunu ile. 😏
 
Takım 70 metrede oynuyor bu yüzden ortasahada ne top kapabiliyoruz ne de yaptığımız press bir işe yarıyor, ortasahamız iki pasla paldır küldür geçiliyor. Defanstan pasla çıkma konusunda hiçbir gelişimimiz yok en ufak baskı yediğimizde ileri uzun oynamak zorunda kalıyoruz. Futbolun en temel gereksinimlerini uygulamaktan aciz vaziyetteyiz tabii bunlar için de bahane üretebilirsiniz sizin tercihiniz.
 
Takım bugün 70 metrede top oynuyor. Hazır değil, uyumsuz, yorgun ve eksik. Bahane üretmiyoruz. Dün Serdar satışı çok iyi oldu, iteledik dersen, bugün Akhisar bize nasıl gol buluyor demeyeceksin.

Sanki karşıdaki takımlar Pes’te maç yaptığın kardeşin. Akhisar’a önerilen 100 lük topçu sana 1 e öneriliyor. Orada 100 e oynayan sende 700 isterin diyor. Bunları bilmiyormuş gibi bürçe farkı var o kadar argümanı da oldukça geçersiz. Altı doldurulabilir her yapıcı eleştirinin de arkasındayım.
 
Takım bugün 70 metrede top oynuyor. Hazır değil, uyumsuz, yorgun ve eksik. Bahane üretmiyoruz. Dün Serdar satışı çok iyi oldu, iteledik dersen, bugün Akhisar bize nasıl gol buluyor demeyeceksin.

Sanki karşıdaki takımlar Pes’te maç yaptığın kardeşin. Akhisar’a önerilen 100 lük topçu sana 1 e öneriliyor. Orada 100 e oynayan sende 700 isterin diyor. Bunları bilmiyormuş gibi bürçe farkı var o kadar argümanı da oldukça geçersiz. Altı doldurulabilir her yapıcı eleştirinin de arkasındayım.

Herkes kendini milleti carpacak kadar cin zannediyor. Bir futbolcunun piyasasi ilgilenen kulübe göre artar. Mesela ikinci ligde oynayan Zeki Celik´in degeri nasil 2.5 Milyon avro oldu, yani dönemin kuruyla 20 milyon lira ? Burada yetersiz denilen Süperlig´den bile bir yerli oyuncuya bu parayi ödesen, burada millet ifrit oluyor. Nasil oluyor da ikinci lig topcusu bukadar degerli oluyor ? Fransa´dan bir takim ilgilendigi icin oldu. Cocugu fransadan scout etmeseler standart anadolu kulübüne gitse belki max 300-500 bin avro, Basaksehir´e gitse 700-800 bin avro, Besiktas pesinde olsa 1-1.5 milyon avro, biz istedigimizde yine 2.5 milyon avro olacak. Yillik ücretlerde de benzer gider olay.

Türkiye´den bir oyuncuya eger büyüklerden biri, yada avrupadan bir kulüp temas ederse otomatikmen meneceri bu ilgiyi medyaya sizdirip oyuncunun piyasasini yükseltir. Bunu da meslegi geregi elbette yapacak, hem komisyonunu, hemde oyuncusunun kazanacagi parayi arttirmak icin. Bunu da engelleyemezsin, engellemenin tek yolu el altindan menecere para yedirmek, bu sekilde sadece rakamlara güzellestirirsin, ama para yine kasandan cikar. Adam her türlü alacak o parayi.
 
Lafları eğip bükerek ironi yapınca çözüm üretiyor olmuyorsunuz. Boş konuşuyor oluyorsunuz.

Galatasaray kulübünün organizasyon yapısı nedir? Çalışanlarının o organizasyona uygun görev tanımları mevcut mudur? Performansla değerlendirilir mi bu çalışanlar? Ödül gibi ceza da mevcut mudur kulübün tüm yapısında.

Ekonomik düzeyin nedir? Yönetici olanın Mali sorumluluğu nedir? Altyapı hocan yeterli midir?

Bin tane yazarım buraya Fatih Terim’e gelmeden önce. Ama tabi iyi oyun istiyoruz. Böyle böyle yediniz Lucescu’yu, adam parası olan kulübün iyi takımıyla neler aldı Avrupa’da.

Çapsız Löw Almanya’ya ne oynattı? Ver feneri şimdi Löw’e ilk 5’e yine anca girer. Çöp olan gelenler değil senin kadron.

İyi oyun da oynatır ha. 5.liğini başarılı bulursunuz size zevk verdiği için.

Eleştiren çözüm üretecek. Ne oynar bu takım, hangi T.D. ile oynar? Sizin egonuzun tatmini için tam olarak nasıl oynaması gerekiyor? O oyunu bu oyuncular oynayabilir mi? Bu takım 2 yıldır haddini bilerek oynuyor. Daha iyi oynamasın da demiyor hiç kimse.

6 ay forvetsiz oynayan takımın hocasına Cl maçları ile saldırmak niyetin iyi oyun olmadığını gösteriyor. Kusura da bakmasın kimse. Serdar’la dalga geçerken iyi Fener’e iteledik diye. CL’ye onla çıkmak zorunda kalan adam iyi oyun oynatmadı haşat olduk. Samimi değil.

Konu para. Paran yoksa “kazansınlar da nasıl kazanırlarsa kazansınlar futboluna, diğer tüm durumları da ceterus paribusmuş gibi ele alarak Manchester United taraftarı bakışı ve kibri atmayacaksınız. Geçen yılın en değerli golü bugün çöp denilen, gitmesi gerekir denilen Mitroğlu’nun. Mehmet Topal’la dalga geçecek takım bütçesine sahip değilsin.

Milan’ı falan tutun. Çok iyi oynuyorlar ama esamesi de okunmuyor artık o dev Milan’ın. Allah allah neden ki acaba? Tam da sizlik takım halbuki gençleri, müthiş teknik direktörü, yapılanması, oyun anlayışı ve istekli oyunu ile.
Kendi açımdan cevap vereyim. Çok iyi bir oyun beklentim yok, CL'de başarı beklentim de yok. Kadro açısından ligin en iyi takımı olarak en azından bazı temel şeyleri yapan, sahada başı kesik tavuk gibi çırpınmayan bir takım istiyorum. Bunu yapmamıza engel olacak kadar kötü bir kadromuz yok. Dediğim gibi stoperler Serdar falan olsa laf edemem hocaya. Ama öyle değil. 6 numara da gelirse bu kadro bahsettiğim şeyler için fazlasıyla yeterli.

Anadolu takımları futbol oynamıyor, kapanıyor falan diyerek hiçbir şey açıklayamazsın. Dünyanın her yerinde zayıf takım güçlü rakibe karşı kapanır, otobüsü çeker genel olarak. City'e karşı nasıl oynuyor takımlar hiç izlemedin mi? Bunlar geçerli bahaneler değil. Ekonomi açısından en az bizim kadar kötü olan kadrosu da daha kötü olan ama iyi futbol oynayan en az 10-15 tane Avrupa takımı bulunur. 5 büyük ligi hatta Portekiz'i de saymıyorum. Daha geçen Trabzon'un rakibi gösterdi bunu. Evet 2-0'ı koruyamadılar ama neredeyse her şeyi doğru yaptılar sahada izlediğim kadarıyla..
 
Kendi açımdan cevap vereyim. Çok iyi bir oyun beklentim yok, CL'de başarı beklentim de yok. Kadro açısından ligin en iyi takımı olarak en azından bazı temel şeyleri yapan, sahada başı kesik tavuk gibi çırpınmayan bir takım istiyorum. Bunu yapmamıza engel olacak kadar kötü bir kadromuz yok. Dediğim gibi stoperler Serdar falan olsa laf edemem hocaya. Ama öyle değil. 6 numara da gelirse bu kadro bahsettiğim şeyler için fazlasıyla yeterli.

Anadolu takımları futbol oynamıyor, kapanıyor falan diyerek hiçbir şey açıklayamazsın. Dünyanın her yerinde zayıf takım güçlü rakibe karşı kapanır, otobüsü çeker genel olarak. City'e karşı nasıl oynuyor takımlar hiç izlemedin mi? Bunlar geçerli bahaneler değil. Ekonomi açısından en az bizim kadar kötü olan kadrosu da daha kötü olan ama iyi futbol oynayan en az 10-15 tane Avrupa takımı bulunur. 5 büyük ligi hatta Portekiz'i de saymıyorum. Daha geçen Trabzon'un rakibi gösterdi bunu. Evet 2-0'ı koruyamadılar ama neredeyse her şeyi doğru yaptılar sahada izlediğim kadarıyla..

ben de kendi açımdan şunu söyleyebilirim ki meselenin ısrarla terimin varlığı ya da yokluğuna indirgenmesi saçma

takımı 2 sene üst üste şampiyon yapmış adama istifa demek de ahmakça zaten

kaldı ki herhangi bir hocayla kazanacağım başarıya 1 sevinirsem terimle hasanla kazanacağım başarıya 10 sevinirim

bunalr bizim efsanelerimiz ama mesele eksiği görüp, yanlışı kabul edip düzeltmek de

yoksa başarıyı insana başarısızlığı kadere kısmete sisteme bağlamak anlamsız

nasıl ki geçen sene sene başında kondisyoner konusunda hata yapıldığı kabul edildi benzer birşey yapılsın

hoca gerekirse 10 kişilik taktik destek ekibi kursun kendisine ve eksiklerimiz giderilsin

takım en azından atak sürekliliği olarak akhisarı 10 dakika bunaltsın istediğim bu
 
ben de kendi açımdan şunu söyleyebilirim ki meselenin ısrarla terimin varlığı ya da yokluğuna indirgenmesi saçma

takımı 2 sene üst üste şampiyon yapmış adama istifa demek de ahmakça zaten

kaldı ki herhangi bir hocayla kazanacağım başarıya 1 sevinirsem terimle hasanla kazanacağım başarıya 10 sevinirim

bunalr bizim efsanelerimiz ama mesele eksiği görüp, yanlışı kabul edip düzeltmek de

yoksa başarıyı insana başarısızlığı kadere kısmete sisteme bağlamak anlamsız

nasıl ki geçen sene sene başında kondisyoner konusunda hata yapıldığı kabul edildi benzer birşey yapılsın

hoca gerekirse 10 kişilik taktik destek ekibi kursun kendisine ve eksiklerimiz giderilsin

takım en azından atak sürekliliği olarak akhisarı 10 dakika bunaltsın istediğim bu
Ben de aynı şekilde hocanın bahsettiğim sıkıntılara çözüm bulması gerektiğini yazıyorum zaten. İstifa çağrısı falan son derece saçma şu anda..
 
Falcao da geldi diyelim. Artık kötü oyunun bahanesi kalmadı. 1 tane maç izlemek istemiyorum kötü oynadığımız. Şu kadro kadar stabil ve doğru oyuncularla kurulu bir kadro hatırlamıyor gözlerim. Herkes iyi denilebilecek seviyede ve yıldız tribine sahip oyuncu da yok gibi bir şey. Lütfen güzel futbol oynat. Gözünü seveyim. Sahaya çıktığımızda 3 aşşağı 5 yukarı standart bir oyunumuz olmalı. Kaybetsek bile doğru şeyleri yapıp kaybetmemiz gerekiyor...
 
Taraftar cafcaflı transferlerle coşmuş durumda.. fakat ben bu tarz isim transferlerinden endişeliyim..
Kaldı ki son derece yumuşak ve bildiğimiz Fatih Terim takımlarından çok farklı bir takım hüviyetine giriyoruz.. Umarım bildiğin birşeyler vardır hocam..
 
ECAFVjaX4AUxQyh
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt